ZdravljeTrudnice & BebeŠta je neophodno imati u sobi za bebu

Šta je neophodno imati u sobi za bebu

-

Trudni ste i već vam se približava termin za porod, a još uvijek niste pripremili sobu za bebu? Pa hajde da vidimo šta vam fali i šta motate imati kada beba dođe.

Soba vaše beba kao i vaša soba mora biti pripremljena sa osnovim stvarima za bebu. Opremanje bebine sobe može predstavljati pravo zadovoljstvo, a i to je jedna od stvari koje je puno bolje uraditi prije poroda jer kasnije nećete imati previše vremena za to.

- Google oglasi -

Bez obzira da li želite da opremite poseban kutak vaše sobe za bebu ili imate dovoljno prostora da čitavu sobu opremite samo za bebu, sljedeće stvari su vam neophodne:

Krevetac za bebu

Jako je važno da vaša beba ima svoj krevetac u kojem će moći da mirno spava. To je jednako važno kako za bebin tako i za vaš san.

Zaštita za madrac

To je poseban prozračni prekrivač koji se stavlja preko madraca bebe i omogućuje joj disanje, ukoliko se okrene na stomak prilikom spavanja.

Odgovarajuća posteljina

Uvijek birajte samo pamučnu posteljinu jer je ona dobar termo regualtor, a i omogućuje bebi da diše ukoliko se slučajno zavuče ispod nje.

Dekica za bebu

- Google oglasi -

Deku uvijek postavite samo na pola kreveta tek toliko da pokrije bebu, a gornji dio kreveta neka vam bude slobodan da biste spriječili zavlačenje bebe ispod i njeno gušenje. Neka vam bude orijentir to da beba mora nogicama doticati donji dio kreveta.

Komoda za presvlačenje

Presvlačenje bebe može biti mnogo lakše i praktičnije kada to radite na komodi sa jastučićem koja je namjenski napravljena za to. Na taj način beba vam neće izmigoljiti iz ruku i pasti, a i vaša leđa će biti ispravljena i bez nepotrebno opterećena. Zapamtite, nikada ne ostavljete bebu samu na komodi za presvlačenje.

Ormarić za stvari

Vaša beba mora imati svoj ormarić za stvari. Na taj način će vam biti lakše odabrati garderobu za bebu i biće mnogo preglednije. Pripremom sobe za bebu možete se upustiti u prve korake vašeg roditeljstva još i prije poroda. Odabir tapeta sa dječijim uzorcima ili bojenje zidova u neku drugu boju učiniće sobu vaše bebe posebnom. Nemojte zaboraviti i na zavjese s medama ili mašnicama, roletne i zaštite za utičnice.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,083SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Slatka paprat višestruko korisna biljka kao lijek

Slatka paprat (Comptonia peregrina) je biljka koja ima ugodan miris i često se koristi za pripremu čaja, ali i...

Viseće bradavice uzrokuje HPV, evo kako ih možete ukloniti

Humani papilloma virus vrlo je rasprostranjena infekcija kod ljudi. Kao viseće bradavice po tijelu, poznajemo na stotine različitih vrsta...

Ne bacajte ljusku jajeta jer krije pravo blago!

Poznato je da su jaja hranjiva, puna vitamina A i B12, minerala, kalcija i cinka. Međutim, zdravstvene prednosti jaja...

8 razloga zašto je topla kupka izvrsna za vaše zdravlje

Istraživanja tvrde da topla kupka ima pozitivan utjecaj za mentalno i fizičko zdravlje. Svi već dobro znamo kako je...
- Google oglasi -

Cimet začin života posjeduje ove fascinantne dobrobiti

Iako je dostupan tokom cijele godine, mirisan i slatkast, cimet je savršen začin upravo u zimskim mjesecima. Dobrobiti cimeta,...

Uvijek siti! 3 dijetalne zamjene za krumpir, tjesteninu i kruh

Svi koji žele zadržati liniju ili se pak riješiti pokojeg kilograma viška trebali bi voditi računa o onome šta...

Ovo morate pročitati

Čaj od maslačka – zlata vrijedan lijek, svima na dohvat ruke

Maslačak (Taraacum officinale) je veoma rasprostranjena biljna vrsta, koja...

Pripazite na kiselost organizma, to neka vam bude najvažnija zadaća!

Kiselost organizma vodi do pada imuniteta, upalnih stanja i...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas