Čaj od macine trave

10
3333

macina travaČaj od macine trave je odličan za zdravlje organizma, a posebno za žene. On prvenstveno, blagonaklono djeluje na psihičko opuštanje, protiv obilnog krvarenja pri menstruaciji, potpomaže u slučaju neplodnosti žena, oživljava jajnike, te pozitivno djeluje kod hormonskog poremećaja i bolova prilikom menstruacije.

Da bi liječenje pomoću macine trave bilo uspješno, odnosno pomoću čaja od macine trave treba biti uporan i ne očekivati rezultate odmah nakon početka terapije.

Biljka u sebi sadrži esencijalno ulje i to je ono što pomaže vašem organizmu. Ulje treba da djeluje na organizam jedno određeno vrijeme, i tek tada vidite promjene po zdravlje. Još da napomenemo, liječenje pomoću čaja od macine trave ne može vam pogoršati zdravstveno stanje, samo vam može pomoći pa tu nema mjesta za strah od konzumiranja ovog čaja.

Recept za pripremu čaja od macine trave:

U posudu stavite 1 litru vode i odmah u hladnu vodu stavite šaku čaja. Pustite vodu na vatri i kada prokuha poklopite i stavite da tako stoji sat vremena, da se hladi. Čaj pijte tijekom dana kada god možete, i tako barem mjesec dana.

Macina trava je najpoznatija po tome što poboljšava plodnost kod žena. Ova biljka uklanja gotovo sve ženske tegobe, poput infekcija, bakterijskih upala i sličnih problema koji otežavaju da žena zatrudni. Zbog navedenih ljekovitih svojstava macina trava je poznata i pod imenom očajnica, jer je bila sredstvo u koje su žene polagale nadu da bi ostale trudne.

PODIJELI