10 najboljih narodni načina za uklanjanje bradavica

3
16899

bradavice

Bradavice se mogu liječiti vitaminom A u kremi, otopini ili gelu ili sredstvima koja izazivaju jače ljuštenje, tzv. keratoliticima. Radije bi isprobali neki prirodniji lijek? Pogledajte neke popularnije metode. 

1. Kroz tanku ljepenku probije se rupa veličine bradavice tako da ostala koža oko bradavice bude od vatre zaštićena. Nad bradavicom upali se kocka šećera tako da vrela masa pada na bradavicu. Za vrijeme ove operacije osjetit će se bol, ali će bradavica sve više crnjeti i na kraju za nekoliko nedjelja posve će nestati.

2. Upalimo svijeću i nad njom grijemo što je više moguće dobro zašiljenu grafitnu olovku. Zatim vrućim šiljkom brzo ubadamo bradavicu od sredine prema rubu. Kad se olovka ohladi, ponovno je ugrijemo. To se ponavlja 4—5 dana. Nakon 3—4 tjedna bradavica će nestati.

3. Bradavice se razgrebu, namazu slinom balavog puža i drže na toplini ili na suncu da se dobro osuše. Za nekoliko nedjelja ih neće biti.

4. Bradavica se uspješno i jednostavno uklanja bijelom školskom kredom. Kredom se trlja po bradavici dva-tri puta dnevno. Ili se nastruže praha s komada krede, pomiješa s vodom i tim namazu bradavice. Za kratko vrijeme bradavica nestaje.

5. Prašak koji se nalazi u sredini bundevinog cvijeta malo smrvimo i time nažuljamo bradavicu dva puta dnevno. Za nekoliko dana bradavica će nestati.

6. Svako jutro poslije umivanja posipajte bradavicu pepelom od cigarete.

7. Bradavica se može odstraniti i solnom kiselinom (dobije se u ljekarni). Gornju kožicu bradavice treba odrezati i bradavicu namočiti solnom kiselinom pomoću staklenog štapića. Za kratko vrijeme bradavica će otpasti.

8. Češnjak. Ova biljka čudotvorno djeluje na sve kožne probleme, uključujući i bradavice. Ima snažan protuvirusni učinak, te u isto vrijeme djeluje antibakterijski. Zato se često koristi pri detoksifikaciji tijela, te za liječenje sličnih tegoba.

Protiv bradavica češnjak se koristi na sljedeći način – jednostavno zgnječite dva do tri režnja češnjaka. Kada dobijete glatku pastu, premažite njome mjesto na kojem se nalazi bradavica i pustite odstajati tri do četiri sata – nakon toga isperite češnjak vodom. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne vidite željene rezultate.

9. Limunov sok. Svježi sok limuna odličan je antioksidans, te se zato koristi u raznim tretmanima – i kao beauty proizvod i kao lijek. Protiv bradavica se također možete boriti limunovim sokom, i to uz pomoć ovog jednostavnog recepta; iscijedite sok svježeg limuna i samo ga nanesite na bradavicu. Pustite stajati 20 minuta i isperite običnom vodom. Za bolji učinka limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno. Kiselina u limunu idealno neutralizira kožne izbočine, a rezultate ćete vidjeti već kroz nekoliko tjedana.

10. Uklanjanje bradavica na indijanski način

Jedan 75 godišnji starac iz naših krajeva, ispričao je svom susjedu kako se riješio bradavica kojih je imao mnogo na obje ruke: Za vrijeme prvog svjetskog rata radio sam u Americi – priča starac. – Jednom me srela stara Indijanka, vračara. Vidjevši da na rukama imam bezbroj bradavica, reče mi:

Ako se želiš riješiti bradavica učini ovo: navečer prije spavanja izaberi najveću bradavicu. Uzmi malu tanku šivaću iglu, duboko zabodi u bradavicu sve dok ne osjetiš bol. Igla u bradavici mora uspravno stajati bez pridržavanja. Tad se plamenom svijeće grije igla od ušice pomičući plamen svijeće prema sredini igle. Od plamena svijeće igla će se jako ugrijati. Nastat će nepodnosiva bol. Tada se svijeća odmakne od igle i čim bol prestane, ponavlja se postupak sa grijanjem igle od ušice prema sredini. To ponovi 3 večeri po 3 minute i grij uvijek istu bradavicu. Ja sam vračaru poslušao i nakon tri večeri sve su bradavice otpale i one s ruke koju nisam grijao.

Kako sam i ja po rukama imao bradavice reče susjed – iako susjedu nisam htio vjerovati, više sam iz znatiželje postupio po receptu stare Indijanke i gle čuda. Već nakon dva grijanja bradavice se počele sušiti, a kod trećeg sam ih jednostavno orunio s kože. To je bilo 1964. godine i više se ne pojavljuju.