Divlji origano – Nepobjedivi borac protiv infekcija

12
778

origanoUlje divljeg origana ubraja se u najmoćnije prirodne lijekove. Izvanredan je antibiotik koji efikasno suzbija bakterije, pa čak i one koje su rezistentne na klasične medikamente. Prednost ovog biljnog, potpuno prirodnog preparata, ogleda se u tome sto blokira ‘disanje’ bakterija, dok klasični antibiotici zaustavljaju njihov metabolizam, protiv čega se mikroorganizmi bore mutacijama.

Naučna istraživanja potvrdila su postojanje širokog spektra djelovanja ulja divljeg origana antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiseptičko i anti parazitsko. Ovaj preparat pokazao se kao veoma efikasan u slučaju infekcije ešerihijom koli, salmonelom, kandidom i stafilokokom.

Pored toga, ulje divljeg origana u potpunosti eliminira alergije i probleme sa sinusima te efikasno otklanja upale i bolove. Ovaj prirodni preparat koristi se i u slučaju digestivnih tegoba, kao što su otežana probava i dijareja, otklanja posljedice ujeda insekata i blagotvorno djeluje u slučaju zubobolje, reumatizma, kašlja i bronhitisa. Koristi se oralno, topikalno i inhalatorno. Ključni sastojci origano ulja jesu karvakrol i timol koji djeluju sinergijski, što objašnjava njegovu moć (26 puta je jači od fenola). Divlji origano je prava riznica minerala, kao što su kalcij, magnezij, cink, željezo, kalij, bakar, bor, kao i vitamini C, A i B3.

PODIJELI

12 KOMENTARI

  1. Pa ovaj divlji origano je zapravo vranilova trava (Origanum vulgare), pa ne znam zbog cega se na ovom mestu o ovoj lekovitoj biljci govori kao o divljem origanu kada je vec imamo pod nazivom vranilovka ili origano. Verovatno se za potrebe začina koristi dok je jos mlada i nerascvetala. Ako li gresim, molim da me neko ispravi.

  2. Postoji i uprodavnicama zdrave hrane.. Moze se naci jeftinije nego u apotekama..

    U trecinu case po jedna kap ujutru i uvece nedelju dana, u trecini case 2 kapi ujutru i uvece nedelju dana, pa tri kapi nedljeu dana.. pa pauza od 10 dana… Pa se ciklus ponavlja ako zelite.. tako sam ja pila.. Malo ljutne (ja , licno, ne volim ljuto), ali sam ga pila.. Delotvorno…

  3. Sekoj den znachi 365 dena vo godinata imam ttendzere so chaj od divo ekoloshki chisto origano rasti na 1000 m nadmorska visina i sega go ima amae precuteno imam posadeno i vo dvorot ke go slikam,Site doma koristime origano a isto taka go potopuvam vo chaj sekoe meso koe go podgotvuvam,Ova gore e majoran origanum e rozevo vo cvetot,

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here