Liječenje herpesa pomoću meda

3
1896

medLiječenje herpesa na usnama ili genitalijama uz pomoć meda. Studija koju vam donosimo je rađena na 16 osoba sa herpesom na usnama ili na području genitalija. Osobe su u prethodnoj godini imale 6 recidiva u trajanju od 7 do 12 dana. Posjedovali su antitijela protiv herpes simplex virusa i nisu do testiranja bili liječeni virostatikom Aciclovirom.

Sljedeća dva recidiva bila su liječena po principu slučajnog uzorka ili s medom ili sa Aciclovirnom kremom, šest puta dnevno.

Nanošenje meda lokalno, se pokazalo vrlo uspješno kod obadvije vrste herpesnih oboljenja na koži. Trajanje recidiva i bolova se skratilo, stvaranje kraste i kompletno izlječenje na koži se znatno ubrzalo.

Pacijenti su ovu metodu liječenja pozitivno ocijenili. Nikakve nuspojave se nisu pojavile, a svrbež se pojavio tek kod tri pacijenta liječena Aciclovirom.

Med odličan u antibakterijskom liječenju

Med je od davnina cijenjen kao lijek, no tek u novije vrijeme su dokazana njegova antibakterijska svojstva. Mnogi su izvještaji potvrdili uspješnost liječenja medom. Med je dobar u borbi protiv inficiranih područja na koži, ranama, pa i konjunktivitisa izazvanog stafilokokima i pseudomonasom.

Trenutno, još nije utvrđeno koje točno supstance djeluju protiv spomenutih oboljenja.

PODIJELI

3 KOMENTARI

  1. ISTINA JE DA JE MED VISE NAMJENSKI LIJEK VJERUJEM U PCELINJE SVE PROIZVODE
    JA SAM IMALA OBOSTRANE SINUSE MAKSIMALNI
    KORISTILA SAM PRPOLIS POLA BOCICE PROPOLISA A POLA SUNCOKRETOVA ULJA PRI UPOTREBI DOBRO PROMUCAT I U OBJE NOZDRVE PO JEDNU KAP PRVI PUT JE BOLNO DRUGI MANJE PA SE POMALO PRELAGODAVAS NE BRINI TE SE NICEM VAM NESKODI NEKOM SE OROVALE KROZ 7DANA NEKOM 10 A MENI JE NAKON 1 MJESEC PROVALILI SU SE VJERUJTE DA SAM SKUPLJALA SEKRET KOJI JE SILAZIO KROZ NOSNE SUPLJINE BILO JE SIGURNO KILOGRAM NASTAVILA SAM DA TROSIM PROPOLIS 20 KAPI NA KOCKU SECERA OD TADA ME NIKAD GLAVA NE BOLI PUS STO MI JE IMUNITET OJACAN BILA SAM OSJETLJIVA GORE NEGO STARICAOSJECAM SE SAD ODLICNO KAO DA TAJ PROBLEM NISAM NI IMALA POZDRAVLJAM PCELARA PREDRAGA SA LJUBACA ON MI JE OVAJ LIJEK PREPORUCIO PROBAJ TE SVI KOJI IMATE OVAJ PROBLEM

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here