ZdravljeBolestiDječja paraliza - Polio

Dječja paraliza – Polio

-

dječja paarliza - polioDječja paraliza je grozna bolest. Sama po sebi ima vrlo kratak tok. Uzročnik je vrlo aktivan te izlučuje teške otrove koji u većoj koncentraciji uništava živčane stanice, tako da dođe do uzetosti.

Sama bolest traje zapravo oko 14 dana do tri tjedna. Paralize koje nakon toga slijede, samo su posljedica bolesti.

Zato je nužno da pri toj bolesti odmah i temeljito postupimo. Čekanje nije nipošto umjesno. Iz vijesti koje dobivam, vidljivo je da o toj temi treba uvijek iznova pisati, kako ni laici ni stručnjaci ne bi ispustili iz vida osnovna pravila liječenja zaraznih bolesti i tako, dakako, izbjegli mnoge nesreće.

Nedavno su znameniti fizioterapeuti, a među njima i poznata sestra Kenny, dokazali da o životu odlučuje brzina zahvata i poduzimanje mjera. Zato je nepojmljivo da još i danas neki liječnici zagovaraju isključivo čekanje kao način liječenja. Čekanje daje uzročniku priliku da toksinima uništi živčane stanice. Čim se pojave prvi znaci bolesti, treba se odmah dobro preznojiti.

- Google oglasi -

Pri tom nije važna metoda, nego je važno brzo i obilno znojenje, bilo u prostoriji za znojenje, kupkama, sauni, bilo pomoću običnih obloga. Time sprečavamo mnogo zla, čak i uzetost.

Ako smo već tako konzervativni, ne smijemo pri tako opasnoj bolesti mimoići dobre uspjehe suvremenih terapeuta. Već prvi znaci bolesti moraju nas potaknuti na brzi postupak. Početak je nalik gripi: prekomjeran umor, glavobolja, teški udovi, povraćanje, nedostatak apetita i drugo. Nije čak važno da li će dijagnoza dječje paralize biti odmah postavljena.

Odlučujući su simptomi zbog kojih moramo odmah poduzeti neophodne mjere i bolesnika preznojiti bez ikakva odlaganja. Time ćemo bolesniku koristiti bez obzira na to, da li simptomi potječu od dječje paralize ili od neke druge bolesti.

Neće biti nikakve štete ako se u dijagnozi prevarimo, jer ćemo spriječiti napredovanje bolesti ako se radi o dječjoj paralizi; u slučaju tako teške bolesti, to je od velike važnosti.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,069SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Kako prepoznati staro jaje

Svježa jaja ukusne su namirnice koje se savršeno slažu s mnogim jelima. Osim ako imate svoje koke koje vam...

Kako se koristi i koje dobrobiti vam nudi luk za kosu

Možda mrzite luk zbog boli u očima kada ga sječete, ali kako koji luk utječe na naše zdravlje pročitajte...

Jezik – Tako malen organ, a ipak tako velik i snažan – Koje su bolesti jezika?

Kao i svaki organ, tako je i jezik čudo prirode koje pobuđuje veliku pažnju… Zbog svojstvenog rasporeda i sastava mišića,...

Kakav učinak na zdravlje imaju ove sjemenke

Sjemenke su prave riznice hranjivih tvari koje su zaista korisne za cjelokupno zdravlje. Sjemenke lana, bundave, suncokreta i susama...
- Google oglasi -

Ovo niste znali – Žvakaće gume imaju štetne posljedice za zdravlje

Žvakaće gume mogu osvježiti dah ili smanjiti stres, one mogu imati pozitivan i negativan učinak na vaše zdravlje. Dok...

Čaj od nane najbolje diže organizam na noge

Ovaj napitak istovremeno gasi žeđ, osvježava i jača želudac i crijeva. Čaj od nane ili mente najbolji je saveznik...

Ovo morate pročitati

9 genijalnih razloga zašto vam limun može biti od koristi

Limun je namirnica s najvišom nutritivnom vrijednošću. Kada je...

Sve što trebate znati o mrkvi

Mrkva potiče iz Afganistana, a u Evropu dolazi u...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas