Što je alergija i kako je držati pod kontrolom?

-

alergijaAlergije su prvi znak pada imunološkog sustava i ako su česte onda i lako mogu biti predznak neke od autoimunih bolesti, kao na primjer artritisa. Liječenju alergija treba pristupati ozbiljno, po mogućnosti liječiti ih prirodnim sredstvima, i hraneći se u okviru svoje krvne grupe.

Kod alergija tijelo nenormalno reagira na inače neopasne tvari poput polena, prašine, nekih vrsta lijekova, perja, krzna i slično.

Glavni uzrok alergija je pad imunološkog sustava.

- Google oglasi -

Imunološki sustav zamijeni neku neopasnu tvar s opasnim stranim napadačem te on postaje previše aktivan i proizvodi mnogo histamina.

Histamin širi poput vlasi uske kapilare na membrani, povećava se protok krvi, a time se uzrokuju otekline i otjecanja ( kongestija ).

Alergeni potiču bijele krvne stanice na proizvodnju alergijskih antitijela IgE (imunoglobulin). IgE molekule putuju krvotokom dok se ne povežu sa stanicama nalik na žir (koje oblažu mnoge krvne sudove) ili bazofilima (vrsta bijelih krvnih stanica) koje su glavno skladište histamina i serotonina.

IgE izazivaju povećanu propusnost kapilara, a vodenasta tekućina iz krvi istječe i počinje curenje nosa, kihanje, suzenje očiju, začepljenost nosa i slične reakcije. Klasično liječenje alergija uključuje tri vrste kemijskih lijekova:

- Google oglasi -

Antihistaminika za zaustavljaju oslobađanje histamina koji uzrokuju oticanja,

Protuupalnih agensa kakvi su kortizon i

Dekongestanata (sredstva protiv začepljenosti) kao efedrin i fenilpropanolamin hidroklorid.

Treba početi liječenje prirodnim lijekovima. Prvi korak je prehrana po krvnoj grupi. To je jedini način da se imunosni sustav aktivira.

Gen koji određuju krvnu grupu je jedan od najjačih gena u tijelu. On stvara izohemaglutinine, najjača antitijela u našem organizmu.

Kada oni dobro funkcioniraju, onda je i imunosni sustav snažan. Oni funkcioniraju dobro samo kada se hranite po svojoj krvnoj grupi.

Navest ćemo osnovne prirodne lijekove za podizanje imuniteta koji pomažu u liječenju alergija:

KVERCETIN pomaže stabilizirati membrane stanica poput žira i bazofila , te ih sprječava da izbace zalihe histamina i serotonina u krv i tkivo . Kvercetina ima u luku, prokulicama, ljutiki, a ima ga i kao dopune u kapsulama. Osobito je djelotvoran s bromelinom i vitaminom C, te imaju jako protuupalno djelovanje.

3x 1 kapsula 30 minuta prije jela

CLA (konjugirana linolenska kiselina) smanjuje sklonost ka alergijama podižući imunitet. Jak je antioksidant, jača imunitet, djeluje antikancerogeno uništavajući stanice raka sprječavajući oštećenja staničnih membrana od visoko reaktivnih tvari tako što u staničnim membranama zamjenjuje kancerogene masne kiseline isključujući njihovo djelovanje . Na primjer, 2oo puta je jača od vitamina E.

Uzima se 3x 1 gram uz jelo

BROMELIN zajedno s kvercetinom ima jako dobro djelovanje protiv alergija. Poboljšava cirkulaciju i ima jako protuupalno djelovanje, pomaže kod respiratornih tegoba praćenih sinuitisom.

Uzimaju se 3x 1 kapsula uz kvercetin

Vitamin C je prirodna obrana od prekomjernog lučenja histamina. Treba ga uzeti 2-3 na dan što snižava razinu histamina za 40 – 45 %.

B-kompleks – pantonenska kiselina iz vitamina B uz vitamin C pomažu tijelu proizvoditi vlastitu prirodnu protuupalnu tvar, kortizon.

OMEGA 3 također sadrže prirodne protuupalne sastojke (prostaglandine).

Trebalo bi uzimati 3x 1 gram na dan

ECHINACEA podiže imunitet pa je dobra odbrana protiv alergija. Treba uzimati 14 dana pa 14 dana pauzirati pa opet 14 dana uzimati i tako sve dok traju alergije. Aktivni sastojci u njoj su šećeri koji djeluju kao mitogeni i potiču diobu bijelih krvnih stanice pa time podižu imunitet.

GINKO BILOBA pomaže spriječiti bronhijalne konstrikcije (stezanja) koja se javljaju kod astme koju često prate jake alergije.

KOPRIVA smanjuje upalu i čisti začepljene putove.

SILIMARIN 3x 1 kapsula na dan podiže razinu glutationa najjačeg antioksidanta u tijelu, ima ga svaka stanica i time podiže imunitet.

Prehrana po krvnoj grupi je prvi korak da se imunosni sustav mobilizira, a time se i rješavate čestih alergija jer su one uzrok lošeg imunosnog sustava!

Navest ćemo koje su najbolje namirnice protiv alergija za svaku krvnu grupu posebno. To su u stvari i najzdravije namirnice za vašu krvnu grupu.

Krvna grupa O

1. Nemasno crveno meso (samo za mlađe osobe, za starije piletina, puretina i slično)

2. Riba i to naročito vrste ribe iz hladnih mora, koje su bogate s Omega 3 masnim kiselinama

3. Maslinovo i Laneno ulje – maslinovo ulje sadrži tvar oleokantal koja oponaša djelovanje ibuprofena, kemijskog lijeka protiv bolova, koji ako se duže uzima ima niz loših popratnih pojava. Ali zato ako se redovno koristi maslinovo ulje oleokantal dovodi do smanjenja zapaljenja krvnih žila, poboljšava njihovo zdravlje, sprječava stvaranje naslaga krvnih pločica što može dovesti do blokiranja arterija, smanjuje se rizik od malignih promjena i smanjuje se razina akumuliranja proteina beta amiloid koji je jedan od glavnih uzroka Alzheimerove bolesti.

4. Morske alge

5. Luk – crveni (sadrži kvercetinsku kiselinu koja je snažan antikancerogen) i bijeli (djeluje antibakterijski, ima blago antibiotsko djelovanje). 15 češnjeva bijelog luka na dan za 150% smanjuje mogućnost kancerogenih promjena u stanicama

6. Ananas sadrži bromelin koji je važan antihistaminik. Djeluje protuupalno i snižava razini fibrinogena u krvi čija povišena razina je uzrok nastajanja ugrušaka

7. Kurkuma – indijski začin – djeluje protuupalno i antibakterijski, sadrži u sebi enzim kurkuminoid koji je snažna zaštita od karcinoma jer uništava protein koji omogućuje život tumornom tkivu. Klinički je dokazana djelotvornost kurkume kod raka dojke, raka prostate i raka debelog crijeva (blokira enzim Ciklooksigenazu, COX2, čija povišena razina je uzrok nastajanja divertikula u debelom crijevu što dovodi do hemoroida, a uz pomanjkanje folne kiseline, kalcija i fitske kiseline i do raka debelog crijeva), snižava LDL kolesterol, čisti krvne žile te štiti od infarkta i moždanog udara, čisti žuč i jetru

8. Zeleni čaj podiže imunitet, sadrži katehine (polifenolne flavonoide) koji sprječavaju rast bakterije staphylococus otporne na antibiotike, katehini sprječavaju oštećenja DNK, pomažu kod raka pluća i želuca (i kod ostalih malignih bolesti), smanjuju LDL, čiste tijelo od toksina, sprječavaju određene enzime da razgrade norepinefrin, važan neurotransmiter, sadrži flour pa je dobar za zube i ugradnju kalcija u kosti, pomaže pri mršavljenju i visokom tlaku, smanjuje glavobolju i depresiju i slično

9. Tahebo čaj – naučna istraživanja provedena 70-tih godina, a kasnije i klinički dokazana u brojnim klinikama nekadašnjeg SSSR-a, dokazala su da je lapahol, komponenta iz ovog čaja izuzetno efikasna protiv virusnih infekcija, parazita i svih vrsta kancera. Lapahol djeluje imunostimulirajuće, antitumorno, protuupalno, antibakterijsko, čisti od citostatika i djeluje relaksirajuće na cijelo tijelo. Treba ga uzimati što češće, a kod težih bolesti svakodnevno u vremenu od više mjeseci. Pošto naftakvinoni iz taheba nisu topivi u vodi on je uistinu učinkovit samo u vidu ekstrakta u kapsulama

10. Silimarin – čičkovo mlijeko – podiže razinu glutationa,najjačeg antioksidanta u našem tijelu koji se nalazi u svakoj stanici i čija niska razina je uzrok pada imunosnog sustava,pojave alergija,bolesti jetre, a izuzetno niska razina je i razlog smrti

11. Liv 52 – indijski biljni preparat za jetru – dodavati ga prehrani po potrebi

Krvna grupa A

1. Sojin sir, sojino mlijeko – sojina dva izoflavona genisten i daidzen imaju izrazito antikancerogena svojstva i to za sve krvne grupe, a pogotovo za krvne grupe A i AB. Sojini fitoestrogeni su nezamjenjivi ako žena želi na miran način i bez popratnih pojava kao što je osteoporoza, razni maligni problemi s maternicom, jajnikom i dojkom, proći kroz menopauzu.

Što se tiče muškaraca sojin izoflavon genisten uspješno blokira enzime 5-alfa reduktazu i aromatazu koji su odgovorni za pretvorbu testosterona u dihidrotestosteron koji je jedan od uzročnika hipertrofije prostate.

Žena bi svaki dan trebala unijeti 40-60 mg izoflavona (120 grama tofu-a ili 8 dcl sojinog mlijeka). Muškarac bi trebao unijeti na dan, ali svaki dan, oko 25-30 grama izoflavona. To važi za sve krvne grupe. Soja ima izuzetno imunostimulirajuće djelovanje na malu djecu, pa bi sojino mlijeko trebalo davati i maloj djeci obavezno kod upala uha, grla i alergija, a klasično mlijeko treba izbaciti

2. Ribe hladnih mora – Omega 3 masne kiseline

3. Maslinovo i laneno ulje

4. Brokula, luk (crveni i bijeli) – brokula sadrži spoj indol-3-karbinol koji se veže za suvišni estrogen pa pomaže bubrezima lakše izlučivanje mokraće. Brokula sadrži i spoj kalcij-d-glukarat koji blokira enzim beta-glukuronidazu. Tijelo se od viška estrogena i toksina oslobađa tako da na njih u jetri spoji glukuronsku kiselinu pa se estrogeni iz tijela izluče kroz probavni sustav. Beta-glukuronidaza razgrađuje spoj između estrogena i glukuronske kiseline te se estrogen ne može izbaciti u probavni sustav.

Kalcij-d-glukarat blokira beta-glukuronidazu i pomaže jetri u stvaranju povoljne hormonske ravnoteže. Brokula je dobra za sve krvne grupe

5. Bobičasto voće poput borovnice, trešnje, višnje i slično

6. Kurkuma

7. Limun – dobro je dan započeti s pola čaše tople vode i unutra iscijediti sok od pola limuna. Ta kombinacija će vas čistiti dobro ud sluzi koja se nakupi tijekom noći u probavnom traktu i plućima – isto važi i za krvnu grupu AB.

8. Zeleni čaj i Tahebo čaj

9. Silimarin

10. Liv 52 – jedan od najboljih prirodnih preparata koji pomaže regeneraciju jetre

Krvna grupa B

1. Nemasno crveno meso, puretina (piletinu nikako!)

2. Ribe iz hladnih mora

3. Fermentirani mliječni proizvodi

4. Maslinovo i laneno ulje

5. Brokula, luk (crveni i bijeli)

6. Bobice (brusnice, bazgine bobice)

7. Kurkuma

8. Zeleni čaj i Tahebo čaj

9. Silimarin

10. Liv 52

Krvna grupa AB

1. Sojini proizvodi (najbolje sojin sir i sojino mlijeko)

2. Ribe iz hladnih mora

3. Fermentirani mliječni proizvodi

4. Maslinovo i laneno ulje

5. Brokula, luk (crveni i bijeli)

6. Limun

7. Kurkuma

8. Zeleni čaj i Tahebo čaj

9. Silimarin

10. Liv 52

Ako se držite napisanih savjeta i preporučene prehrane nećete samo spriječiti alergije nego i podići imunosni sustav pa tako i poboljšati zdravlje općenito.alergije

Kao što smo napisali u početku ovog teksta alergije su prvi znak poremećaja imunosnog sustava, a loš imunosni sustav je krivac kako obične prehlade tako i malignih oboljenja. Ovaj tekst vam može biti putokaz ka zdravom životu.

Učinkovito liječenje uzroka alergija može se obaviti samo uz Rife generatorom u veoma kratkom vremenu, a opisani biološki preparati i prehrana će na putu liječenja biti od velike koristi.

- Google oglasi -

4 KOMENTARI

Comments are closed.

Novi Sadržaj

Djelotvorni lijekovi za oteklo koljeno

Zglob koljena je sklon ozljedama i oticanju jer je jedan od velikih nositelja težine tijela. Svako oštećenje koljena može...

Pečena zobena kaša super zdravi doručak pun proteina

Tipični obroci za doručak uključuju zobene pahuljice, musli i žitarice, koji nude fantastične ugljikohidrate, ali im nedostaje proteina. Konzumiranje...

Kako voda od zobi može poboljšati opće zdravlje?

Obična zob (Avena sativa) je žitarica koja ima dugu tradiciju u prehrambenoj industriji, ali je u posljednje vrijeme postala...

Kako brza hrana utječe na naše zdravlje?

Hrana igra važnu ulogu u održavanju našeg zdravlja. Brza hrana općenito je spremna za jelo i brza alternativa domaćoj...
- Google oglasi -

7 najboljih namirnica za zdrave oči

Uzimanje raznovrsnih namirnica koje podržavaju zdravlje očiju može igrati ključnu ulogu u očuvanju jasnog vida i prevenciji problema sa...

Zdravlje u čaši: Jednostavni domaći recepti za čišćenje jetre

Vrlo često zanemarujemo važnost održavanja zdravlja našeg tijela, a posebno jetre koja je ključni organ za detoksikaciju. Uprkos tome,...

Ovo morate pročitati

Tijesto za pizzu bez brašna koje sadrži samo 300 kalorija – ješćete je bez griže savjesti

Najveći je neprijatelj vitkoj liniji i slobodno se može...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas