Bolovi nisu uvijek znak bolesti

0
741

mamurlukBolovi nisu uvijek odraz oboljenja određenog organa. Po holističkom tumačenju mogu biti posljedica naših negativnih ubjeđenja i nepristajanja na brojne neprihvatljive situacije u životu. Evo najčešćih…

– Glavobolje nastaju kao vid samokažnjavanja. Migrenozne osobe teže savršenstvu, a zbog potiskivanja bijesa žive pod gotovo stalnim pritiskom.

– Bolovi u očima nastaju zbog nečega što o sebi, svojoj prošlosti ili budućnosti ne želimo da (u)vidimo.

– Slabljenje sluha “signalizira” da postoji nešto što ne želite da čujete, dok prisutan bol ukazuje na bes zbog nečega što ste čuli.

– Bol u vratu ukazuje na tvrdoglavost u procjenjivanju sopstvene situacije i uvjerenost da je naše stanovište jedino ispravno.

– Osjećaj “knedle u grlu” označava nesposobnost da izrazimo mišljenje ili tražimo šta želimo. Upala grla pokazuje da smo toliko ljuti da ne možemo ni da govorimo.

– Grčevi su znak da ne možemo da funkcionišemo onako kako bismo željeli.

– Impotencija se tumači kao nemogućnost prepuštanja uživanju zbog prevelike odgovornosti.

– Čir na želucu je posljedica ogorčenosti, nespokojstva i nemogućnosti da “svarimo” ili prihvatimo određenu situaciju.

– Bol ili blokade u donjem delu leđa, po holističkom tumačenju, mogu da budu prouzrokovani strahom od budućnosti ili nedostatkom finansijske podrške. Nasuprot tome, bolovi u gornjem dijelu leđa otkrivaju da je “previše obaveza palo na naša leđa” ili nedostatak emotivne podrške.