Ljekovito biljeNarodni LijekoviSvećenik Romano Zaga ističe ovaj recept: Recept od aloje...

Svećenik Romano Zaga ističe ovaj recept: Recept od aloje za ozdravljenje od karcinoma

-

Brazilski redovnik, pater Romano Zago, otac je ovog lijeka koji se već generacijama prenosi u mnogim porodicama širom svijeta. Romano je također autor knjige “Od raka se može ozdraviti!” u kojoj duboko ističe ovaj recept od aloje, za koji doslovno kaže da “može izliječiti rak”. Recept oca Romano Zaga za ozdravljenje od karcinoma u potpunosti možete pročitati ispod.

Postoji više od 400 vrsta aloe, međutim, samo je nekoliko vrsta ljekovito, koje se koristi u medicinske svrhe (najpopularnije su Aloe barbadensis miller i Aloe arborescens). Gotovo da ne postoji zdravstveni problem na koji aloe vera ne utječe blagotvorno. Svoju ljekovitost aloe vera duguje svom nevjerovatnom sastavu. Ova biljka sadrži vitamine A, C i E, koji su snažni antioksidansi. Odličan je izvor vitamina B12 i folne kiseline.

- Google oglasi -

U svom sastavu ima i enzime kao što su alkalin fosfataza, lipaza, celulaza i katalaza. Bogat je izvor kalcija, kroma, bakra, selena, magnezija, kalija, kalcija i cinka od kojih su mnogi nužni za ispravno funkcioniranje metabolizma. Ova biljka sadrži čak 12 antrakinona, fenolnih spojeva koji potiču pravilan rad crijeva. Aloin i emodin u sastavu aloe vere imaju analgetsko, antibakterijsko i antivirusno djelovanje.

Recept oca Romano Zaga za ozdravljenje od karcinoma

Potrebni sastojci su:

  • 300 grama svježeg lišća aloe arborescens
  • 6 kašika destiliranog alkohola (rakija, konjak, whisky itd)
  • 500 grama prirodnog meda

Priprema lijeka:
Ukloniti igle s rubova lista i prašinu s istih, koristeći suhu krpicu ili spužvicu. Isjeckati listove na komade (bez guljenja kože) i staviti ih u mikser zajedno s medom i destilatom.

Dobro samljeti i preparat je spreman za upotrebu. Ne treba ga filtrirati, niti kuhati. Pripravak držati u frižideru unutar zatamnjene posude, dobro zatvorene.

- Google oglasi -

Preporučena doza i način doziranja
Uzeti jednu supenu kašiku 20 do 30 minuta prije tri glavna obroka (doručak, ručak i večera). Dobro promućkati prije upotrebe.

Kada smo započeli tretman, važno je konzumirati cijelu dozu. Po završetku se savjetuje odlazak ljekaru (posebno ako se radi o raku). Nalaz će nam najbolje pokazati ima li kakvog boljitka, te nam tako odrediti daljnje korake.

Ukoliko bi pak nalaz pokazao da nema nikakvog pomaka na bolje, potrebno je nastaviti s još jednom dozom pošto smo napravili stanku od 5 do 10 dana.

Takav ciklus treba ponavljati onoliko puta koliko je potrebno da se bolest ukloni. Nakon četiri neuspjela pokušaja udvostručiti dozu, dakle dvije kašike prije svakog obroka, kaže redovnik Roman Zago u knjizi od raka se može ozdraviti.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Novi Sadržaj

Dugotrajna nesvjestica – koma –

Koma je najteži poremećaj stanja svjesti. Opisuje se kao stanje slično snu iz koga se bolesnik ne može probuditi,...

Celer iznimno značajna biljka za dobro zdravlje

Celer je kao samonikla biljka bio je poznat već u staroj Grčkoj i Egiptu, kada je smatran simbolom sreće...

Vezivno tkivo, kolagen i vitamin C

Vezivno tkivo zajedno s hrskavičnim i koštanim čini potporno tkivo u našem organizmu. Radi se o tkivu rasprostranjenom posvuda...

Šta su bjelančevine i kakav utjecaj imaju na naš organizam?

Bjelančevine ili proteini su složeni organski spojevi koji su najvažniji sastavni element krvi, kože, mišića i svih unutrašnjih organa....
- Google oglasi -

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Ovo morate pročitati

Znanstvenici razvili kapi za oči koje mogu rastopiti kataraktu!

Znanstvenici u Kaliforniji otkrili su da je prirodni steroid...

Recept za zaustavljanje krvavljenja iz uha

Da bi zaustavili krvarenje iz uha oprobajte ovaj prirodni...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas