Jaja japanske prepelice

10
2454

prepelicaJaja japanske prepelice odlično su prirodno sredstvo za liječenje mnogih bolesti, a upotrebljavaju se već tisućama godina. Upotreba jaja prepelice započela je u azijskim zemljama, i proširila se po čitavom svijetu.

Jaja prepelica najbogatija su vitaminima i mineralima u odnosu na sva ostala ptičja jaja i do nekoliko puta.

Danas se jaja od prepelice najčešće upotrebljavaju za liječenje bronhitisa, bolesti živčanog sustava, srca, krvotoka, jetre i bubrega. Valja znati da samo oplođena jaja imaju ljekovita svojstva, pa treba paziti da se kupuju samo od provjerenih prodavača. U frižideru, na hladnom ova jaja mogu stajati do 60 dana, no ukoliko se želite liječiti jajima od prepelice bitno je da ona ne budu starija od 30 dana.

Kako piti jaja od japanskih prepelica?

Jaja od japanskih prepelica treba piti sirova, ujutro na prazan stomak, te paziti da nakon toga ne jedete ništa barem pola sata. Kompletna dnevna doza uzima se od jedanput, i pije se cijelo jaje. Tijekom provođenja ove terapije poželjno je da se izbjegava alkohol. Ako osoba pati od žući savjetujemo da se prvo konzultira sa svojim ljekarom.

Ukoliko ste malo gadljivi i ne prija vam piti svježe jaje onda predlažemo da smiksate jaje sa medom, jogurtom, sokom od limuna, jabukom i slično.