Bol u ramenu kada spavate

0
2921

bolovi u ramenuIdete li na spavanje sa bilo kojom vrstom boli, znate da to nije baš najjednostavnija stvar za napraviti.

No, bol u ramenu je posebno uznemirujuća za vaš san, jer ne dopušta da ležite u normalnim pozicijama. Bol u ramenu može biti i izazvana nepravilnim položajem spavanja. Ako nezgodno okrenete vrat dok spavate na jastuku koji je previsok, ujutru možete osjećati bolove u ramenu.

Ovo su neki savjeti koji vam mogu pomoći da spavate bolje, ukoliko imate bolove u ramenu.

Podbočite rame

Držite dodatni jastuk na vašoj strani kako bi podbočili svoje bolno rame. Nikad ne spavajte na strani ramena koje je bolno. Umjesto toga, odmarajte tu stranu ruke na jastuku. Na taj način, vi ćete se moći opustiti.

Savršena visina

Uvijek koristite jastuk koji je prave visine za vas. Ako spavate na jastuku koji je previsok, mogu vam se javiti bolovi u vratu ili ramenima. Nizak jastuk pomaže u održavanju ravnoteže tijela dok spavate. To je razlog zašto bi trebali spavati bez jastuka, onda kada osjećate bolove.

Nemojte biti nespretni

Jeste li vi jedan od onih ljudi koji idu na spavanje na jednoj strani kreveta, a probudite se na drugoj? Onda spavanje s bolnim ramenom može biti prilično teško za vas. Važno je da održavate pravilan položaj za spavanje kada imate bol u ramenu.

Spavanje na trbuhu

Nikad ne spavajte na trbuhu kada imate bol u ramenu. Takvo spavanje ne dopušta vašem ramenu da ostane u stabilnoj poziciji i može dovesti do bolnih grčeva. Spavajte na leđima s niskim jastukom.