Jeste li znali da možete izliječiti čir na želucu za samo 7 dana?

3
3486

kora-nara-suhaOno što će vam pomoći kod svih stomačnih infekcija i osloboditi crijevnih muka je suha kora nara. Pažljivo ogulite koru nara osušite je i čuvajte u kućnoj apoteci za svaki slučaj.

Pored toga što je izuzetno dobar za liječenje čireva za želucu, ovaj recept služi još i za liječenje dizenterije, dijareje, upale slijepog crijeva (bez hirurške operacije), salmoneloze.

Recept za čaj od suhe kore nara

Odnos suhe kora nara i prokuhane vode je 1:20, u prethodno ugrijanu toplu šolju staviti 10-12 grama suhe kore nara i preliti ih sa 200 ml ključale vode. Poklopiti tacnom i ostaviti da odstoji pola sata. Poslije toga možete ga konzumirati i liječenje započinje.

Za izliječenje čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa (zapaljenja debelog crijeva), disbakterioza crijeva, potrebno je suve kore nara konzumirati na sljedeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta možete ga piti. U toku dana popiti polovinu (90-100ml) u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml.

Počnite sa konzumiranjem ujutru na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju, četvrtu dozu, pred spavanje. Ne treba ga piti svakog dan, već svaki drugi dan – 1, 3, 5, 7… To je dovoljno za kompletno izliječenje.

Ako želite da nastavite sa tretmanom, zbog sigurnog izliječenja čira želuca, to možete učiniti poslije napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana liječenja. Za vrijeme liječenja – ne smijete piti alkohol.