ZdravljePrirodno održavanje zdravlja

Prirodno održavanje zdravlja

-

zdravljeMjere u načinu života, kao što su redovita tjelovježba, prevladavanje stresa i ispravna prehrana, dobro se prihvaćaju, kao i neke od komplementarnih terapija.

U današnje vrijeme liječnici rade u sprezi sa zdravstvenim djelatnicima, među koje pripadaju njegovateljice i patronažne sestre. Ti zdravstveni radnici nisu liječnici, ali su osposobljeni za pružanje primarne zdravstvene zaštite i za izvođenje pojedinih postupaka i pretraga, kao što je promatranje zdravstvenog stanja na dulji rok. Postaju sve omiljeniji kao koristan izvor pametnog savjeta u vezi s problemima koji nisu životno opasni, a znat će kada vas trebaju uputiti da se posavjetujete s liječnikom radi daljnje procjene vašeg zdravstvenog stanja.

Liječnici i drugi zdravstveni djelatnici isto tako mogu surađivati s komplementarnim ili alternativnim terapeutima, kao što su naturopati, aromaterapeuti i osteopati.

- Google oglasi -

Neki medicinski centri nude spoj službene i komplementarne medicine, što je poznato pod nazivom cjelovita zdravstvena zaštita. To liječnicima i komplementarnim praktičarima omogućuje zajednički rad, a time i pristup raznovrsnijem broju iscjeliteljskih umijeća te produbljenom znanju i iskustvu na specijaliziranim područjima, kao što su savjetovanje u vezi s prehranom i stresom. Budući da se na taj način šire komunikacija i suradnja, razmjenom se ideja obogaćuju i praktičari i pacijenti.

Svojeg biste liječnika trebali obavijestiti ako se, istodobno s načinom liječenja koji vam je on propisao, namjeravate podvrgnuti još nekoj terapiji, za slučaj da između ta dva oblika liječenja dođe do međusobnog djelovanja pa to izazove komplikacije.

Liječniku pođite radi:
– testova provjere, rutinskih pregleda, cijepljenja, uputa uvezi s dijetom i načinom života te kontracepcije
– pretporođajne skrbi
– mišljenja o svojim tegobama: u individualnimnatuknicama u drugom dijelu ove knjige potražitedetaljnije podatke i upute o tome kada zatražiti pomoć.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Evo kako možete znati dali vam je potrebna detoksikacija?

Istraživanja pokazuju da svatko treba detoksikaciju barem jednom godišnje. Detoksikacija je veoma korisna za zdravlje. No, ne preporučuje se...

Evo kako odlediti šoferšajbu za 5 sekundi, bez da morate grebeti staklo

Da li ste i Vi jutros na parkingu zatekli neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferšajba na automobilu i nervoza što...

Kako protiv gorušice, žgaravice i kiseline u grlu?

Gorušica je vrlo rasprostranjen zdravstveni problem, koji ne ugrožava čovjekov život, ali nedvosmisleno remeti njegov komfor. Kao posljedica vraćanja...

Recept koji uspješno reguliše visok nivo šećera u krvi

Visoki šećer u krvi potrebno je tretirati jer on može dovesti do brojnih nepovoljnih posljedica za zdravlje. Iako se...
- Google oglasi -

Upala sluznice želuca – Gastritis – Simptomi i Prirodni lijek za gastritis

Upala želučane sluzokože, odnosno sluznice poznata je bolest pod imenom gastritis. To je obično upala sluznice na želucu izazvana...

Ovo je pravilna i zdrava hrana koja se definitivno najbolje bori protiv stresa!

Stalno ste pod pritiskom? Ponekad imate osjećaj da vas hrana koju unosite čini još više umornima? Istina je da...

Ovo morate pročitati

Herterova bolest

Budući da se pri Herterovoj bolesti, tzv. celijakiji (coeliacia)...

Ljekoviti liker od kadulje

Kadulja djeluje na čišćenje krvi i time oslobađa organizam...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas