Liječenje herpesa pomoću meda

medLiječenje herpesa na usnama ili genitalijama uz pomoć meda. Studija koju vam donosimo je rađena na 16 osoba sa herpesom na usnama ili na području genitalija. Osobe su u prethodnoj godini imale 6 recidiva u trajanju od 7 do 12 dana. Posjedovali su antitijela protiv herpes simplex virusa i nisu do testiranja bili liječeni virostatikom Aciclovirom.

Sljedeća dva recidiva bila su liječena po principu slučajnog uzorka ili s medom ili sa Aciclovirnom kremom, šest puta dnevno.

Nanošenje meda lokalno, se pokazalo vrlo uspješno kod obadvije vrste herpesnih oboljenja na koži. Trajanje recidiva i bolova se skratilo, stvaranje kraste i kompletno izlječenje na koži se znatno ubrzalo.

Pacijenti su ovu metodu liječenja pozitivno ocijenili. Nikakve nuspojave se nisu pojavile, a svrbež se pojavio tek kod tri pacijenta liječena Aciclovirom.

Med odličan u antibakterijskom liječenju

Med je od davnina cijenjen kao lijek, no tek u novije vrijeme su dokazana njegova antibakterijska svojstva. Mnogi su izvještaji potvrdili uspješnost liječenja medom. Med je dobar u borbi protiv inficiranih područja na koži, ranama, pa i konjunktivitisa izazvanog stafilokokima i pseudomonasom.

Trenutno, još nije utvrđeno koje točno supstance djeluju protiv spomenutih oboljenja.

R E K L A M A