Med za mladolik izgled

0
1235

njega licaSirovi med možete koristiti ne samo kako biste zasladili čaj ili izliječili grlobolju, nego i kako biste postigli mladolik izgled i vratili život svojoj koži.

Pored toga što je bogat antioksidansima, med ima i antibakterijsko djelovanje, te je blagonaklonog djelovanja za kožu. Evo nekoliko načina na koje ga možete svakodnevno koristiti kako biste iskoristili najbolje od meda.

Akne

Ako imate problema s aknama, možda ih se možete riješiti uz pomoć meda. Samo nježno utapkajte med na područje s aknama i nakon što malo odstoji, dobro isperite. Za dodatni sjaj, pomiješajte med s čajevcem ili uljem lavande.

Čistač za lice

Kako biste dobro očistili lice, pomiješajte med s kokosovim ili uljem jojobe. Ne samo da će omekšati šminku, koju ćete zatim bez problema isprati ili ukloniti blazinicama, nego će i hidratizirati kožu.

Za suhu kožu

Ako se mučite sa suhom kožom, što je pogotovo često u ovim hladnijim mjesecima, samo pomiješajte med, neko biljno ulje i limunov sok, te nanesite tu mješavinu na kožu. Isperite nakon deset minuta i uživajte u čarobnom rezultatu nahranjene kože.