ZdravljeTrudnice & BebeŠta je neophodno imati u sobi za bebu

Šta je neophodno imati u sobi za bebu

-

Trudni ste i već vam se približava termin za porod, a još uvijek niste pripremili sobu za bebu? Pa hajde da vidimo šta vam fali i šta motate imati kada beba dođe.

Soba vaše beba kao i vaša soba mora biti pripremljena sa osnovim stvarima za bebu. Opremanje bebine sobe može predstavljati pravo zadovoljstvo, a i to je jedna od stvari koje je puno bolje uraditi prije poroda jer kasnije nećete imati previše vremena za to.

- Google oglasi -

Bez obzira da li želite da opremite poseban kutak vaše sobe za bebu ili imate dovoljno prostora da čitavu sobu opremite samo za bebu, sljedeće stvari su vam neophodne:

Krevetac za bebu

Jako je važno da vaša beba ima svoj krevetac u kojem će moći da mirno spava. To je jednako važno kako za bebin tako i za vaš san.

Zaštita za madrac

To je poseban prozračni prekrivač koji se stavlja preko madraca bebe i omogućuje joj disanje, ukoliko se okrene na stomak prilikom spavanja.

Odgovarajuća posteljina

Uvijek birajte samo pamučnu posteljinu jer je ona dobar termo regualtor, a i omogućuje bebi da diše ukoliko se slučajno zavuče ispod nje.

Dekica za bebu

- Google oglasi -

Deku uvijek postavite samo na pola kreveta tek toliko da pokrije bebu, a gornji dio kreveta neka vam bude slobodan da biste spriječili zavlačenje bebe ispod i njeno gušenje. Neka vam bude orijentir to da beba mora nogicama doticati donji dio kreveta.

Komoda za presvlačenje

Presvlačenje bebe može biti mnogo lakše i praktičnije kada to radite na komodi sa jastučićem koja je namjenski napravljena za to. Na taj način beba vam neće izmigoljiti iz ruku i pasti, a i vaša leđa će biti ispravljena i bez nepotrebno opterećena. Zapamtite, nikada ne ostavljete bebu samu na komodi za presvlačenje.

Ormarić za stvari

Vaša beba mora imati svoj ormarić za stvari. Na taj način će vam biti lakše odabrati garderobu za bebu i biće mnogo preglednije. Pripremom sobe za bebu možete se upustiti u prve korake vašeg roditeljstva još i prije poroda. Odabir tapeta sa dječijim uzorcima ili bojenje zidova u neku drugu boju učiniće sobu vaše bebe posebnom. Nemojte zaboraviti i na zavjese s medama ili mašnicama, roletne i zaštite za utičnice.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Ako volite jesti banane ujutro, imamo loše vijesti za vas

Ako je banana tako nutritivna namirnica, zašto se onda ne treba jesti ujutro? Hajde da saznamo. Važnost i dobrobiti banana...

Uvijek savršena – U šest koraka prepoznajte najslađu lubenicu svaki put

Samo najiskusniji mogu kuckanjem čuti je li lubenica zaista zrela. No i za obične kupce, postoji nekoliko trikova kako...

Očistite i poboljšajte zdravlje svoje jetre s ovih 10 namirnica

Kao najveća žlijezda u tijelu, jetra obavlja mnoge vitalne poslove kako bi vas održala na životu i vrhunskog zdravlja....

8 kombinacija zdravih namirnica koje mnogo više doprinose zdravlju ako se kombiniraju

Nutricionisti često kažu da je za zdravlje i dobru liniju vrlo važna kombinacija zdrave hrane. Neke su namirnice ukusne,...
- Google oglasi -

Budite spremni za vrelo ljeto – Napravite sami najbolje ulje za sunčanje

Pored toga što štiti od UV zraka, sjajan je prirodan eliksir za podmlađivanje kože. Počeli ste da se sunčate...

3 prirodna sredstva koja sprječavaju mučninu u vožnji

Kinetoza, morska bolest, bolest putovanja sve je to bolest kretanja koja nastaje u transportnim vozilima, koja rezultira neugodnim simptomima...

Ovo morate pročitati

Savršena salata priprema se ovako…

Želite li da vam salata bude ukusna i zdrava,...

Ishrana tokom mjeseca ramazana: Koju hranu i pića treba izbjegavati?

Ishrana u ramazanu tokom predstojećeg mjeseca posta ramazana, razlikuje...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas