Pravilnim odabirom namirnica možete pospješiti potrošnju kalorija i mršaviti

0
825

pravilan izbor namirnica - mršavljenjePretilost i višak kila u današnje vrijeme je sve više zastupljena tema u društvu. Naime, stil života i udobnosti koje nam pruža ‘razvijeno’ društvo kao jednu od negativnih posljedica donose i gojaznost među ljudima.

Postoje mnoge metode za mršavljenje, no ostaje činjenica da su mnoge od njih štetne za zdravlje. Komercijalne metode su tek dobro reklamirani proizvodi koji ne djeluju kako ste očekivali. Naime, ako ste slabije sreće možete si ugroziti zdravlje.

Da bi izbjegli opasnosti koje donose gore spomenute dijete, mi vam predstavljamo neke dokazano dobre metode koje će vam sigurno pomoći da izgubite višak kilograma, i da se osjećate zdravije i bolje općenito.

Malo poznata je činjenica da neka hrana sama po sebi pospješuje mršavljenje. Ako jedete tu hranu u potrebnim količinama, doći će do smanjenja tjelesne mase.

Koja hrana pomaže pri mršavljenju

Hrana koja pomaže pri mršavljenju je u biti hrana koja ubrzava metabolizam. Da bi sagorjeli masnoće u tijelu potrebno je potrošiti određenu količinu energije, a najbolji je to uraditi prirodnim putem uz pomoć metabolizma. Ukratko, da bi smršavili potrebno je jesti hranu koja ubrzava metabolizam.

brokula

Hrana koja ima manje kalorija u sebi, nego je potrebno organizmu da je prehrani je hrana koja vama treba. Uzmimo na primjer komadić brokule koji teži 100g. Taj komadić u sebi sadrži tek 25 kalorija, a za njegovo probavljanje organizam  će potrošiti čak 80 kalorija. Ako ste pojeli taj komadić brokule, vi ste potrošili 55 kalorija.

Još neke namirnice koje u sebi imaju manje kalorija nego što će organizam potrošiti tijekom probave su karfiol, celer, zelena salata, šparoge i tikvice. Sve nabrojane namirnice su inače zdrave, te se svakako preporučuje njihova konzumacija za zdravlje općenito.

Zeleni čaj je neizostavan

Još jedna dobra prirodna metoda mršavljenja je ispijanje zelenog čaja. Pored toga što je zeleni čaj dosta zdrav, potrebno je naglasiti da njegovo ispijanje dovodi do sagorijevanja viška masnoća u tijelu.

Naime, zeleni čaj u sebi sadrži veliku količinu polifenola koji aktivira proces sagorijevanja viška masnoća u tijelu. Uz polifenol, zeleni čaj u sebi sadrži i epigallocatechin gallate (EGCG) koji stimulira metabolizam i pomaže u procesu mršavljenja.