Prirodni lijekovi protiv hemoroida

krema nevenPrirodni lijekovi protiv hemoroida mogu pomoći tek ako se pridržavamo i nekih osnovnih pravila življenja. Naime, potrebno je zdravo se hraniti, što znači da treba jesti hranu bogatu prirodnim vlaknima koja je pogodna za našu probavu.

Potrebno je unositi adekvatnu količinu tekućine u organizam, te naposljetku je važno održavati osobnu higijenu.

Stari domaći provjereni lijek je svježe iscijeđeni sok od jabuke. Svaki dan sebi pripremite čašu soka od jabuke i popijte ga dok je svjež.

Druga stvar, dobra za liječenje hemoroida je kupka. Pripremite si kupku na sljedeći način: u 3l vode temperature od oko 35C stavite čaj od preslice ili od hrastove kore. Sjedite u toj kupki oko 15 minuta.

Također možete koristiti i mješavinu čaja od kamilice i kokotca. Ove biljke djeluju smirujuće na kožu te smiruju upalu na analnom području. Ljekovite tvari iz kokotca liječe oštećene vene što dovodi do povlačenja izraslina. Mješavinu pripremite i koristite na sljedeći način: pomiješajte obje biljke u jednakom omjeru, te prelijte žlicu sa četvrt litre proključale vode i ostavite 10 minuta da stoji. Dnevno pijte tri šalice ovog čaja. Ohlađeni čaj možete stavljati i u kupku, ili u njega namakati vatu te ga nanositi direktno na hemoroide.

Krema od nevena i med su odlični za liječenje hemoroida. Pomiješajte kremu od nevena i med u istom omjeru, pa tu smjesu nanosite direktno na hemoroide.

R E K L A M A

16 comments
Mehmed Trutović
Mehmed Trutović

Sve mi se sviđa gore napisano, ali bih preporučio efikasniji i 100% uspješan lijek, kojeg imamo izobilja. A taj lijek je isto prirodan i ima ga svuda u prirodi. Da bih izliječili hemoroide unutrašnje i vnjske potrebno je svaki dan ujutro na štesce popiti po jednu supenu kašiku iscjeđenog soka od maslača i za 10-12 dana budete zdravi kao od majke rođeni. Bijlka maslačak se koristi cijela korijen, list i cvijet istuca i iscjedi pod pritiskom ili sa mikserom za sok odvoji sok od samljevenog maslačka. Probajte , neće te se pokajati. Koristite ovaj lijek i da mi zdravi i živi bili.

Julijana Miljkovic
Julijana Miljkovic

Kokotac, lat.Melilotus officinalis ili konjska detelina, biljka zutih cvetova koji se koriste u lekovite svrhe a moze i biljka u cvetu.

Elmina Prasko Sadiković
Elmina Prasko Sadiković

Nevenova krema iz apoteke je puna vazelina,i mislim da nije ni priblizno djelotvorna kao domaca.Ja pravim domacu i super je

Marija Josipovic
Marija Josipovic

Najbolje su nevenovr kreme rucne izrade kada kod izrade istih koristis sastavke koje sam proizvedes. Ako ima zainteresiranih neka mi se jave.

Dragica Erceg
Dragica Erceg

Te cajeve trazite u biljnim apotekama ili na pijacama gdje drze vise cajeva.

Biljana Grumic
Biljana Grumic

Odlicna preporuka.Ja znam sta je preslica ali ne znam sta je kokotac.

Cedo Simeunovic
Cedo Simeunovic

Nikad nisam cuo i neznam sta je caj preslica ili caj od kokotca?

Ifeta Ifa Tahirovic
Ifeta Ifa Tahirovic

jeli moze nevenova krema iz apoteke pa je sastaviti sa medom..zahvaljujem se..