ZdravljeJednostavna pomoć pri očnim bolestima

Jednostavna pomoć pri očnim bolestima

-

jednostavni lijekovi za očiU kuri sa sokom od mrkve dobro utječe na oči provitamin A. Na poboljšanje i rad očiju utječe također svako osvježavanje cirkulacije i dovod krvi.

Ako je cirkulacija očiju pravilna, dolazi više do izražaja i djelovanje soka od mrkve kao i karotina. Ako nemamo svježe mrkve, možemo je nadomjestiti koncentratom mrkve (Biocarottin). Kuru uspješno pojačavamo s kompleksom Hypericum (Hyperisan) i s kompleksom kalcija (Urticalcin).

Rad bubrega podstičemo sa zlatnicom (Solidago virga-aurea). Nedostatak kremene kiseline nadomještavamo preparatom smrdljive koprive (Galeopsis ochroleuca). Budući da bolesna jetra, tvrda stolica ili premorenost mogu često biti uzrok očnim bolestima, moramo se uvijek brinuti da te poremećaje uklonimo.

Jetru dovedimo u red dijetom ili kapljicama Boldocynara. Time se često urede i tvrda stolica protiv koje inače uzimamo prirodna sredstva za čišćenje.

- Google oglasi -

Prije svega moramo izbjegavati neprirodnu hranu. Prirodna hrana mora sadržavati malo jajčanih bjelančevina i soli. Protiv premorenosti koristi spavanje prije pola noći, a preporučamo još i sok od zobi (Avena sativa), kao opće sredstvo za okrepu i živce.

Preporučljivo je svaki pojedinačni slučaj razmotriti posebno, pa tek onda poduzeti što treba. Protiv začepljenja nosnog kanala preporučamo obloge od gline pripravljene u čaju od preslice. Ako su upaljene očne spojnice (Conjunctiva), dobro je ispirati oči čajem vidaca (Euphrasia officinalis), ili nevena.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

3 provjerena rješenja uz koja nestaje bol u vratu

Dugotrajno sjedenje u neispravnom položaju, spavanje na lošem jastuku i stres tri su najčešća problema zbog kojih osjećamo bol...

Bolovi u vratu i potiljku – Uzroci boli mogu biti različiti a to su…

Vrat se nalazi između glave i grudnog koša, to je važan i vrlo osjetljiv dio tijela kroz koji prolaze...

Ako primijetite ovo na vašem tijelu istog trena idite ljekaru!

Karcinom pluća je bolest čiji se simptomi teško prepoznaju u najranijoj fazi jer ih gotovo ni nema. Ipak, razvojem...

Sve što trebate je promjena ishrane – Ova hrana pomaže u borbi protiv holesterola

Visok nivo holesterola u krvi ključni je faktor za razvoj srčanih oboljenja, stoga prevencija je najbolji lijek pa neka...
- Google oglasi -

Oporavak pluća prirodnim lijekovima koji pomažu i poslije korone

Upala pluća je naročito opasna kod djece, starijih osoba, osoba sa oslabljenim imunitetom i rekonvalescenata. Upalu pluća prepoznajemo po...

Šta je dobro za sinuse i kako se tretiraju bolni i upaljeni sinus

Upala sinusa je otečenost nosne i sinusne sluznice koje se događa zbog alergija, virusne ili bakterijske infekcije. Upala sinusa...

Ovo morate pročitati

Zbogom podočnjaci, nanošenje sode bikarbone ispod očiju postaje hit, zašto?

Podočnjaci se mogu prikrivati raznim kozmetičkim preparatima, kao i...

Napravite aromatičnu kafu za hladne dane

U posudu naspite pola litra vode i dodajte tri...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas