Kako pripremiti napitak od tibetanske gljive

63
1403

tibetanska gljiva - kefirOperite gljivu i prelijte ju sa 2,5 decilitara ne kuhanog mlijeka. Ostavite sve u staklenci da odstoji 24 sata, nakon čega treba procijediti mlijeko. Mlijeko procijediti obavezno kroz plastičnu cjediljku, nikada kroz metalnu cjediljku ili žlicu.

Procijeđeno mlijeko gotov je i zdrav napitak.

Nakon što ste izdvojili mlijeko, potrebno je gljivu u posudi oprati čistom vodom, te ju ponovo preliti mlijekom. Staklenku čuvati prekrivenu na sobnoj temperaturi.

Tijekom pauze od 10 dana gljivu je potrebno redovno tretirati na isti način kako smo već opisali. Dakle, potrebno ju je redovno ispirati i prelijevati mlijekom inače će gljiva izgubiti ljekovita svojstva ili čak uginuti.

Nakon 17 dana, tibetanska gljiva se poveća za duplo. Nakon tog perioda slobodno je možete prepoloviti i jednu polovicu pokloniti kome je potrebna.

Napitak koji se dobije od mlijeka i tibetanske gljive se pije isključivo na večer, prije spavanja u periodu od 20 dana. Nakon toga se pravi pauza od 10 dana, a da bi efekt liječenja bio osjetan, kuru je potrebno ponoviti barem tri puta. U slučaju težih oboljenja, kuru je potrebno ponavljati sve do potpunog izlječenja.