Magnezijum djeluje čudotvorno

28
1902

magnezijum za zdravljeUmjesto da brigu o zdravlju svedemo na dobar odmor ili traganje za čudesnim eliksirom, prvo treba provjeriti da li unosimo potrebnu dnevnu dozu magnezija.

Mnogi vjeruju da bi se tegobe kao sto su srčani problemi, glavobolje, visok tlak, alergije, napetost mišića, dijabetes i mnogi drugi zdravstveni problemi, mogli riješiti smanjenjem svakodnevnog stresa ili usporavanjem tempa života. Zbog toga sve te probleme pogrešno smatramo za uzrok, a ne posljedicu nekog drugog disbalansa.

Dnevni unos preporučene doze magnezija često je rješenje za prevenciju i ublažavanje mnogih zdravstvenih problema.

Istraživanja pokazuju da 80 posto stanovništva ima neki od simptoma nedostatka magnezija. Razlog za to je činjenica da zbog sve agresivnijeg kemijskog tretiranja zemljišta, hrana i voda ne posjeduju dovoljne količine ovog blagotvornog minerala.

Jeste li znali da je magnezij jedan od najvažnijih unutarćelijskih minerala? Preko 350 vitalnih staničnih reakcija izravno je ovisno od prisustva ovog minerala u potrebnoj količini.

Magnezij pomaže u reguliranju srčanog ritma i snižavanju razine kolesterola u krvi. Ovaj mineral ublažava srčane tegobe, stabilizira krvni tlak, sudjeluje u regulaciji razine šećera u krvi, poboljšava fizičku kondiciju i regulira rad crijeva.

Nedovoljna količina magnezija u organizmu najčešći je uzročnik nastanka hipertenzije, nepravilnog rada srca i ostalih ozbiljnih poremećaja. Simptomi nedostatka magnezija mogu biti: opća slabost organizma, osjećaj umora, nesvjestica, vrtoglavica, poremećaj sna, grčenje mišića, nepravilan rad srca, uznemirenost, nervoza, razdražljivost, alergije, drhtavica, niska razina šećera u krvi.

Magnezij je mineral koji se ne proizvodi u našem organizmu i zato je neophodno osigurati svakodnevni, unos u adekvatnoj količini preko hrane ili vode bogate tim mineralom. Međutim, nemaju sva spojeva magnezija iste učinke i vrlo je važno u kojem obliku unosimo magnezij. Na primjer: magnezij u obliku sulfata (gorka sol) u zanemarljivo maloj količini ulazi u krvotok i njegov učinak na organizam nije sustavno, već površan I to samo na razini debelog crijeva.

Zbog toga je potrebno izabrati magnezij u obliku hidrogenkarbonata, koji se potpuno otapa u organizmu i dospijeva do svake stanice našeg tijela. Takav magnezij se najčešće nalazi u vodi.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje od 330 do 380 mg / l, dnevno.