ZdravljeČesta greška kod tuširanja koja se svima 'omakne'

Česta greška kod tuširanja koja se svima ‘omakne’

-

zena-tus-tusiranjeTuširanje doživljavamo kao bezazlenu dnevnu ‘aktivnost’ koja ne može naštetiti našem zdravlju, ali na jednu veliku grešku itekako moramo obratiti pozornost

Jeste li ikada nakon tuširanja ručnikom kojim brišete tijelo obrisali i lice? Ako je vaš odgovor potvrdan, to znači da ste napravili jednu od najvećih greški kod tuširanja na koju mnogi nisu ‘imuni’.

Tijelo je ‘dom’ mnogim bakterijama koje se nakon tuširanja prenose na ručnike. Ako ih nepravilno sušimo i ne peremo ih dovoljno, na njima se stvaraju gljivice potencijalno opasne za naše zdravlje.

- Google oglasi -

Ručnikom za tijelo dotičemo i intimne dijelove poput vulve i anusa. Upravo zbog toga njime nikada ne bismo smjeli brisati lice jer tako na osjetljivo područje prenosimo razne bakterije koje mogu izazvati razne posljedice. Oči mogu postati ‘žrtva’ konjuktivitisa, a preko usta bakterije poput E.Coli mogu dospjeti u naš organizam, a ne samo egzistirati na njegovoj površini.

Bakterije s ručnika za tijelo na licu mogu uzrokovati i manje ozbiljne, ali estetski neugodne probleme poput akni i prištića.

Zbog toga dermatolozi savjetuju da za brisanje lica uvijek imamo poseban ručnik koji treba redovito prati. Preporučeno je da ga zamijenite svaka dva dana, pogotovo ako imate problematičnu kožu lica. Na ručniku se skupljaju ostaci sebuma, šminke i nečistoća koje brisanjem možemo vratiti na lice.

1. Ručnike za lice ne tretirajte omekšivačem. Ako imate jako osjetljivu kožu lica, izbjegavajte upotrebu omekšivača i kod pranja ručnika koristite samo deterdžent. Na taj način spriječit ćete potencijalnu iritaciju kože koju mogu izazvati tvari iz omekšivača.

2. Ne trljajte lice. Uvijek ga treba brisati laganim tapkanjem i izbjegavati grubo trljanje. Zapamtite da je koža na licu izrazito osjetljiva i zato njezinom pranju i njezi treba pristupati nježno.

- Google oglasi -

3. Ne dijelite ručnike s drugima. Pogotovo kada ste bolesni ili vam neka bakterija stvara bolesti. Isto vrijedi i za korištenje ručnika drugih ukućana – ono je strogo zabranjeno.

- Google oglasi -

Odgovori

Novi Sadržaj

Kupus dijeta za brzo mršavljenje – 5 kilograma manje za 7 dana

Kupus dijeta za brzo mršavljenje je niskokalorična dijeta koja traje 7 dana. Postoji više verzija ove iste dijete, ali...

Koje voće koristiti za mršavljenje

Voće je prirodna gotova grickalica prepuna vitamina, vlakana i drugih hranjivih tvari koje podržavaju zdravu prehranu. Za kratko vrijeme...

Škripanje zubima po noći (bruksizam) uzroci i liječenje

Škripanje zubima (poznato kao bruksizam) često je povezano sa stresom ili tjeskobom. Savremena stomatologija, kakvu danas poznajemo, vremenom je...

Šta je rozacea i kako se može liječiti prirodnim putem

Ako vaše lice izgleda kao da je pocrvenilo i imate izbočine koje su pomalo slične aknama, možda imate kožnu...
- Google oglasi -

Za šta je dobar indijski orah i koliko je dozvoljeno dnevno da se pojede

Potiče iz Brazila ali se danas najviše proizvodi u Indiji, i na našim tezgama ponovo mogu da se nađu...

Hrana koja se može pohvaliti svojim dobrobitima za zdravlje crijeva

Znate i vi da je poželjno sačuvati zdravlje crijeva. Bez zdrave probave nema dobrog zdravlja a za zdravlje crijeva...

Ovo morate pročitati

Kako odmrznuti stakla na automobilu bez struganja i mučenja?

Vaš automobil je parkiran vani tokom ovih hladni noći?,...

Maslinovo ulje pomiješano sa ovim sastojcima iz domaćinstva pravi je spas za bol u uhu

Postoje mnogi prirodni lijekovi za uho, a kao najpoznatiji...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas