Deset znakova da imate razmaženo dijete

-

Moderno je mišljenje da ne možete razmaziti dijete beskrajnom količinom nošenja, ljuljanja i gugutanja, ali kad jednom prestane biti beba, pretjerano podilaženje može za posljedicu imati “razmaženo ponašanje”. U nastavku pročitajte 10 znakova koji bi mogli ukazivati na to da je dijete razmaženo. Lako je prepoznati razmaženost kod djece na igralištu. Malo je ipak teže kritički se osvrnuti na sebe.

Kako se ponaša razmaženo dijete

Česti izljevi bijesa
Jedan od najsigurnijih znakova razmaženog djeteta su česti izljevi bijesa i ljutnje, kako javno, tako i kod kuće.

- Google oglasi -

Dijete nikada nije zadovoljno
Razmažena djeca često ne mogu izraziti zadovoljstvo onim što imaju. Kad nekog drugog vide s nečim, htjet će to umjesto svoje stvari.

Ne želi pomagati
Nijedno dijete nije oduševljeno pospremanjem, ali kad prestanu biti bebe, moraju početi pomagati u manjim poslovima, kao što je pospremanje igračaka i slaganje cipela u ormarić.

Pokušava kontrolirati odrasle
Razmažena djeca često nemaju granicu između odnosa prema vršnjacima i odnosu prema odraslima – od svih očekuju da ih neprestano slušaju.

Često vas osramoti u javnosti
Ispad tu i tamo je normalan, ali kad mališan namjerno sramoti roditelje u javnosti zbog privlačenja pažnje, situacija nadilazi izolirani slučaj.

- Google oglasi -

Koje su najčešće alergije kod djece

Ne želi dijeliti
Dijeljenje je težak pojam s kojim se mališani moraju naučiti nositi, ali jednom kad dosegnu dob od četiri godine, moraju biti spremni dijeliti igračke, grickalice i sl. s braćom i ostalom djecom.

Morate ga moliti
Roditelj ili dadilja su autoriteti i mora ih se slušati kad ih se nešto zamoli. Ne biste smjeli moliti dijete da nešto izvrši.

Ignorira vas
Nijedno dijete ne voli čuti ‘ne’, ali vas ne bi smjelo ignorirati dok mu nešto govorite.

Ne želi se samo igrati
Do četvrte godine dijete bi trebalo biti voljno i sposobno igrati se samo, i to dugo. Ako baš stalno treba roditelje ili prijatelje za igru, to je znak da ima potrebu za pažnjom.

Morate ga podmićivati
Roditelji ne bi trebali djecu podmićivati novcem, igračkama, posebnim tretmanima i slično da bi ih pridobili za svakodnevne rutinske poslove.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Djelotvorni lijekovi za oteklo koljeno

Zglob koljena je sklon ozljedama i oticanju jer je jedan od velikih nositelja težine tijela. Svako oštećenje koljena može...

Pečena zobena kaša super zdravi doručak pun proteina

Tipični obroci za doručak uključuju zobene pahuljice, musli i žitarice, koji nude fantastične ugljikohidrate, ali im nedostaje proteina. Konzumiranje...

Kako voda od zobi može poboljšati opće zdravlje?

Obična zob (Avena sativa) je žitarica koja ima dugu tradiciju u prehrambenoj industriji, ali je u posljednje vrijeme postala...

Kako brza hrana utječe na naše zdravlje?

Hrana igra važnu ulogu u održavanju našeg zdravlja. Brza hrana općenito je spremna za jelo i brza alternativa domaćoj...
- Google oglasi -

7 najboljih namirnica za zdrave oči

Uzimanje raznovrsnih namirnica koje podržavaju zdravlje očiju može igrati ključnu ulogu u očuvanju jasnog vida i prevenciji problema sa...

Zdravlje u čaši: Jednostavni domaći recepti za čišćenje jetre

Vrlo često zanemarujemo važnost održavanja zdravlja našeg tijela, a posebno jetre koja je ključni organ za detoksikaciju. Uprkos tome,...

Ovo morate pročitati

Prirodni lijek od limuna i celera

Celer i limun kao prirodni spoj odličan za snižavanje...

Prirodni lijek za herpes – Uklonite ga sa češnjakom doslovno preko noći

Herpes je virus kojim gotovo svako bude zaražen u...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas