ZdravljePrirodno održavanje zdravlja

Prirodno održavanje zdravlja

-

zdravljeMjere u načinu života, kao što su redovita tjelovježba, prevladavanje stresa i ispravna prehrana, dobro se prihvaćaju, kao i neke od komplementarnih terapija.

U današnje vrijeme liječnici rade u sprezi sa zdravstvenim djelatnicima, među koje pripadaju njegovateljice i patronažne sestre. Ti zdravstveni radnici nisu liječnici, ali su osposobljeni za pružanje primarne zdravstvene zaštite i za izvođenje pojedinih postupaka i pretraga, kao što je promatranje zdravstvenog stanja na dulji rok. Postaju sve omiljeniji kao koristan izvor pametnog savjeta u vezi s problemima koji nisu životno opasni, a znat će kada vas trebaju uputiti da se posavjetujete s liječnikom radi daljnje procjene vašeg zdravstvenog stanja.

Liječnici i drugi zdravstveni djelatnici isto tako mogu surađivati s komplementarnim ili alternativnim terapeutima, kao što su naturopati, aromaterapeuti i osteopati.

- Google oglasi -

Neki medicinski centri nude spoj službene i komplementarne medicine, što je poznato pod nazivom cjelovita zdravstvena zaštita. To liječnicima i komplementarnim praktičarima omogućuje zajednički rad, a time i pristup raznovrsnijem broju iscjeliteljskih umijeća te produbljenom znanju i iskustvu na specijaliziranim područjima, kao što su savjetovanje u vezi s prehranom i stresom. Budući da se na taj način šire komunikacija i suradnja, razmjenom se ideja obogaćuju i praktičari i pacijenti.

Svojeg biste liječnika trebali obavijestiti ako se, istodobno s načinom liječenja koji vam je on propisao, namjeravate podvrgnuti još nekoj terapiji, za slučaj da između ta dva oblika liječenja dođe do međusobnog djelovanja pa to izazove komplikacije.

Liječniku pođite radi:
– testova provjere, rutinskih pregleda, cijepljenja, uputa uvezi s dijetom i načinom života te kontracepcije
– pretporođajne skrbi
– mišljenja o svojim tegobama: u individualnimnatuknicama u drugom dijelu ove knjige potražitedetaljnije podatke i upute o tome kada zatražiti pomoć.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

2 minute “čuda”- Zbog čega biste ovu tačku na stopalu trebali masirati?

Na našem stopalu nalazi se jedna tačka koja može uvelike utjecati na rad organizma i na to kako se...

Dubčac je stari omiljeni lijek protiv svih bolesti organa za varenje

Postoji nekoliko vrsta biljaka istoga naziva. Sve su jako srodne. Raste kao polu grm s razgranatom stabljikom. Ima uske...

Evo kako da se zaštitite i otjerate komarce

Uvijek kada otopli i kada smo spremni za sve ljetne planove, stvar moraju da pokvare komarci koji nas salijeću...

Pomoću ovog minerala riješite sve ženske probleme!

Vjerovatno ne razmišljate o tome, koliko ovog minerala inače unosite dnevno, ili sedmično. Magnezij može da preporodi vas i...
- Google oglasi -

Debljate se, a ne jedete puno? Obavezno provjerite štitnjaču!

Kod usporenog rada štitnjače ljudi često posežu za hranom koja je brzi i visokokalorični izvor energije, ali nakon takvog...

5 razloga da već danas pojedete šaku borovnica

Borovnice se po svojim nutritivnim svojstvima često uspoređuju s goji i acai bobicama. Ipak, često su nam borovnice dostupnije...

Ovo morate pročitati

PARALIZA SNA: Noćna mora iz najgorih noćnih mora

Postoje razni snovi koje smatramo noćnim morama, ali oni...

Napravite sami šećernu pastu za depilaciju

Depilacija šećernom pastom je sredstvo za depilaciju koje se...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas