Prirodne maske za njegu lica

6
293

Beskorisno je ovisiti o sreći kada se radi o sjaju kože. Za neki sitni novčani iznos i nekoliko minuta dnevno možete pripremiti kozmetički preparat koji će vam pomoći da se oduprete vremenu i dati vašoj kosi mladalački sjaj.

Slavne glumice, koje se doimaju mlađe nego što jesu, često upotrebljavaju ovaj jednostavan i djelotvoran preparat za zaštitu kože od zuba vremena…

Potrebni sastojci:

1 bočica maslinova ulja
1 bočica ulja od hamamelisa (ohlađena)
1 bočica magnezijeva mlijeka
1 blagi antiseptični sapun.

Obavljajte ovaj postupak jednom tjedno

1. Operite lice i vrat antiseptičnim sapunom u toploj vodi. Potom dobro osušite kožu čistim ručnikom.

2. Dobro protresite bočicu s magnezijevim mlijekom i nanesite ga na lice i vrat. Ostavite da se osuši do kraja (nekoliko minuta). Ta maska od magnezijeva mlijeka čisti pore i apsorbira nečistoće na koži.

3. Uklonite tu masku drugim slojem magnezijeva mlijeka, a njega isperite vlažnom i vrućom maramicom.

4. Blago zagrijte malo maslinova ulja na nešto preko 37°C i blago ga nanosite vrhovima prstiju na cijelo lice i vrat, bez pokreta prema gore. Ostavite ulje pet minuta kako biste mu dopustili da dubinski navlaži kožu i ublaži suhoću koja izaziva bore te da vašem tenu daruje prirodan sjaj.

5. Nakon pet minuta uklonite suvišak ulja vatom natopljenom u hladnoj hamamelisovoj vodi koja djeluje astringentno i ostavlja vašu kožu svježom i mladolikom.

Potrebno je strpljenje

Nećete primijetiti razliku nakon jednog ili dva tretmana koji će tek ukloniti otpadne tvari iz pora. Kad bude doista čista, vaša koža reagirat će nakon tri ili četiri tretmana, a ten će vam biti sve sjajniji i mekši. Bore oko očiju, na čelu i vratu počet će se ublažavati. Čak i crte lica i vrata bit će vam mladalačke. Blagotvorne efekte tih tretmana ne možemo vam mi predstaviti, vi ih morate sami iskusiti.

Ne zaboravite na ruke

Grube ruke mogu uništiti i najbolji dojam. Ne zaboravite na njih nakon uporabe te magične formule na lice i vrat. Koža na rukama izgledat će mlađe, čvršće i ruke će izgledati ljepše.