Šta je neophodno imati u sobi za bebu

-

Trudni ste i već vam se približava termin za porod, a još uvijek niste pripremili sobu za bebu? Pa hajde da vidimo šta vam fali i šta motate imati kada beba dođe.

Soba vaše beba kao i vaša soba mora biti pripremljena sa osnovim stvarima za bebu. Opremanje bebine sobe može predstavljati pravo zadovoljstvo, a i to je jedna od stvari koje je puno bolje uraditi prije poroda jer kasnije nećete imati previše vremena za to.

- Google oglasi -

Bez obzira da li želite da opremite poseban kutak vaše sobe za bebu ili imate dovoljno prostora da čitavu sobu opremite samo za bebu, sljedeće stvari su vam neophodne:

Krevetac za bebu

Jako je važno da vaša beba ima svoj krevetac u kojem će moći da mirno spava. To je jednako važno kako za bebin tako i za vaš san.

Zaštita za madrac

To je poseban prozračni prekrivač koji se stavlja preko madraca bebe i omogućuje joj disanje, ukoliko se okrene na stomak prilikom spavanja.

Odgovarajuća posteljina

Uvijek birajte samo pamučnu posteljinu jer je ona dobar termo regualtor, a i omogućuje bebi da diše ukoliko se slučajno zavuče ispod nje.

- Google oglasi -

Dekica za bebu

Deku uvijek postavite samo na pola kreveta tek toliko da pokrije bebu, a gornji dio kreveta neka vam bude slobodan da biste spriječili zavlačenje bebe ispod i njeno gušenje. Neka vam bude orijentir to da beba mora nogicama doticati donji dio kreveta.

Komoda za presvlačenje

Presvlačenje bebe može biti mnogo lakše i praktičnije kada to radite na komodi sa jastučićem koja je namjenski napravljena za to. Na taj način beba vam neće izmigoljiti iz ruku i pasti, a i vaša leđa će biti ispravljena i bez nepotrebno opterećena. Zapamtite, nikada ne ostavljete bebu samu na komodi za presvlačenje.

Ormarić za stvari

Vaša beba mora imati svoj ormarić za stvari. Na taj način će vam biti lakše odabrati garderobu za bebu i biće mnogo preglednije. Pripremom sobe za bebu možete se upustiti u prve korake vašeg roditeljstva još i prije poroda. Odabir tapeta sa dječijim uzorcima ili bojenje zidova u neku drugu boju učiniće sobu vaše bebe posebnom. Nemojte zaboraviti i na zavjese s medama ili mašnicama, roletne i zaštite za utičnice.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

5 vježbi za bol u donjem dijelu leđa

Bilo da je riječ o kroničnoj, akutnoj ili epizodnoj, bol u donjem dijelu leđa čest je problem među odraslima,...

Prema nutricionistima, jesu li banane zapravo zdrav međuobrok?

Banane su vrlo popularno, praktično i zdravo voće, ali jesu li zdrav međuobrok pitanje je za ljude koji žele...

Za bolju cirkulaciju ovo su najbolji čajevi

Cirkulacija igra ključnu ulogu u očuvanju opšteg zdravlja, jer cirkulirajuća krv prenosi ne samo kisik, već i vodu i...

10 najboljih vrsta voća koje možete jesti navečer

Voće je izvrstan među obrok za navečer. Ne samo da je voće ukusno i zadovoljavajuće, već neke vrste također...
- Google oglasi -

Otkrijte čaroliju zdravih grickalica koje ne debljaju: Slane i slatke poslastice za Vaše Zdravlje

Osim što podižu energiju i osiguravaju dodatne dnevne hranjive tvari, grickalice uvijek sve čine boljim. U današnjem svijetu gdje...

5 načina za brzo uklanjanje herpesa na usni

Herpes - također poznat kao oralni herpes ili herpes labialis - mali su mjehurići ispunjeni tekućinom koji se pojavljuju...

Ovo morate pročitati

Živci i živčani sistem u tijelu čovjeka

Tri glavna dijela živčanog sistema su mozak, hrptenjača i...

Nedovoljno poznata ljekovita biljka smrdljiva kopriva

Smrdljiva je kopriva dobra ljekovita biljka koja se ne...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas