Sok od nara dobar protiv raka

10
587

sok od naraSok od nara, kod nas poznatog i kao šipak, obiluje antioksidacijskim tvarima. On sadrži tri puta više antioksidanta u 100 ml nego crno vino ili zeleni čaj.

Zbog tako visokog sadržaja antioksidanta, sok od ove dragocijene biljke može vam pomoći u borbi protiv raka dojke i raka prostate, kao i kod drugih teških oboljenja.

Studija, provedena nad 48 muškaraca, koji su imali operaciju ili terapiju zračenjem za liječenje lokaliziranog raka prostate (karcinom prostate koji se nije proširio) pokazala je da ispijanje oko 235 ml soka od nara dnevno može usporiti rast raka prostate.

Što se tiče raka dojke, nova istraživanja pokazuju da jedenje ploda ili pijenje soka može spriječiti i usporiti rast nekih vrsta raka dojke. Studija pokazuje da elagitanini (skupina fitokemikalija), inhibira rast raka dojke.

Istraživanja ne daju nikakve konačne rezultate jer se i dalje sprovode, no već se moglo zaključiti da se radi o izrazito ljekovitoj biljci, odnosno soku dobivenom iz te biljke. Svakako uživajte u soku nara kad god za to imate priliku.