Neki pronalasci za smanjenje kolesterola

4
115

jabukeU svojoj knjizi The Low-fat Way to Health and Longer Life (Prehrana siromašna mastima za bolji i dulji život, Prentice Hall, Inc. 1958. ), Lester M. Morrison piše: “Govorit ću o jednom od najvažnijih hranjivih nadomjestaka koji su se pojavili u zadnjih 50 godina. Uočite načine primjene koje savjetujem u ovoj knjizi. Najmanje što možete dobiti je bolje zdravlje i veća vitalnost. No može vam i spasiti život. Glavni sastojak jc lecitin – zrnati bezokusni prašak, topiv u vodi, ekstrahiran iz sojinog zrnja bez masti.

Nakon dugogodišnjih minucioznih analiza i procjenjivanja rezultata, dr. Morrison tvrdi da je soja zaštitnik od bolesti. Posebice je djelotvorna protiv otvrdnuća arterija i svih komplikacija koje zbog toga nastaju, oštećujući srce, mozak i bubrege. Također je uvjeren da je sojino ulje “najzdravije od svih jestivih ulja”.

Proučavajući učinke dijeta koje sadrže soju, a koje su bile propisane velikom broju pacijenata, dr. Morrison navodi da su te dijete ublažile nervozu, opstipaciju i umor i smanjile broj infekcija i prehlada koje su pacijenti obično imali. Činjenica da je dijeta također smanjila razinu štetnih masnih kiselina u krvi, isto je također važno.

Plan u pet točaka

Dr. Morrison zatražio je od svojih pacijenata da se podvrgnu planu u 5 točaka:

1. Svakog dana. 2-4 jušne žlice sojinog lecitina u prahu kao dodatak doručku.

2. Dodajte svakodnevnoj prehrani vitamine B kompleksa. Izbjegavajte skupe proizvode koji organizam opskrbljuju beznačajnim količinama vitamina koji tada nemaju nikakav učinak. Dobar stručnjak za prehranu savjetovat će vam prikladne vitaminske proizvode.

3. Dodajte još najmanje 25.000 internacionalnih jedinica vitamina A dnevno i 150 miligrama vitamina C (Mnogi nutricionisti danas smatraju da je nužno uzeti 500 do 1.000 miligrama dnevno).

4. Konzumirajte 2 jušne žlice sojinog ulja ili kukuruza dnevno kako biste osigurali esencijalne masne kiseline nužne za dobru prehranu, u obliku umaka od octa ili pomiješane nekom napitku (soku od rajčica, na primjer).

5. Uključite također u vaš svakodnevni jelovnik 2-4 jušne žlice žitnih klica, bilo kao žitarice uz doručak, bilo kao dodatak hrani (juhama, salatama, povrću).