Ishrana Pivski kvasac

Pivski kvasac

-

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. – Štiti jetru, oči, kožu, otklanja umor i podstiče gubljenje težine.

– Najbolji je suhi, jer ga organizam potpuno iskorišćava. U narodnoj medicini pivski kvasac poznat je kao lijek za mnoge bolesti, a mjesto je našao i u oficijelnoj medicini. Međutim, ne treba ga uzimati u svežem stanju iz više razloga: brzo se kvari, gorkog je ukusa, izaziva nadimanje, gljivice uzimaju iz hrane u probavnom traktu vitamine B grupe koji su im potrebni za razvoj i razmnožavanje, a organizam nije u stanju iz živih ćelija (gljivica) iskoristiti ni vitamine B grupe ni druge hranljive sastojke.

- Google oglasi -

Stoga se danas proizvodi osušeni pivski kvasac, koji organizam lako i potpuno iskorišćava, a koji se uzima s vodom, uz glavne obroke. Među korisnim sastojcima se posebno ističu proteini, koji su slični onima životinjskog porijekla, šećer, željezo, mineralni sastojci oligoelementi i vitamini, osobito grupe B. Preporučuje se u svim životnim dobima zbog zaštitne funkcije, s tim da dnevna doza podijeljena u tri jednaka djela ne smije prelaziti šest do deset grama. Kvasac, štiti jetru, oči, kožu, otklanja umor, održava ravnotežu crijevne flore, pomaže nestanku akni, sprečava mučninu i ublažava probavne poteškoće.

Kod onih koji se hrane vegetarijanski koristan je kao dodatak hrani. Svi bi trebalo da ga uzimaju barem dva puta godišnje, tokom dva mjeseca jer je toliko potrebno da se ispolji njegovo djelovanje. U slučaju posebnih tegoba, uzima se dva puta dnevno do izlječenja. Suhi pivski kvasac ima značajnu ulogu u dijetoterapiji mnogih bolesti: šećerne, oboljenja probavnih organa, upale želudačne sluznice, čira na želucu, kod oboljenja jetre i žučnih puteva, zatvora kao i u dijetama za mršavljenje jer podstiče gubljenje težine.

- Google oglasi -

15 KOMENTARI

  1. koristite dva mjeseca,pa četiri ne koristite,pa opet dva mjeseca koristite ,pa 4 ne koristite (to je dvaput godišnje ,pa opet ispočetka hehhe

  2. ja ga koristim zbog noktiju.. u dm je skup dosta, imate ga jeftinijeg u bingu ili interexu .. ja ga jedem dva-tri mjeseca, nisam kile dobila.

  3. Koristila sam pivski kvasac i zaista je dobar. Ima ga kupiti u radnjama DM, u apotekama. Moze se koristiti sa jogurtom tako je najbolji. Mala kafena kasicica u casu jogurta dva puta dnevno. Posebno je dobar za probleme s kozom, kod herpesa i imuniteta.

  4. Na temelju dobrih preporuka zadovoljnih korisnika, u ljekarni sam kupila suhi pivski kvasac u kapsulama od Enciana. Košta 30-ak kuna, a bočica sadrži 90 kapsula. Potrebno je popiti tri kapsule dnevno, ne prekoračiti mjeru i ne koristiti ih kao nadomjestak za hranu. Ja sam rasporedila da ću ih piti u 10h, 16h i 22h. Pivski kvasac je prepun vitamina B te jača kosu, nokte i pročišćava kožu, a k tome i potiče apetit, stoga sam zbog njega počela i nešto više papati, što je odlično, jer sam htjela još par kila. No, o vama ovisi da li ćete se držati uobičajenog tempa jedenja ili ne. Nije baš da od kvasca umirete od gladi, niti ćete dobiti pivski trbuščić.
    Pivski kvasac pijem tek dva i pol tjedna, a ten mi se vidljivo popravio. Zaključila sam da djeluje i nastavit ću ga piti. Preporučujem ga svima koji imaju probleme pucanja noktiju, otpadanja kose, te borbe s aknama. Jamčim vam, nećete baciti novac i biti ćete zadovoljni rezultatima.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Najbolji jesenski plodovi za vaše zdravlje

Jarke i tople boje jesenskih plodova nisu samo lijepe za oko. Šarenilo jabuka, krušaka, mandarina, nara, kukuruza,...

Kesten – Jesenski plod koji ima pozitivna svojstva

I voće je i plod šume, i hranjiv je i dijetalan, i sladak i slan, i desert...

Banane za zdravlje – Šta je to tako dobro u bananama?

Banane doživljavamo kao užinu ili voćni dodatak pojedinom obroku, ne razmišljajući previše o svim blagodatima ovoga tropskog...

7 vrsta namirnica koje trbuh napuhuju poput balona

Napuhan trbuh i plinovi problem je s kojim se većina nas susreće na dnevnoj bazi. Osim stresa...

Alergija na kućno cvijeće

Da li ste znali da i kućne, ukrasne biljke, mogu kod ljudi da budu uzročnik alergije? Iako...

Žuti cvijet u borbi protiv depresije

Gospina trava ili kantarion (Hypericum perforatum) najpoznatiji je prirodni lijek za depresiju. Njeni blistavo žuti cvjetovi i...

Preporučeno

Najbolji jesenski plodovi za vaše zdravlje

Jarke i tople boje jesenskih plodova nisu...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas