ZdravljeBoja kose ukazuje na vaše zdravlje

Boja kose ukazuje na vaše zdravlje

-

boja kose zdravljeGeni koji stvaraju pigment u kosi reguliraju procese u organizmu i utječu na faktore rizika koji uvjetuju nastanak određenih bolesti.

Boja kose ukazuje na slabe točke kada je riječ o zdravlju, tvrde stručnjaci.

Zapravo, geni koji stvaraju pigment u kosi reguliraju procese u organizmu i utječu na faktore rizika koji uvjetuju nastanak određenih bolesti.

- Google oglasi -

Plavokosi trebaju pripaziti na zdravlje očiju i kože, jer su u većem riziku za nastanak senilne makularne degeneracije, koja na kraju može dovesti i do sljepoće. Da bi izbjegli ovakvo stanje treba konzumirati povrće bogato luteinom, kao što je kelj, grašak, špinat … Podložni su i pojavi karcinoma kože.

Smeđokosi najčešće oboljevaju od ne-Hočkinovog limfoma, a najrjeđe od melanoma. Najlakše ćelave, jer imaju najmanje kose. Da bi ovu neugodnu pojavu izbjegli trebaju uzimati 18 miligrama željeza na dan ili šalicu zobi.

Ukoliko su pušači, smeđokosi treba što prije da zaborave na cigarete.

To je zato što melanin koji daje boju kosi usporava rad jetre, koja onda otežano razgrađuje nikotin. Zbog toga su smeđokosi osjetljiviji na djelovanje nikotina, a povećava se i rizik za stvaranje nikotinske ovisnosti.

Crvenokosi imaju 50 posto veći rizik da obole od Parkinsonove bolesti, ali istraživanja pokazuju da uzimanje 400 miligrama folne kiseline na dan, u značajnoj mjeri može smanjiti ovu vrstu rizika.

- Google oglasi -

Sa druge strane, prerano osijedjela kosa može ukazati na različite zdravstvene probleme, ali prije svega na manjak vitamina B12 ili poremećaje štitne žlijezde.

Crvenokosi su i češće zabrinuti, jer geni koji daju boju kosi utječu i na to kako organizam upravlja stresom. U njihovom slučaju, genski čimbenik koji boji kosu, nije na zavidnoj razini u borbi protiv stresa.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Devet simptoma endometrioze koje bi svaka žena trebala znati

Endometrioza je bolest u kojoj je endometrij (tkivo koje oblaže unutrašnjost maternice) prisutan izvan maternice. Endometrioza se najčešće javlja...

Ljetovanje i menstruacija – Da li je pametno plivati tokom onih dana?

Uplatili ste ljetovanje još zimus, spremate se na put s porodicom ili društvom, sve je isplanirano do detalja ali,...

Sigurnosni savjeti za korištenje prirodni sredstava protiv komaraca

Komarci, a ima ih oko 300 vrsta, ne napadaju samo ljude nego i sisavce, ptice i žabe. Oni vam...

Ako volite jesti banane ujutro, imamo loše vijesti za vas

Ako je banana tako nutritivna namirnica, zašto se onda ne treba jesti ujutro? Hajde da saznamo. Važnost i dobrobiti banana...
- Google oglasi -

Uvijek savršena – U šest koraka prepoznajte najslađu lubenicu svaki put

Samo najiskusniji mogu kuckanjem čuti je li lubenica zaista zrela. No i za obične kupce, postoji nekoliko trikova kako...

Očistite i poboljšajte zdravlje svoje jetre s ovih 10 namirnica

Kao najveća žlijezda u tijelu, jetra obavlja mnoge vitalne poslove kako bi vas održala na životu i vrhunskog zdravlja....

Ovo morate pročitati

Bubrežni kamenci – Uzroci, simptomi i liječenje

Kamen u bubregu je jedan od najbolnijih poremećaja koji...

Gonoreja spolno prenosiva bolest – Simptomi i Prirodno liječenje

Nakon HIV-a, gonoreja, kapavac ili triper je spolna bolest...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas