Uslovi korištenja & Pravila o privatnosti

1. Pravila i uslovi korištenja

1.1 Tko smo mi?

Magazin www.narodnilijek.com je plod entuzijasta, ljubitelja botanike i ljekovitog bilja, gdje možete naći mnoštvo informacija na ovu temu. Sadržaj sajta je informativnog karaktera, te Mi ne možemo jamčiti ispravnost i djelovanje, niti snositi bilo kakve posljedice eventualnih nepravilnosti.

Kompletan sadržaj na stranici www.narodnilijek.com je isključivo informativnog karaktera te se prije provođenja nekog savjeta pročitanog na ovoj stranici preporučuje savjetovanje s liječnikom. Svi sadržaji namijenjeni su samo općem informisanju i ne mogu se koristiti kao stručni savjet liječnika.

Kategorije narodni i prirodni lijekovi prenosimo s najboljom namjerom te nismo odgovorni ukoliko išta ne uspije, za njeno štetno djelovanje, na zdravlje ili druge posljedice koje može prouzročiti. Prije primijene bilo kojeg lijeka preporučuje se savjetovanje s liječnikom.

Nijedan dio stranice www.narodnilijek.com ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, autori ne prihvaćaju odgovornost za štete ili posljedice koje su eventualno nastale primjenom informacija sa ove stranice. Sve tekstove i članke koristite na vlastitu odgovornost i osobni rizik. Članci su neobavezni savjeti. Za sve informacije iz članaka savjetujte se s liječnikom.

2. Pravila o privatnosti

www.narodnilijek.com prikuplja privatne podatke, poput email adrese i osobnog imena kako bi vas ubuduće kontaktirali o novostima koje bi vas mogle interesovati. Spomenute podatke prikupljamo u skladu s sljedećom Izjavom o privatnosti, i isključivo na vaš zahtjev.

2.1. Prikupljanje privatnih podataka

www.narodnilijek.com prikuplja privatne podatke samo putem dobrovoljnog podnošenja takvih podataka. Privatni podaci se prikupljaju putem popunjavanja forme za newsletter, ili putem naše kontakt forme, zbog podrške korisnicima i eventualnih novosti na sajtu.

Primljene podatke ćemo upotrijebiti za pružanje tražene usluge (primjerice, obavijesti korisnicima o novom sadržaju) ili za pružanje informacija o uslugama koje ste zatražili putem forme za podršku. To može uključivati kontaktiranje putem e-pošte.

2.2. Dijeljenje privatnih podataka

www.narodnilijek.com prikupljene privatne podatke koristi isključivo zbog gore navedenih razloga i neće razmjenjivati vaše privatne podatke sa drugim stranicama ili licima.

2.3. Prijenos privatnih podataka i sigurnost

Privatni podaci na stranici www.narodnilijek.com prikupljaju se u privatnu bazu podataka. Ova baza podataka nije javna, te nije potrebno prenositi podatke iz nje. Kao i svi ostali podaci, ova baza podataka zaštićena je firewall i ostalim alatima za zaštitu.

2.4. Koliko dugo čuvamo privatne podatke

www.narodnilijek.com prikupljene podatke čuva 36 mjeseci. Poslje ovog perioda uz prethodno obavještenje brišemo podatke iz baze podataka. Na vama je da li želite nastaviti primati naša obavještenja. Uvjek se ponovno možete prijaviti.

2.5. Prava korisnika

korisnici mogu u bilo kojem trenutku promijeniti ili povući privolu, odnosno ukloniti svoje privatne podatke iz baze podataka magazina www.narodnilijek.com. Vi imate potpunu kontrolu nad vašim privatnim podacima.

2.6. Kako možete ukloniti vaše privatne podatke

Ako ste prijavljeni na neku od naših usluga, dovoljno je da kliknete na link “odjava privole” u bilo kojem mailu. Ili pisanim zahtjevom za isključenje na naš email, ili putem formulara.

3. Cookie i nadzor

www.narodnilijek.com uz pomoć alata Google Analytics može prikupljati podatke o vašem korištenju naše web-stranice. To može zahvaljujući “Cookies” kolačićima. Kolačići su podaci pohranjeni putem web preglednika na memoriji vašeg računala ili nekog drugog uređaja.

Kada se vratite na našu web-stranicu, naš poslužitelj će automatski prepoznati kolačiće dajući nam podatke o vašem zadnjem posjetu. Većina preglednika automatski prihvaćaju kolačiće, no obično je moguće promijeniti postavke vašeg preglednika na zaustavljanje automatskog prihvaćanja kolačića.

Kada prvi put posjećujete magazin www.narodnilijek.com, na zaslonu dobit ćete poruku sa pitanjem o vašoj saglasnosti korištenja i pohrane kolačića. Ukoliko se slažete sa pohranom kolačića, jamčimo vam najbolji doživljaj na web stranici, poput brzine učitavanja stranice.

Ako se odlučite na odbijanje kolačića, možete nastaviti koristiti kompletan sadržaj stranice. Mi također možemo nastaviti nadziranje za procjenu popularnosti različitih dijelova stranice te poboljšanje navigacije, ali te podatke nećemo povezivati s vašim osobnim podacima.

Kolačići koji se tako koriste su privremeni te će ostati na vašem pregledniku dok ne napustite web stranicu. Ova upotreba kolačića će osigurati da se možete brzo kretati sa stranice na stranicu te da se ikoristi funkcionalnost u potpunosti.

Napominjemo da ako imate isključenu pohranu kolačića, moguće ja da će vam biti onemogućen pristup nekim dijelovima stranice koji ovise o upotrebi kolačića.

Ako ste se složili sa pohranom i korištenjem kolaćića, te to više ne želite, zahtjev za pristup i brisanje vaših privatnih podataka možete zatražiti na ovom linku.

4. Google oglašivačka pravila o kolačićima i privatnosti

• Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na Vašoj web lokaciji.
• Pomoću kolačića DART Google poslužuje oglase Vašim korisnicima temeljem njihovih posjeta Vašoj web lokaciji i drugim web lokacijama na internetu.
• Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže.

5. Preuzimanje sadržaja

Sadržaj magazina www.narodnilijek.com podliježe autorskim pravima, te da je kopiranje istog i objavljevanje na drugim stranicama zabranjeno, bez odobrenja autora. Za više informacija o preuzimanju sadržaja kontaktirajte nas na email, ili putem kontakt forme.

www.narodnilijek.com zadržava pravo na povremene ispravke Izjave o privatnosti, zbog usklađivanja sa pravilnicima, te vas nismo dužni obavijestiti o tim izmjenama.