ZdravljeAlternativna medicinaCRVENI KONAC JE ČUDOTVORAN: Ovo sigurno niste znali o...

CRVENI KONAC JE ČUDOTVORAN: Ovo sigurno niste znali o crvenom koncu na ruci

Nevjetovatne činjenice o crvenom koncu za koje do sada sigurno niste čuli!

-

crveni konacU čemu je njegova tajna i iscjeliteljska moć? Nose ga slavne osobe, ozbiljni duhovni gurui, ali i naše bake koje ga vezuju svojoj djeci i unucima.

Suptilna i duhovna dimenzija

Naši stari od davnina vjeruju da crveni vuneni konac može spasiti i zaštititi od bilo kojeg uroka!

Mnoge kulture širom svijeta vjeruju da putem naših misli ili putem zavidnog pogleda, osoba može naškoditi drugoj osobi uzrokujući joj bolest, povredu ili čak smrt. Urok je strela koja izlazi iz duše zavidnika i urokljivca prema onome kome zavidi i nekada ta strijela pogađa, a nekada promaši.

„Crveni konac“ pronalazimo kod Jevreja (posebno kabalista), budista i hindusa (sveti konac koji štiti, ispunjava duhovnu želju ili snaži zavjet).

- Google oglasi -

Za crveni konac se vjeruje da „odvraća“ lošu sreću koju čovjeku može donjeti urok zla oka. Na hebrejskom jeziku on se naziva „rojte bindele“ i obično je napravljen od tanke vunice. Nosi se na ljevoj ruci povezan kao narukvica.

Neki od tih crvenih konaca se donose iz Izraela. Ponekad je crveni konac u ogromnim količinama obavijan oko groba jevrejske biblijske mučenice Rahele u blizini Betlehema. Smatra se da crveni konac ima ogromne moći i da donosi dobru sreću te garantuje onome ko ga nosi magijsku zaštitu.

Neki Jevreji, koji se plaše negativnih uticaja uroka, imaju staru tradiciju da vežu crveni konac na bebin krevetić u nadi da će time odvratiti uroke i prizvati milost Boga te će beba biti zaštićena od svakoga zla.

Kalava je sveti hinduistički konac, koji se također zove i „mauli“ na hindu jeziku. Nosi se u toku obavljanja hinduističkih rituala kao što su Yajna ili Puja odnosno sankalpa. Veže se od strane sveštenika na ruke vjernika koji prisustvuju obredu molitve. Kalava se veže na desnoj ruci muškarca i neudatih žena, a na ljevoj ruci udatih žena. Takav konac je najčešće simbolički čin namjere u umu osobe da joj se ispuni željeni duhovni zavjet.

- Google oglasi -

Krajem devedestih, crveni konac postaje popularan među muzičkim i filmskim zvijezdama u SAD-u kao što su Madonna, Michael Jackson, Rosie O’Donnell, što se zatim prenjelo na mlađe naraštaje Hollywooda. Od onih koji danas nose crveni konac oko ruke možemo nabrojati sledeća imena: Lindsey Lohan, Ashton Kutcher, Britney Spears, David i Victoria Beckham, Demi Moore, Avril Lavigne, Rihanna, Charlize Theron, Mick Jagger, Zac Efron, Paris Hilton, Vanessa Hudgens, James Van Der Beek i mnogi drugi.

Kako zdravstveno deluje vuneni konac?

Postoji mnogo mitova o njemu, ali u stvarnosti to su samo – mitovi.
– Vuneni konac oko zgloba navodno smanjuje bolove u zglobovima i pojačava cirkulaciju krvi.
– Vuneni konac, također navodno, utiče na cirkulaciju, jer upalna reakcija počinje usporenjem krvotoka.
– Također služi kao izvor manjeg statičkog elektriciteta.

Higijenski najzdraviji termoregulacijski materijal je vuna. Njena struktura omogućava koži da diše. Štaviše, posjeduje lhekovita svojstva.

Od davnina su se ljudi oslobađali zubobolje, glavobolje, bolova u leđima, tako što su na bolno mjesto stavljali komad prave prirodne vune. Također su privremeno rođenu djecu stavljali u runo ovce. Stvar je u tome da prirodna vlakna vune, ošišane i netretirane bilo kojim hemikalijama odlično se upijaju u kožu i umiruju je.

Ako koristite posteljinu od prirodne vune, postojeći lanolin iz nje (koji se topi na temperaturi tijela), lako prodire u kožu. Na taj način blagotvorno djeluje na mišiće, zglobove, kičmu, ublažava bolove i povećava cirkulaciju krvi. Toplinska provodljivost vune je niža od mnogih tekstilnih materijala.

Postoji vjerovanje naših baka, da se vunenim koncem mogu izliječiti bradaviceEvo i na koji način: Ukoliko je bradavica na prstu, veže se crveni vuneni konac na zglob ruke (ako je na nozi – na članak). Nosi se dvije nedjelje. Poslije skinuti i zakopati u zemlju. Kad konac istruli (za oko mjesec dana) – nestati će i bradavica.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,081SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Kako ukloniti bradavice uz pomoć stari narodni lijekova

Mnogi od nas su se u nekom određenoj životnoj dobi susreli sa bradavicama. Iako nisu opasne, vrlo su neugodne...

Koliko češnjaka trebate pojesti za uravnotežen krvni tlak?

Upotreba češnjaka datira još od antičkih vremena. Oduvijek se znalo da je izniman lijek za mnoge bolesti uključujući i...

Zašto su biljna vlakna korisna za vaše zdravlje

Biljna vlakna su većinom kompleksni ugljeni hidrati, ali ne sadrže škrob. Pojavljuju se u svoj biljnoj hrani: povrću, voću,...

Herpes Simpleks je Virusna Infekcija, zašto nastaje i kako ga liječiti?

HSV je vrsta virusne infekcije koja se manifestuje kao herpes na usni uslijed naglog pada imuniteta. Također, može biti i...
- Google oglasi -

Sirova ishrana za brzi oporavak i bolje zdravlje

Sirova ishrana savršena je za ljudsko zdravlje. Ovaj način ishrane je koristan, posebno za mršavljenje, poboljšanje vitalnosti, podizanje energetskog...

Kvas napitak koji jača organizam

Po dejstvu na ljudsko tijelo kvas sličan je kefiru, kiselom mlijeku, kumisu i acidofilnom jogurtu, te ima sposobnost da...

Ovo morate pročitati

Zdravstvene i prehrambene prednosti kakao praha

Danas je kakao najpoznatiji po svojoj ulozi u proizvodnji...

Svježi sokovi od voća i povrća za zdravlje i vitalnost

Svježi sokovi od voća i povrća imaju neprocjenjivu vrijednost...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas