ZdravljeČesta greška kod tuširanja koja se svima 'omakne'

Česta greška kod tuširanja koja se svima ‘omakne’

-

zena-tus-tusiranjeTuširanje doživljavamo kao bezazlenu dnevnu ‘aktivnost’ koja ne može naštetiti našem zdravlju, ali na jednu veliku grešku itekako moramo obratiti pozornost

Jeste li ikada nakon tuširanja ručnikom kojim brišete tijelo obrisali i lice? Ako je vaš odgovor potvrdan, to znači da ste napravili jednu od najvećih greški kod tuširanja na koju mnogi nisu ‘imuni’.

Tijelo je ‘dom’ mnogim bakterijama koje se nakon tuširanja prenose na ručnike. Ako ih nepravilno sušimo i ne peremo ih dovoljno, na njima se stvaraju gljivice potencijalno opasne za naše zdravlje.

- Google oglasi -

Ručnikom za tijelo dotičemo i intimne dijelove poput vulve i anusa. Upravo zbog toga njime nikada ne bismo smjeli brisati lice jer tako na osjetljivo područje prenosimo razne bakterije koje mogu izazvati razne posljedice. Oči mogu postati ‘žrtva’ konjuktivitisa, a preko usta bakterije poput E.Coli mogu dospjeti u naš organizam, a ne samo egzistirati na njegovoj površini.

Bakterije s ručnika za tijelo na licu mogu uzrokovati i manje ozbiljne, ali estetski neugodne probleme poput akni i prištića.

Zbog toga dermatolozi savjetuju da za brisanje lica uvijek imamo poseban ručnik koji treba redovito prati. Preporučeno je da ga zamijenite svaka dva dana, pogotovo ako imate problematičnu kožu lica. Na ručniku se skupljaju ostaci sebuma, šminke i nečistoća koje brisanjem možemo vratiti na lice.

1. Ručnike za lice ne tretirajte omekšivačem. Ako imate jako osjetljivu kožu lica, izbjegavajte upotrebu omekšivača i kod pranja ručnika koristite samo deterdžent. Na taj način spriječit ćete potencijalnu iritaciju kože koju mogu izazvati tvari iz omekšivača.

2. Ne trljajte lice. Uvijek ga treba brisati laganim tapkanjem i izbjegavati grubo trljanje. Zapamtite da je koža na licu izrazito osjetljiva i zato njezinom pranju i njezi treba pristupati nježno.

- Google oglasi -

3. Ne dijelite ručnike s drugima. Pogotovo kada ste bolesni ili vam neka bakterija stvara bolesti. Isto vrijedi i za korištenje ručnika drugih ukućana – ono je strogo zabranjeno.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

8 kombinacija zdravih namirnica koje mnogo više doprinose zdravlju ako se kombiniraju

Nutricionisti često kažu da je za zdravlje i dobru liniju vrlo važna kombinacija zdrave hrane. Neke su namirnice ukusne,...

Budite spremni za vrelo ljeto – Napravite sami najbolje ulje za sunčanje

Pored toga što štiti od UV zraka, sjajan je prirodan eliksir za podmlađivanje kože. Počeli ste da se sunčate...

3 prirodna sredstva koja sprječavaju mučninu u vožnji

Kinetoza, morska bolest, bolest putovanja sve je to bolest kretanja koja nastaje u transportnim vozilima, koja rezultira neugodnim simptomima...

6 razloga zašto čaša hladna vode nije dobra za vaš zdravlje

Iako je voda neophodna za opstanak života, ona ima izvanredne zdravstvene prednosti. Ništa nije tako dobro kao ugusiti žeđ...
- Google oglasi -

Osam štetnih utjecaja soli na zdravlje – Kako smanjiti unos soli?

Sol mijenja okus hrane, ali i utječe na tijelo na načine koje ne možete ni zamisliti. Primarni je izvor...

Najbolji ljetni napitci za mršavljenje

Ako želite da smršate nekoliko kilograma prije ljetovanja, dobro će vam doći da znate koji je najbolji napitak za...

Ovo morate pročitati

Problemi sa spavanjem su naročito karakteristični za tinejdžere

Jedno novo istraživanje Nacionalne fondacije za san, pokazuje da...

Kad glava boli

Gotovo da nema čovjeka koji se nije susreo s...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas