Ljekovito bilje Narodni Lijekovi Ovaj trik za tjeranje komaraca niste znali ?

Ovaj trik za tjeranje komaraca niste znali ?

-

komarci

Toplo vrijeme ima svoje prednosti, ali i mane, uvijek kada pomislim na vrućinu, more, pecanje i ostale ljetne dogodovštine, sjetim se koliko ova mala stvorenja mogu da budu dosadna.

Nakon dugo istraživanja i testiranja mnogih načina protiv komaraca, našli smo na  jedan koji djeluje 100% a najbolje od svega je to što za izvedbu ovog trika trebamo samo dva sastojka koja možemo naći u svakoj kuhinji.

Za pripremu ovog revolucionarnog otkrića trebamo samo jednu žličicu mljevene kafe i parče aluminijske folije. Namjestimo aluminijsku foliju dužine od desetak centimetara tako da možete na njoj rasporediti tanku liniju kafe. Kada ste namjestili foliju, sipajte kafu tako da pazite da bude što manjeg promjera, 3 – 5 mm, zatim je zapalite šibicom na jednoj strani.

- Google oglasi -

Linija od 10-tak centimetara može goriti i do 20 minuta. Miris nije nimalo neprijatan za nas, ali će te ubrzo shvatiti da komaraca više nema, čak niti jednog, jednostavno ne mogu da podnesu ovaj miris. Također ako se nalazite u zatvorenom prostoru, nakon što linija izgori, nemojte bacati ostatke, za komarce će da djeluje i satima poslje.

Ovaj trik također možete izvesti sa samom kafom, ali morate paziti da je ne zapalite na podlozi koja je zapaljiva, i može biti oštečena.

Ovaj recept za tjeranje komaraca, slučajno sam našao na sajtu u komentarima jednog članka o komarcima, a autor je Ratko K. kome se ovom prilikom debelo zahvaljujem. Ratko je napisao da je ovaj recept naučio od grka i da ga je isprobao više puta, čak i na otvorenom prostoru.

- Google oglasi -

Ako ste i Vi isprobali ovaj trik, molimo vas da u komentarima ostavite Vaše dojmove i da podjelite sa prijateljima, jer vrijedi.

- Google oglasi -

35 KOMENTARI

  1. bravo za RATKO i mnogu blagodaram . ne samo sto nema komarci , tuku ne mi vleguvaat i dosadnite koloni mravi koi sekoe leto se gosti niz mojot hodnik , kupatilo …

  2. Ja isprobala sa socom od kafe,suvim naravno u dvoristu ,sve sam ih rasterala efekat je bio ocaravajuci,vece bez dosadnih komaraca uy prijatan miris kafe!!!

  3. Mi ovde koristimo talog od kafe, ne bacamo ga nego ga skupljamo i koristimo na piknik kad odemo, ako je malo vlazan talog duze vremena gori…

  4. Nema tu neke filozofije naspeš kavu u posudicu i sa jednog kraja zapališ i to je to ako sjediš duže vremena onda staviš više kave i eto uzivaš u mirisu kave i ne diraju te krvopije 🙂

  5. Isprobano na otvorenom prostoru, naspete kave na poklopac od staklenke i zapalite na jednom kraju, dok kava gori dim se širi i komaraca nema već dva tjedna to koristim i odlična zaštita a i ugodna mirisa.. L. Pozdrav.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Kako da upotrijebite ljusku jajeta u borbi protiv štetočina u bašti

Iskoristite ljuske od jaja za cvijeće u svom vrtu. Ljuske jaja sadrži 90 % kalcija. Umjesto da...

Biljna sredstva za odbijanje kukaca

Sredstva za odbijanje insekata odavno su se pokazala djelotvorna. Mnogi povrtnjaci imaju gredicu biljaka blizu kuhinje ne...

Šta je aura i kako vidjeti auru?

Aura je višedimenzionalni pulsirajući energetski omotač koji okružuje ljudsko tijelo. Preko aure energetski komuniciramo sa drugim energijama....

Liker od oraha: Melem za želudac i štitnu žlijezdu

U narodnoj medicini koristi se već stotinama godina kao lijek za želučane tegobe i štitnjaču. Ljekoviti liker...

Sezamove sjemenke jačaju potenciju

Sezam i med je kombinacija koja bi trebala biti što češće na vašem jelovniku. Naime, ova kombinacija...

RECEPT: Med od bundeve je pravi melem za jetru, evo kako se priprema

Kao i mnoge vrste meda, med od bundeve se koristi u medicinske svrhe. Oblasti primjene ovog meda...

Preporučeno

Biljna sredstva za odbijanje kukaca

Sredstva za odbijanje insekata odavno su se...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas