ZdravljeBolestiDječja paraliza - Polio

Dječja paraliza – Polio

-

dječja paarliza - polioDječja paraliza je grozna bolest. Sama po sebi ima vrlo kratak tok. Uzročnik je vrlo aktivan te izlučuje teške otrove koji u većoj koncentraciji uništava živčane stanice, tako da dođe do uzetosti.

Sama bolest traje zapravo oko 14 dana do tri tjedna. Paralize koje nakon toga slijede, samo su posljedica bolesti.

Zato je nužno da pri toj bolesti odmah i temeljito postupimo. Čekanje nije nipošto umjesno. Iz vijesti koje dobivam, vidljivo je da o toj temi treba uvijek iznova pisati, kako ni laici ni stručnjaci ne bi ispustili iz vida osnovna pravila liječenja zaraznih bolesti i tako, dakako, izbjegli mnoge nesreće.

Nedavno su znameniti fizioterapeuti, a među njima i poznata sestra Kenny, dokazali da o životu odlučuje brzina zahvata i poduzimanje mjera. Zato je nepojmljivo da još i danas neki liječnici zagovaraju isključivo čekanje kao način liječenja. Čekanje daje uzročniku priliku da toksinima uništi živčane stanice. Čim se pojave prvi znaci bolesti, treba se odmah dobro preznojiti.

- Google oglasi -

Pri tom nije važna metoda, nego je važno brzo i obilno znojenje, bilo u prostoriji za znojenje, kupkama, sauni, bilo pomoću običnih obloga. Time sprečavamo mnogo zla, čak i uzetost.

Ako smo već tako konzervativni, ne smijemo pri tako opasnoj bolesti mimoići dobre uspjehe suvremenih terapeuta. Već prvi znaci bolesti moraju nas potaknuti na brzi postupak. Početak je nalik gripi: prekomjeran umor, glavobolja, teški udovi, povraćanje, nedostatak apetita i drugo. Nije čak važno da li će dijagnoza dječje paralize biti odmah postavljena.

Odlučujući su simptomi zbog kojih moramo odmah poduzeti neophodne mjere i bolesnika preznojiti bez ikakva odlaganja. Time ćemo bolesniku koristiti bez obzira na to, da li simptomi potječu od dječje paralize ili od neke druge bolesti.

Neće biti nikakve štete ako se u dijagnozi prevarimo, jer ćemo spriječiti napredovanje bolesti ako se radi o dječjoj paralizi; u slučaju tako teške bolesti, to je od velike važnosti.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,083SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

3 nevjerovatna lijeka iz kuhinje za iskašljavanje

Grozite li se od sintetičkih lijekova protiv kašlja ili ih želite koristiti u što je moguće manjim količinama, preporučujemo...

Kako se boriti protiv alergije – Vitamini i ljekovito bilje protiv svih alergena

Taman kad zimske mećave počnu da blijede u našem pamćenju i sezona gripa prođe, priroda nas odalami dvostrukim udarcem....

5 namirnica kojima ne biste smjeli ni primirisati poslije 19 sati

Želimo li izgubiti kilograme ne bismo smjeli jesti poslije 19 sati, pravilo je kojeg bi se svi koji žele...

Damiana – Meksička biljka koja poboljšava seksualnu funkciju i smanjuje tjeskobu

Meksička damiana (Turnera diffusa) je biljka porijeklom iz Meksika i Srednje Amerike, koja se tradicionalno koristi kao afrodizijak, tonik...
- Google oglasi -

Impresivne prednosti koje vam donosi bademovo mlijeko za zdravlje

Bademovo mlijeko jedan je od najpopularnijih proizvoda od badema jer ima vrlo važnu osobinu a to je da ne...

Potočarka biljka korisna kao veliki čuvar zdravlja i prirodni lijek

Potočarka biljka odlična je za proljetno čišćenje organizma, posebno jetre i zdravlja našeg limfnog sistema. U narodnoj medicini potočarka...

Ovo morate pročitati

Nećete vjerovati šta JOŠ može da vam uradi herpes!

Pored toga što su groznica na usni, plik na...

Zavarajte glad na deset načina

Želja za hranom i glad ne moraju biti jači...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas