Što se događa ako odgađate mokrenje? Nije baš pametno…

0
927

odgadjanje-mokrenjaU većini slučajeva odgađanje mokrenja neće biti po život opasno, no ako to radite često i svakodnevno vjerojatno će ostaviti posljedice na vaše zdravlje. Evo i koje…

Često smo u žurbi i u tim slučajevima znamo se suzdržavati od odlaska na malu nuždu. Trpimo, nemamo vremena ili smo jednostavno lijeni. No to nije baš najpametnija ideja. Tijelo nam ipak poručuje da nešto treba.

Odrastao čovjek može zadržati pola litre mokraće u mjehuru prije nego osjeti jaku potrebu za mokrenjem. Tada tijelo šalje poruku mozgu da je vrijeme da se olakša.

No ako zadržavate mokraću svaki dan i vrlo često, to će vjerojatno ostaviti posljedice. Konstantno zadržavanje mokraće može oslabjeti mišiće mjehura što može dovesti do urinarne retencije ili zadržavanja mokraće. To znači da se nećete moći pomokriti do kraja i da ćete stalno imati osjećaj da morate piškiti. Zadržavanje mokraće također može dovesti i do konstantnih infekcija mjehura. No u vrlo vrlo rijetkim slučajevima može rezultirati i pucanjem mjehura, ističu na SciShowu.

U većini slučajeva zadržavanje mokraće nije opasno po život.

Odgovori