Prirodnim putem protiv bijelog pranja

0
2778

kupkaBijelo pranje je upala na području sluznice vagine, te ju kao upalu moramo temeljito liječiti. Pojava bijelog pranja je neugodna, i dosta česta, pa je zbog toga izrazito važno znati kako se boriti protiv ove upale.

Sluznica vagine, na kojoj se javlja bijelo pranje, proizvodi mliječnu kiselinu koja sprečava razvoj štetnih bakterija. Ukoliko je mliječne kiseline premalo na području sluznice, štetne bakterije uznapreduju što se manifestira kao belo pranje ili sekret kod žena.

Proizvodnja mliječne kiseline u organizmu može ovisiti o vrsti prehrane, odnosno, u slučaju loše prehrane možemo poremetiti proizvodnju mliječne kiseline što kasnije dovodi do pojave bijelog pranja. Belo pranje je u biti vaginalna sluz, koja se izlučuje u slučaju smanjenog broja bakterija koje su inače zadužene za borbu protiv napasnika u organizmu.

Biljni recepti protiv bijelog pranja

Čajna mješavina od bršljanovog lista i hrastove kore je odlična u borbi protiv bijelog pranja. Priprema se tako da po tri žlice bršljanovog lista i hrastove kore, po jednu žlicu preslice i brezovog lista te dvije žlice kamilice kuhamo pet minuta u jednoj litri vode. Čaj treba piti dva puta dnevno po malu šalicu, a istim čajem treba i ispirati područje infekcije.

Protiv bijelog pranja dobar je i čaj od orahovog lista, koprive, bršljana, kamilice i stolisnika. Ovaj biljni recept se priprema tako što će te u jednu litru vode prokuhati po tri žlice lista oraha, koprive i bršljana, te po dvije žlice kamilice i stolisnika. Piti i dozirati kao i kod prvog primjera.

Pored čajeva, u borbi protiv bijelog pranja moramo pripaziti i na prehranu. Pokušajte jesti što više peršina. Sirova hrana, posebno povrće je idealna za opće zdravlje organizma pa tako i za borbu protiv sekreta.

PODIJELI