Zelenousna školjka pomaže kod reumatskih oboljenja

0
734

zelenousna školjkaBiser mora, Novozelandska zelenousna školjka (lat. Perna Canaliculus), živi pred čistim obalama Novog Zelanda. Njezini se sastojci, zbog značaja koji imaju za zdravlje zglobova, cijene u cijelome svijetu. Naročito se preporučuju za ublažavanje reumatskih oboljenja.

Zelenousna školjka za poteškoće sa zglobovima

Zelenousna školjka sadrži 10 različitih mineralnih sastojaka. 8 važnih aminokiselina, enzime i elemente u tragovima, koji su jako važni za vezivno tkivo i hrskavicu. Ovo ih čini super namirnicama, koje su izvrsne za održavanje zdravih i pokretni zglobova.

Ako redovno uzimamo sastojke, pridobijene iz ovih zelenousnih školjki, uređuje se viskoznost zglobnih maziva i tjelesnih tekućina. Posve se poboljša također i krvna cirkulacija. Uspori se odlaganje mokraćne kiseline u zglobovima i pospješuje njeno izlučivanje. Zelenousna školjka je sposobna zaustaviti sintezu nekih slobodnih radikala (PGE 2) i leukotriena, koji su odgovorni za upalne reakcije u zglobovima i jako bolne simptome.

Prehrambena dopuna sa Zelenousnom školjkom savjetuje se prije svega starijim ljudima, osobama s prekomjernom težinom, sportašima i svima, koji se rekreativno bave sportom. Međutim, zbog perventive, nije na odmet bilo kome, jer dobrobiti ove školjke će vas jednostavno impresionirati. Jedini problem je u tome što postoji samo u Novom zelandu. Pa je stoga malo teže doći do originalnih primjeraka kod nas.

Farmakološka istraživanja su pokazala znatnu ljekovitu moć kod pacijenata sa oboljenjem kostiju, reumatičnim teškoćama, teniskim laktom, osteoporozom (naročito za žene prije i poslije menopauze), artrozom i artritisom. Prije svega kod hroničnih teškoća u zglobovima i kostima, kad postanu osobe otporne na terapije, Perna Canaliculus školjka je centralni element na kojem započinje liječenje.

Gibljivost zglobova je veoma važna za naše tijelo jer omogućava da ljudi mogu aktivno sudjelovati u društvenom životu. Stoga nam je jako bitno da naše tijelo održavamo pokretnim i zdravim. Ako već imate pojavu bolova u zglobovima, i sumnjate na pojavu reume, pročitajte naš članak Reuma simptomi i prirodno liječenje i upoznajte se sa brojnim prirodnim metodama liječenja reumatskih tegoba.