Ovo vam je ovog jutra baš trebalo: Masaže koje otklanjaju glavabolju za nekoliko minuta

0
238

masaža-lica-glavoboljaNapetost u mišićima, stres i vremenske prilike mogu da izazovu glavobolju. Ublažite je pomoću sljedećih tehnika masaže…

AKUPRESURA
Stavite palčeve na tačke u korjenu nosa koje se nalaze u visini očiju, malo ispod unutrašnje ivice obrva. Blago pritisnite, a zatim kružite palčevima dva minuta. Oči treba da budu zatvorene, a najbolje ćete se opustiti ako vam tokom masaže laktovi budu oslonjeni na stol.

GNjEČENjE MIŠIĆA
Stavite šaku na rame druge ruke, a zatim ispipajte taj dio tijela. Da li osjećate nešto? Čvoriće masirajte srednjim prstom oko jedan minut, a pritisak treba da bude toliko jak da osjećate blagi bol. Dok masirate, savijajte glavu naizmjenično na ljevu i desnu stranu.

OPUŠTANJE VRATA
Kažiprstom i palcem jedne ruke nježno masirajte mišiće duž potiljačne kosti – od spolja ka unutra. Zatim prstima prevlačite duž kičme. Oba pokreta napravite po četiri puta.

MASAŽA SLjEPOČNICA
Prislonite kažiprst i srednji prst uz sljepočnice i oprezno ih masirajte kružnim pokretima. Poslje nekoliko trenutaka imaćete utisak da se koža glave malo podigla i osjetićete kako se postepeno opuštate. Vodite računa o tome da je taj dio lica veoma osjetljiv. Masaža treba da traje oko pola minuta.

Izvor: Žena.blic.rs