Ljekovita svojstva tibetanske gljive

27
1934

tibetanska gljivaJako ljekovita gljiva, porijeklom iz Indije, vrlo je rijetka a odgajali su je stari monasi. Zove se još gljiva u mlijeku. Nakon više ispitivanja, većinom njemačkih stručnjaka, ustanovljeno je da ova gljiva ima jako vidljiva ljekovita svojstva po zdravlje čovjeka.

Pored ljekovitih svojstava, tibetanska gljiva je odlično sredstvo za prevenciju i očuvanje zdravlja.

Ljekovita svojstva tibetanske gljive

Tibetanska gljiva se upotrebljava kao prirodni lijek protiv povišenog kolesterola u krvi, žučnog kamenca. Tibetanskom gljivom se uspješno liječe svi srčani i krvožilni problemi, dobra je za regulaciju krvnog tlaka, a umiruje i upalne procese u organizmu. Tibetanska gljiva je dobar suborac u borbi protiv raka, te povoljno djeluje na bubrege i mokraćne kanale.

U borbi protiv raka, tibetanska gljiva direktno djeluje na bolest i zaustavlja daljnji razvoj metastaza.

Pored ljekovitih svojstava, i poznatih ljekovitih djelovanja tibetanske gljive, važno je navesti i tvari koje ova gljiva sadrži. Naime, tibetanska gljiva u sebi sadrži sve vitamine neophodne ljudskom organizmu za zdrav rad i razvoj. Tibetanska gljiva sprečava starenje, otklanja umor a usput je i dobro prirodno sredstvo za potenciju kako kod muškaraca tako i kod žena.

PODIJELI

27 KOMENTARI

  1. Tibetansku gljivu u europu donio je profesor Sokolovski koji je radio u Indiji i razbolio se od raka jetre.Monasi su ga izlječili pomoću napitka od gljive. 1997 po povratku iz Indije donosi gljivu u Poljsku gdje nastavlja putovati po cijeloj Evropi. Gljivu je dobio na poklon tako da bi se trebala poklanjati a ne prodavati jer služi za spašavanje nečijeg života,ali kako živimo u kapitalizmu sve ima svoju cijenu .kao što je napisano u članku gljiva se uzgaja u mlijeku koje postaje napitak okusom kao kefir. Priprema gljive : gljiva nesmije doći u kontakt sa metalom i nesmje se dirati prstima samo plastičnom ili drvenom žlicom. Potrebna vam je jedna staklena tegla 2.5ml mlijeka i dvije žlice gljive . Gljivu pomoću žlice staviti u teglu i preliti mlijekom sobne temperature.Ostaviti teglu na sobnoj temperaturi 24 h nakon toga promješati žlicom i procjediti kroz plastično cjedilo. Gljivu ostaviti u cjedilu i dobro je isprati vodom . Nakon toga ponoviti postupak. Gljiva mora uvijek biti u mlijeku nikako suha jer tada ugine. Kada je ne želite koristit staviti je u plastičnu posudu preliti mlijekom i zamrznuti .Moja je u ledu neko vrijeme .Etomalo povijesti i o načinu kako se priprema .

  2. Imam je i ja par godina, pijemo je svi, uz jelo ili samu. kad nam dosadi rastavim je na par komadica i stavim u kesice i zamrznem, dok se opet ne zazelimo. Odlican kefir!!!

  3. Senada, ja sam je prosle god nabavila i pravila jedno vrijeme onako bez obaveze lijecenja , pili smo to mlijeko i super je( kao kefir ). Poslije mi je dosadilo pripremati je i tako sam prestala

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here