ZdravljeTrudnice & BebeŠta je neophodno imati u sobi za bebu

Šta je neophodno imati u sobi za bebu

-

Trudni ste i već vam se približava termin za porod, a još uvijek niste pripremili sobu za bebu? Pa hajde da vidimo šta vam fali i šta motate imati kada beba dođe.

Soba vaše beba kao i vaša soba mora biti pripremljena sa osnovim stvarima za bebu. Opremanje bebine sobe može predstavljati pravo zadovoljstvo, a i to je jedna od stvari koje je puno bolje uraditi prije poroda jer kasnije nećete imati previše vremena za to.

- Google oglasi -

Bez obzira da li želite da opremite poseban kutak vaše sobe za bebu ili imate dovoljno prostora da čitavu sobu opremite samo za bebu, sljedeće stvari su vam neophodne:

Krevetac za bebu

Jako je važno da vaša beba ima svoj krevetac u kojem će moći da mirno spava. To je jednako važno kako za bebin tako i za vaš san.

Zaštita za madrac

To je poseban prozračni prekrivač koji se stavlja preko madraca bebe i omogućuje joj disanje, ukoliko se okrene na stomak prilikom spavanja.

Odgovarajuća posteljina

Uvijek birajte samo pamučnu posteljinu jer je ona dobar termo regualtor, a i omogućuje bebi da diše ukoliko se slučajno zavuče ispod nje.

Dekica za bebu

- Google oglasi -

Deku uvijek postavite samo na pola kreveta tek toliko da pokrije bebu, a gornji dio kreveta neka vam bude slobodan da biste spriječili zavlačenje bebe ispod i njeno gušenje. Neka vam bude orijentir to da beba mora nogicama doticati donji dio kreveta.

Komoda za presvlačenje

Presvlačenje bebe može biti mnogo lakše i praktičnije kada to radite na komodi sa jastučićem koja je namjenski napravljena za to. Na taj način beba vam neće izmigoljiti iz ruku i pasti, a i vaša leđa će biti ispravljena i bez nepotrebno opterećena. Zapamtite, nikada ne ostavljete bebu samu na komodi za presvlačenje.

Ormarić za stvari

Vaša beba mora imati svoj ormarić za stvari. Na taj način će vam biti lakše odabrati garderobu za bebu i biće mnogo preglednije. Pripremom sobe za bebu možete se upustiti u prve korake vašeg roditeljstva još i prije poroda. Odabir tapeta sa dječijim uzorcima ili bojenje zidova u neku drugu boju učiniće sobu vaše bebe posebnom. Nemojte zaboraviti i na zavjese s medama ili mašnicama, roletne i zaštite za utičnice.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Oporavak pluća prirodnim lijekovima koji pomažu i poslije korone

Upala pluća je naročito opasna kod djece, starijih osoba, osoba sa oslabljenim imunitetom i rekonvalescenata. Upalu pluća prepoznajemo po...

Šta je dobro za sinuse i kako se tretiraju bolni i upaljeni sinus

Upala sinusa je otečenost nosne i sinusne sluznice koje se događa zbog alergija, virusne ili bakterijske infekcije. Upala sinusa...

Svaki dan uzimajte kašiku ovog napitka i oduševićete se rezultatima

Da biste postigli najbolji mogući efekat, svakodnevno uzimajte po 10 ml (jednu kašiku) ovog ljekovitog napitka i to tri...

Najmoćnije prirodno sredstvo protiv oticanja nogu

Oticanje nogu je veoma česta zdravstvena pojava koja nastaje zbog zadržavanja tekućine u organizmu što ima kao posljedicu teži...
- Google oglasi -

Šta je zdravije, maslac ili margarin? Odgovor će vas sigurno iznenaditi!

Potrošači su nerijetko u dilemi kada donose odluku o kupovini, margarin ili maslac. Maslac važi za nezdravu namirnicu s...

Ne zanemarujte ove bezazlene simptome koji mogu da budu uzrok vrlo ozbiljnih komplikacija, uključujući i karcinom

Mnogi ljudi zanemaruju ove simptome jer smatraju da je riječ o nečemu što nije ozbiljno. Ponekad simptomi gorušice mogu...

Ovo morate pročitati

Želite li sporije stariti, a brže razmišljati

Mozak treba trenirati jednako kao i mišiće, hraniti ga...

Osjećaj “kugle u grlu”

Najčešća je smetnja osjećaj stranoga tijela u ždrijelu. Pacijenti...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas