Pivski kvasac

15
6964

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. – Štiti jetru, oči, kožu, otklanja umor i podstiče gubljenje težine.

– Najbolji je suhi, jer ga organizam potpuno iskorišćava. U narodnoj medicini pivski kvasac poznat je kao lijek za mnoge bolesti, a mjesto je našao i u oficijelnoj medicini. Međutim, ne treba ga uzimati u svežem stanju iz više razloga: brzo se kvari, gorkog je ukusa, izaziva nadimanje, gljivice uzimaju iz hrane u probavnom traktu vitamine B grupe koji su im potrebni za razvoj i razmnožavanje, a organizam nije u stanju iz živih ćelija (gljivica) iskoristiti ni vitamine B grupe ni druge hranljive sastojke.

Stoga se danas proizvodi osušeni pivski kvasac, koji organizam lako i potpuno iskorišćava, a koji se uzima s vodom, uz glavne obroke. Među korisnim sastojcima se posebno ističu proteini, koji su slični onima životinjskog porijekla, šećer, željezo, mineralni sastojci oligoelementi i vitamini, osobito grupe B. Preporučuje se u svim životnim dobima zbog zaštitne funkcije, s tim da dnevna doza podijeljena u tri jednaka djela ne smije prelaziti šest do deset grama. Kvasac, štiti jetru, oči, kožu, otklanja umor, održava ravnotežu crijevne flore, pomaže nestanku akni, sprečava mučninu i ublažava probavne poteškoće. Kod onih koji se hrane vegetarijanski koristan je kao dodatak hrani. Svi bi trebalo da ga uzimaju barem dva puta godišnje, tokom dva mjeseca jer je toliko potrebno da se ispolji njegovo djelovanje. U slučaju posebnih tegoba, uzima se dva puta dnevno do izlječenja. Suhi pivski kvasac ima značajnu ulogu u dijetoterapiji mnogih bolesti: šećerne, oboljenja probavnih organa, upale želudačne sluznice, čira na želucu, kod oboljenja jetre i žučnih puteva, zatvora kao i u dijetama za mršavljenje jer podstiče gubljenje težine.

PODIJELI

15 KOMENTARI

  1. koristite dva mjeseca,pa četiri ne koristite,pa opet dva mjeseca koristite ,pa 4 ne koristite (to je dvaput godišnje ,pa opet ispočetka hehhe

  2. ja ga koristim zbog noktiju.. u dm je skup dosta, imate ga jeftinijeg u bingu ili interexu .. ja ga jedem dva-tri mjeseca, nisam kile dobila.

  3. Koristila sam pivski kvasac i zaista je dobar. Ima ga kupiti u radnjama DM, u apotekama. Moze se koristiti sa jogurtom tako je najbolji. Mala kafena kasicica u casu jogurta dva puta dnevno. Posebno je dobar za probleme s kozom, kod herpesa i imuniteta.

  4. Na temelju dobrih preporuka zadovoljnih korisnika, u ljekarni sam kupila suhi pivski kvasac u kapsulama od Enciana. Košta 30-ak kuna, a bočica sadrži 90 kapsula. Potrebno je popiti tri kapsule dnevno, ne prekoračiti mjeru i ne koristiti ih kao nadomjestak za hranu. Ja sam rasporedila da ću ih piti u 10h, 16h i 22h. Pivski kvasac je prepun vitamina B te jača kosu, nokte i pročišćava kožu, a k tome i potiče apetit, stoga sam zbog njega počela i nešto više papati, što je odlično, jer sam htjela još par kila. No, o vama ovisi da li ćete se držati uobičajenog tempa jedenja ili ne. Nije baš da od kvasca umirete od gladi, niti ćete dobiti pivski trbuščić.
    Pivski kvasac pijem tek dva i pol tjedna, a ten mi se vidljivo popravio. Zaključila sam da djeluje i nastavit ću ga piti. Preporučujem ga svima koji imaju probleme pucanja noktiju, otpadanja kose, te borbe s aknama. Jamčim vam, nećete baciti novac i biti ćete zadovoljni rezultatima.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here