ZdravljeAlternativna medicinaVitaminoterapija u borbi protiv migrene

Vitaminoterapija u borbi protiv migrene

-

migrenaGospodin Atkinson ispričao je da su visoke doze vitamina B1 i B2 vrlo djelotvorne u slučaju migrena (The Practitioner, 1958.).

Jedan drugi liječnik, doktor Nevil Lyton, upotrebljava kombinaciju koja se sastoji od riboflavina (B2), piridoksina (B6) i nikotinamida (B3) plus 800 miligrama vitamina C po injekciji. U lakšim slučajevima doktor Lyton primjenjuje i sam riboflavin. Premda se unosi u obliku injekcija, doktor Lyton kaže da je postigao dobre rezultate i oralnim uzimanjem 10 mg tri puta dnevno.

Olakšati bol pomoću vitamina C

Jedan pacijent pronašao je potpuno olakšanje pomoću vitamina C. U želji da i drugi imaju koristi od njegova iskustva, priopćio ga je u javnom pismu objavljenom u londonskom Daily Telegraphu.

- Google oglasi -

“Kažem samo da je bio djelotvoran u mom slučaju”, napisao je gospodin D. P. “Vjerujem da ima i drugih slučajeva migrene i drugih osoba kojima bi vitamin C mogao pomoći. Reakcija mog liječnika bila je da on ne može naštetiti, ali bio je jako sumnjičav.” Gospodin D. P. nastavlja i kaže da je blagodati vitamina C otkrio posve slučajno.

“Imao sam težak napad migrene iako sam morao voziti auto na dugom putovanju. U očaju sam uzeo 5 pastila od po 50 miligrama vitamina C. Na moje veliko iznenađenje, mrlje boja i geometrijski motivi nestali su iz vida za nekoliko minuta i glava me više uopće nije boljela.”

Nakon tog pisma gospodin D. P. primio je mnogo pisama čitatelja. “Bile su tu dvije ili tri osobe koje su mi zahvalile i spomenule da su njihove krize prošle nakon tridesetak minuta”, kaže on. “Nije slučajno da su djelotvorni grejp i sok od grejpa, a da narančin sok ima suprotan učinak i zapravo pojačava napade. Jedan od čitatelja koji su mi pisali, također je otkrio da je sok od limuna djelotvoran. Ne znači li to da je migrena povezana s funkcijom jetre?”

Napomena: Ako odlučite uzimati vitamin C, neka on potječe iz prirodnih izvora kao što je šipak ili limun.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,096SljedbeniciPratite

Novi Sadržaj

Ljudi sa nultom krvnom grupom su zaista posebni!

Nulta krvna grupa je univerzalni davatelji krvi jer mogu svima da daju krv, a mogu primiti krv samo od...

5 najefikasniji metoda kako koristiti med za njegu kože

Med je djelotvoran, kako za zdravlje organizma, tako i za ljepotu kože. On poboljšava rad metabolizma, podstiče umnu i...

8 razloga zašto bi trebali češće da jedete mango

Mango je u cijelom svijetu poznat kao “kralj voća”, a taj naziv nije dobio tek onako. Mango voće je...

Za bolju cirkulaciju u nogama koristite ovaj prirodni lijek

Ukoliko imate hladne noge i ruke, blijedu kožu, osjećate težinu i grčeve u nogama, najvjerovatnije imate problema sa cirkulacijom....
- Google oglasi -

Kruške za zdravo i brzo mršavljenje

Ovo sočno, slatko voće prepuno je hranjivih tvari, uključujući vitamine, minerale i vlakna, a istovremeno ima malo kalorija. Zbog...

Kalcij sprečava taloženje masnoće zato jedite mliječne proizvode

Mliječni proizvodi su dobar izbor za mršavljenje i mogu biti korisni u okviru uravnotežene ishrane, ali je važno obratiti...

Ovo morate pročitati

Korisni savjeti za korištenje saune

Bilo da koristite privatnu, kućnu saunu ili onu u...

Kokosovo ulje za brže tamnjenje kože

Osobe s osjetljivom kožom trebaju pripaziti na sastojke prilikom...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas