ZdravljeSavjetiPoboljšajte svoj životni stil i živite zdravo

Poboljšajte svoj životni stil i živite zdravo

-

prirodaO zdravlju se može pročitati mnogo toga, a što više o toj tematici informacija imate, to možete biti zbunjeniji. Vjerojatno vam je teško postaviti prioritete i razlučiti što je bitno, a što su usputni savjeti kojih se možete, a ne morate pridržavati. Slijedi nekoliko najvažnijih savjeta koje biste trebali ukomponirati u svoj životni stil.

Više se krećite

Neka vam dnevni izazov bude nalaženje načina da pokrenete vaše tijelo. Ukoliko možete birati između stepenica i lifta, odaberite stepenice. Prošećite psa, naganjajte se s djecom, bacajte loptu s prijateljima, pokosite travu. Što god pokreće vaše tijelo, nije samo fitnes trening, već i ispušni ventil za stres. Mislite na kretanje u malim vremenskim razdobljima. Ne mora to biti sat vremena provedenih u dvorani ili 45 minuta aerobika, thai-chi boksa ili nečeg drugog. Ali naravno, i to je super ako ste za takav tip vježbe. U međuvremenu se više krećite.

- Google oglasi -

Smirite se

Svakodnevno se bavite nekom aktivnošću koja vas opušta. To može biti bavljenje cvijećem, meditacija, molitva, pisanje dnevnika. Na ovaj način ćete puniti baterije, te imati dovoljno energije za ono što vam treba.

Prestanite pušiti

Ne postoji lak način na koji možete prestati pušiti, ali jednom kada to uspijete, rezultat će biti vrijedan uloženog truda. Otkad je u šezdesetima dokazano da je pušenje štetno za zdravlje, cijeli je svijet odlučio smanjiti proizvodnju duhanskih proizvoda koji ubijaju. Odnedavno je, ipak, primijećeno da sve više mladih puši. Bi li to moglo biti posljedica utjecaja Hollywooda na mlade? Čini se da u svakom kasnom filmu zvijezde puše. Oprez. Upozorite djecu na lažno prikazivanje neke romantike ili muškosti s cigaretom u ruci.

- Google oglasi -

Družite se

Svakodnevni stres je lakše podnošljiv ako ga imate s kim podijeliti, nasmijati se problemima i zaboraviti na njih.

Budite svjesni svog zdravlja

Nikad nemojte ignorirati zdravlje. Ako nešto nije u redu, potrudite se na vrijeme reagirati, jer odugovlačenje ne rješava problem nego ga umnožava. Prevencija je uvijek najbolji lijek.

Budite pozitivni

Uživajte u životu i zabavljajte se. Svaka okolnost tu je s nekim razlogom, a vi se potrudite uz njezinu pomoć kreirati pozitivnu energiju za sebe i svoje okruženje.

Postoji sigurna povezanost između dobrog i zdravog življenja i pozitivnog pogleda na život. Ne možete biti nesretni ako se smijete ili pjevate.

Svakodnevno vježbajte

Znojenje uključite u svoju rutinu. Ako ne volite vježbati, ne morate, ali se bavite aktivnostima koje će vas pokrenuti i dati vam dovoljno energije.

Pazite na prehranu

Izbjegavajte prženu hranu, hamburgere i ostalo masno meso (t.j. svinjetinu, špek, šunku, salame, rebarca i kobasice). Mliječne proizvode poput sira, mlijeka i vrhnja trebali biste jesti u nemasnim verzijama. Orašasto voće, sendviče, majonezu, margarin, maslac i umake konzumirajte u ograničenim količinama. Većina tih proizvoda, poput maslaca, sira i majoneze, može sadržavati malo masti.

- Google oglasi -
Prethodni članakZanimljivo?
Naredni članakNjegujte vaša stopala tokom zime

1 komentar

Odgovori

Novi Sadržaj

Saznajte istinu: Debljamo li se od soli?

Uz mnogima omiljeni šećer, sol je dodatak hrani koji koristimo baš svi jer ovaj začin jelo čini bogatijim i...

Oprez! ‘Tihi’ simptomi dijabetesa koje ne smijete ignorisati

Dijabetes se događa kada vaše tijelo nije u stanju preuzeti šećer (glukozu) u svoje stanice i koristiti ga za...

Pet jednostavnih savjeta kako se pravilno hraniti

Nepravilna ishrana može dovesti do različitih zdravstvenih problema ali i neželjenog debljanja… Stoga je veoma važno zdravo se hraniti...

Usporeno disanje – bradipneja

Usporeno disanje (bradipneja) prati mnoge bolesti. Ljudski organi rijetko kada rade punim kapacitetom. Svi organi imaju stanovitu “rezervu” potrebnu...
- Google oglasi -

Glavobolja, uzroci i simptomi

Nema čovjeka koga nikad nije zaboljela glava. Uz reumatične bolove to je danas najčešći povod da potražimo liječničku pomoć....

Zašto nastaje krvarenje desni? – Ovo nikako ne smijete ignorisati

Ukoliko prilikom pranja zuba primjećujete krvarenje desni, trebalo bi što prije da se obratite stomatologu. Oboljenje desni, poznatije kao gingivitis,...

Ovo morate pročitati

Konačna istina o vitaminima: Koje trebate uzimate, a koji su štetni

Čini se kao jednostavan savjet: Jedite povrće, vježbajte i,...

Možete ga imati više od 20 godina i potajno od njega umrijeti

Godišnje, preko 40.000 ljudi oboli od raka pluća, ali...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas