Ljekovito biljeNarodni LijekoviUpala vanjskog slušnog kanala

Upala vanjskog slušnog kanala

-

upala uha - liječenjeUpala vanjskoga slušnog kanala je vrlo ozbiljno oboljenje iz kojega se može razviti čitav niz neželjenih komplikacija.

U prvom redu, moramo izvršiti odvod prema potiljku. Koriste već i oblozi od luka. Ne smijemo kapati u uho nikakve lijekove, uvodimo dijetu voćem i nekoliko se tjedana klonimo začinjenih i teških jela.

Dozvoljena su ispiranja čajem od dugoljastog trpuca, kamilice, nevena ili melise (matičnjaka). Ako počne tući duboko u unutrašnjosti uha i ako je bol osobito na desnoj strani vrlo jaka i noću još jača, onda izvrsno djeluje Calcium carbonicum Hahnemanni.

>> Narodni lijek za poboljšanje sluha

Dobro je izliječenje prijeko potrebno jer se inače može razviti upala srednjega uha, koja je mnogo opasnija nego što se obično misli. Ako, naime, gnoj pri upali srednjeg uha ne isteče kroz oštećeni bubnjić prema vanjskoj strani, može prodrijeti kroz tanku kost stijenke u unutrašnjost lubanje što je, dakako, opasno po život.

- Google oglasi -

Česta posljedica nemarnoga liječenja upale srednjeg uha je upala moždane opne. Mnogo puta upalu srednjeg uha i slušnog kanala uzrokuju bakterije i otrovi neprikladno liječenih, ili prigušenih zaraznih bolesti, kao što su šarlah, ospice, hripavac, difterija, gripa, angina i druge.

>> NE ČUJETE DOBRO? Evo kako spriječiti propadanje sluha

Da se ne bismo bojali recidive (ponavljanja bolesti), moramo te otrove odstraniti dvojakom mjerom. Zbog pogrešnog liječenja može doći do nagluhosti, degeneracija i uništenje slušnog živca imaju za posljedicu potpunu gluhoću.

Tko naginje upalama uha, neka duže vremena uzima preparat svježega dugoljastog trpuca (Plantago lanceolata), koji je izvrsno sredstvo za uho i ujedno poboljšava oštrinu sluha.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,071SljedbeniciPratite

1 komentar

Odgovori

Novi Sadržaj

Kako se koristi i koje dobrobiti vam nudi luk za kosu

Možda mrzite luk zbog boli u očima kada ga sječete, ali kako koji luk utječe na naše zdravlje pročitajte...

Jezik – Tako malen organ, a ipak tako velik i snažan – Koje su bolesti jezika?

Kao i svaki organ, tako je i jezik čudo prirode koje pobuđuje veliku pažnju… Zbog svojstvenog rasporeda i sastava mišića,...

Kakav učinak na zdravlje imaju ove sjemenke

Sjemenke su prave riznice hranjivih tvari koje su zaista korisne za cjelokupno zdravlje. Sjemenke lana, bundave, suncokreta i susama...

Ovo niste znali – Žvakaće gume imaju štetne posljedice za zdravlje

Žvakaće gume mogu osvježiti dah ili smanjiti stres, one mogu imati pozitivan i negativan učinak na vaše zdravlje. Dok...
- Google oglasi -

Čaj od nane najbolje diže organizam na noge

Ovaj napitak istovremeno gasi žeđ, osvježava i jača želudac i crijeva. Čaj od nane ili mente najbolji je saveznik...

Riješite se proširenih i bolnih vena uz čudotvorni narodni lijek – Recept

Proširene vene žene su nekad rješavale smjesom koju su napravile same. Jednostavna je za izradu i jeftina, a sastojci...

Ovo morate pročitati

Šest načina kako izbjeći maltretiranje komaraca

Divan ljetni dan i poziv u prirodu može vam...

Stari Grci ostavili su recept protiv osteoporoze – Prirodni lijekovi

Osteoporoza je degenerativno oboljenje okarakterizirano tanjenjem i slabljenjem kostiju,...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas