Ljekovito biljeNarodni LijekoviUpala vanjskog slušnog kanala

Upala vanjskog slušnog kanala

-

upala uha - liječenjeUpala vanjskoga slušnog kanala je vrlo ozbiljno oboljenje iz kojega se može razviti čitav niz neželjenih komplikacija.

U prvom redu, moramo izvršiti odvod prema potiljku. Koriste već i oblozi od luka. Ne smijemo kapati u uho nikakve lijekove, uvodimo dijetu voćem i nekoliko se tjedana klonimo začinjenih i teških jela.

Dozvoljena su ispiranja čajem od dugoljastog trpuca, kamilice, nevena ili melise (matičnjaka). Ako počne tući duboko u unutrašnjosti uha i ako je bol osobito na desnoj strani vrlo jaka i noću još jača, onda izvrsno djeluje Calcium carbonicum Hahnemanni.

>> Narodni lijek za poboljšanje sluha

Dobro je izliječenje prijeko potrebno jer se inače može razviti upala srednjega uha, koja je mnogo opasnija nego što se obično misli. Ako, naime, gnoj pri upali srednjeg uha ne isteče kroz oštećeni bubnjić prema vanjskoj strani, može prodrijeti kroz tanku kost stijenke u unutrašnjost lubanje što je, dakako, opasno po život.

- Google oglasi -

Česta posljedica nemarnoga liječenja upale srednjeg uha je upala moždane opne. Mnogo puta upalu srednjeg uha i slušnog kanala uzrokuju bakterije i otrovi neprikladno liječenih, ili prigušenih zaraznih bolesti, kao što su šarlah, ospice, hripavac, difterija, gripa, angina i druge.

>> NE ČUJETE DOBRO? Evo kako spriječiti propadanje sluha

Da se ne bismo bojali recidive (ponavljanja bolesti), moramo te otrove odstraniti dvojakom mjerom. Zbog pogrešnog liječenja može doći do nagluhosti, degeneracija i uništenje slušnog živca imaju za posljedicu potpunu gluhoću.

Tko naginje upalama uha, neka duže vremena uzima preparat svježega dugoljastog trpuca (Plantago lanceolata), koji je izvrsno sredstvo za uho i ujedno poboljšava oštrinu sluha.

- Google oglasi -

1 komentar

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

3 provjerena rješenja uz koja nestaje bol u vratu

Dugotrajno sjedenje u neispravnom položaju, spavanje na lošem jastuku i stres tri su najčešća problema zbog kojih osjećamo bol...

Bolovi u vratu i potiljku – Uzroci boli mogu biti različiti a to su…

Vrat se nalazi između glave i grudnog koša, to je važan i vrlo osjetljiv dio tijela kroz koji prolaze...

Ako primijetite ovo na vašem tijelu istog trena idite ljekaru!

Karcinom pluća je bolest čiji se simptomi teško prepoznaju u najranijoj fazi jer ih gotovo ni nema. Ipak, razvojem...

Sve što trebate je promjena ishrane – Ova hrana pomaže u borbi protiv holesterola

Visok nivo holesterola u krvi ključni je faktor za razvoj srčanih oboljenja, stoga prevencija je najbolji lijek pa neka...
- Google oglasi -

Oporavak pluća prirodnim lijekovima koji pomažu i poslije korone

Upala pluća je naročito opasna kod djece, starijih osoba, osoba sa oslabljenim imunitetom i rekonvalescenata. Upalu pluća prepoznajemo po...

Šta je dobro za sinuse i kako se tretiraju bolni i upaljeni sinus

Upala sinusa je otečenost nosne i sinusne sluznice koje se događa zbog alergija, virusne ili bakterijske infekcije. Upala sinusa...

Ovo morate pročitati

Hrenov sirup razbija katare i liječi sva hronična oboljenja pluća

Kada katari ne popuštaju, napravimo sirup od hrena, koji...

Brzo i prirodno riješenje za ispucale i grube pete

Ako vam se čini da su vaše pete takve...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas