ZdravljeJednostavna pomoć pri očnim bolestima

Jednostavna pomoć pri očnim bolestima

-

jednostavni lijekovi za očiU kuri sa sokom od mrkve dobro utječe na oči provitamin A. Na poboljšanje i rad očiju utječe također svako osvježavanje cirkulacije i dovod krvi.

Ako je cirkulacija očiju pravilna, dolazi više do izražaja i djelovanje soka od mrkve kao i karotina. Ako nemamo svježe mrkve, možemo je nadomjestiti koncentratom mrkve (Biocarottin). Kuru uspješno pojačavamo s kompleksom Hypericum (Hyperisan) i s kompleksom kalcija (Urticalcin).

Rad bubrega podstičemo sa zlatnicom (Solidago virga-aurea). Nedostatak kremene kiseline nadomještavamo preparatom smrdljive koprive (Galeopsis ochroleuca). Budući da bolesna jetra, tvrda stolica ili premorenost mogu često biti uzrok očnim bolestima, moramo se uvijek brinuti da te poremećaje uklonimo.

Jetru dovedimo u red dijetom ili kapljicama Boldocynara. Time se često urede i tvrda stolica protiv koje inače uzimamo prirodna sredstva za čišćenje.

- Google oglasi -

Prije svega moramo izbjegavati neprirodnu hranu. Prirodna hrana mora sadržavati malo jajčanih bjelančevina i soli. Protiv premorenosti koristi spavanje prije pola noći, a preporučamo još i sok od zobi (Avena sativa), kao opće sredstvo za okrepu i živce.

Preporučljivo je svaki pojedinačni slučaj razmotriti posebno, pa tek onda poduzeti što treba. Protiv začepljenja nosnog kanala preporučamo obloge od gline pripravljene u čaju od preslice. Ako su upaljene očne spojnice (Conjunctiva), dobro je ispirati oči čajem vidaca (Euphrasia officinalis), ili nevena.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Dugotrajna nesvjestica – koma –

Koma je najteži poremećaj stanja svjesti. Opisuje se kao stanje slično snu iz koga se bolesnik ne može probuditi,...

Celer iznimno značajna biljka za dobro zdravlje

Celer je kao samonikla biljka bio je poznat već u staroj Grčkoj i Egiptu, kada je smatran simbolom sreće...

Vezivno tkivo, kolagen i vitamin C

Vezivno tkivo zajedno s hrskavičnim i koštanim čini potporno tkivo u našem organizmu. Radi se o tkivu rasprostranjenom posvuda...

Šta su bjelančevine i kakav utjecaj imaju na naš organizam?

Bjelančevine ili proteini su složeni organski spojevi koji su najvažniji sastavni element krvi, kože, mišića i svih unutrašnjih organa....
- Google oglasi -

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Ovo morate pročitati

Badrenika biljka zaštitnik za zdravlje

Badrenika (Pimpinella saxifraga L.) je biljka koja vam donosi...

Bobice smreke jače od tableta – Liječenje bobicama kleke

Navest ćemo neke od načina za liječenje bobicama kleke...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas