Kako liječiti opekotine od sunca? Tri rješenja za najbrži oporavak!

0
866

kako liječiti opekline od suncaOpekotine od sunca tokom ljetnih mjeseci česta su pojava, pored toga što su veoma bolne, mogu vam uništiti odmor. Stoga naučite kako liječiti opekline od sunca brzo i učinkovito.

Kako liječiti opekline od sunca

Ako ste i vi priplanuli na vrelim sunčevim zrakama te se, nakon sunčanja, vratili kući s opeklinama na koži, predlažemo vam tri rješenja koja će ublažiti peckanje i iritaciju, ali i na najbrži način izliječiti opekline od sunca na koži.

Hladan tuš ublažava opekline od sunca

Kako liječiti opekline od sunca hladnim tušem? Prije izlaska iz kuće, odvojite 10 minuta za tuširanje prohladnom vodom. Temeljito poljevajte opečene djelove tijela i tako ih dobro rashladite. Hladna voda će ublažiti neugodne simptome poput peckanja i iritacije, ali i koži pružiti potrebnu vlažnost. Nakon tuširanja nanesite lagani hidratantni losion za tijelo. Nosite laganiju odjeću, od prirodnog materijala, kako ne bi dodatno iziritirali oštećenu kožu.

Oblog od jabučnog octa je izvrstan lijek

Ova čarobna tekućina čini čuda za našu kožu, posebno ako imamo opekline od sunca. Jabučni ocat će ukloniti štetne bakterije s površine kože te omogućiti koži da vrati PH ravnotežu narušenu isušivanjem kože uslijed opekline od sunca.

Kako liječiti opekline od sunca jabučnim octom? Izmiješajte jednu litru hladne vode i malu šolju jabučnog octa. U mješavinu namočite pamučnu krpu te njome prekrijte opekline od sunca, te je ostavite oko 15 minuta te ponovite postupak. Nešto djelotvornija metoda od ove je kupka od octa. Nešto više o tome u članku jabučni ocat opekline od sunca.

Zobena kaša pomaže kod opeklina od sunca

Riječ je o najstarijem receptu za liječenje opeklina od sunca na koži. Doista dobro djeluje, a koristi se i kod vodenih kozica. Zobena kaša će umiriti kožu i ublažiti peckanje i iritaciju. Isto tako, ova zdrava namirnica čisti površinu kože i pomaže joj da brže zaraste.

Napravite sebi osvježavajuću kupku u kadi te u vodu dodajte dvije do tri šoljice mljevene zobene kaše i sve dobro izmiješajte. Pričekajte 10 minuta i zatim lezite u kadu i uživajte sljedećih 20 minuta do pola sata.

Nakon kupke isperite kožu hladnijom vodom i peškirom tapkajte da nježno upijte vodu s kože. Ako niste u mogućnosti pripremiti kupku, izmiješajte litru vode i šoljicu zobene kaše te napravite obloge kao i s jabučnim octom.