Uklonite bradavice prirodnim putem uz pomoć biljke čuvarkuća

23
16705

Kako da uklonite bradavice čuvarkućomVirusne bradavice su vrlo česta pojava u današnje vrijeme. Iako nisu opasne po zdravlje, bilo gdje da se nalaze smetaju nam prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Pa ih se stoga želimo riješiti. Da uklonite bradavice, probajte sa ovom starom narodnom metodom.

Bradavice uzrokuje Humani papiloma virus, ljekarski poznat u preko 250 vrsta, pa su tako i one vrlo različite. Iako postoje brojne uspješne prirodne metode za uklanjanje bradavica, ne mogu djelovati na sve viruse jednako, pa tako i biljka čuvarkuća.

Kako da uklonite bradavice uz pomoć čuvarkuće

U ovom članku posvetit ćemo pažnju biljci čuvarkuća za bradavice, ali ne zato što je posebna, nego iz razloga što nam je uvijek dostupna. Tokom cijele godine, čuvarkuća je dovoljno sočna i spremna za koristititi u razne namjene pa tako možete i da uklonite bradavice sa njom. U nastavku je recept.

Zbog sposobnosti širenja HPV virusa, bilo kojim tretmanom da uklanjate bradavice, koža uvijek mora biti čista, dezinfikovana i suha, kako ne bih došlo do širenja infekcije.

Uberite onoliko listića čuvarkuće koliko smatrate da vam je potrebno. Ovisno o broju bradavica koje želite ukloniti. Zatim, listove čuvarkuće operite u hladnoj vodi i pažljivo ogulite koru sa donje strane lista. Strana koja je okrenuta suncu, mora ostati zdrava.

Listiće čuvarkuće, oguljenom stranom prislonite na bradavice, i zatim blago pritisnite kako bi bradavice ušle u mekanu unutrašnjost čuvarkuće. Listiće pričvrstite selotejpom, kako se čuvarkuća ne bi pomjerala, posebno ako tretman radite tokom noći.

Ovisno o tome koji HPV virus je u pitanju, i naravno koliko dugo vremena držite čuvarkuću na bradavicama, prvi rezultati su vidljivi nakon 7 dana. A da potpuno uklonite bradavice, uz umjereno tretiranje, potrebno je oko mjesec dana.

Uvijek pri ruci imajte medicinski alkohol ili sredstvo za dezinfekciju. Kako bi poslije skidanja i zamjene listića čuvarkuće, detaljno dezinfikovali mjesta koja tretirate. Dok traje ovaj tretman, ne smijete ih rezati ili guliti na silu, pustite da to uradi čuvarkuća za bradavice.

Također, moram spomenuti da biljka čuvarkuća na sličan način može ukloniti kurje oko. Više o tome u članku: Provjeren, siguran i BRZ recept za uklanjanje kurjeg oka.