ZdravljeAlternativna medicinaJaja od prepelice za šta su dobra, kako se...

Jaja od prepelice za šta su dobra, kako se piju i kako se djeci daju

-

Jaja od japanske prepelice odlično su prirodno sredstvo za liječenje mnogih bolesti, a upotrebljavaju se već hiljadama godina. Upotreba jaja prepelice započela je u azijskim zemljama, i proširila se po čitavom svijetu. Prepeličje jaje veoma je bogato vitaminima i mineralima u odnosu na sva ostala ptičja jaja i do nekoliko puta. Jaja od prepelice se smatraju danas najpoznatijim prirodnim lijekom za mnogobrojne tegobe. Upotreba prepeličjih jaja može doprinjeti opštem zdravlju organizma.

Danas se prepeličja jaja najčešće upotrebljavaju za liječenje bronhitisa, bolesti živčanog sustava, srca, anemije, krvotoka, jetre i bubrega. Valja znati da samo oplođena jaja imaju ljekovita svojstva, pa treba paziti da se kupuju samo od provjerenih prodavača. U frižideru, na hladnom ova jaja mogu stajati do 60 dana, a ako koristite jaja od prepelice kao lijek onda ona ne bi smjela da budu starija od 30 dana, jer do tada imaju najveću ljekovitu moć u liječenju određenih stanja organizma.

- Google oglasi -

Sadrže mnogo hranjivih tvari i za organizam neophodnih elemenata. Među njima su proteini, fosfor, kalij, kolin, željezo, selen i vitamin A. Prepeličja jaja sadrže i zasićene masne kiseline, a imaju višu razinu kolesterola od običnih kokošjih jaja. Jaja od prepelice mogu pružiti određene zdravstvene dobrobiti, pa je najbolje da ih uključite u doručak, i tijelu osigurate energičan početak dana.

Jaja od prepelice

Kako se piju jaja od prepelice?
Jaja od japanskih prepelica treba piti sirova, ujutro na prazan stomak, te paziti da nakon toga ne jedete ništa barem pola sata. Kompletna dnevna doza uzima se od jedanput, i pije se cijelo jaje. Tokom provođenja ove terapije poželjno je da se izbjegava alkohol. Jaja od prepelice se preporučuju i za djecu u razvoju i djecu koja imaju slabiji apetit ili želju za hranom.

Ako osoba pati od žući potrebno je da se prvo posavjetuju sa svojim ljekarom. Ukoliko ste malo gadljivi i ne prija vam piti svježe jaje onda predlažemo da smiksate jaje sa medom, jogurtom, sokom od limuna, jabukom i slično.

Kako davati djeci jaja od prepelice

- Google oglasi -

Djeca do 3 godine starosti uzimaju po 2 jajeta dnevno

Djeca od 3 do 5 godina starosti – uzimaju po 3 jajeta dnevno

Djeca od 5 do 10 godina starosti – uzimaju po 4 jajeta dnevno

Kako razbiti jaja od prepelice
Prepeličja jaja imaju tvrdu opnu pa zato prvo nožem udarite po ljusci da puknu, a zatim vrhom noža prerežite njegovu opnu.

Jaja od prepelice kao lijek

Kao prirodni izvor željeza i vitamina B12 (kobalamin) jaja mogu biti od velike koristi onima koji pate od anemije.

Prepeličja jaja sa niskim sadržajem ugljikohidrata, niske kalorijske vrijednosti su idealna kao neinvazivan pristup u liječenju srčanih oboljenja i dijabetesa.

Sa svojim hranljivim sastojcima i ljekovitim svojstvima pomažu u bržem oporavku poslije operacija, kemoterapija i drugih efekata liječenja raka.

Jaja su takođe 100% prirodni afrodizijak za muškarce bez lošeg uticaja na povećanje tjelesne težine.

Jaja od prepelica jačaju imuni sistem i poboljšavaju pamćenje, povećavaju nivo hemoglobina u krvi, uklanjaju toksine i teške metale iz organizma.

Vrlo visoka razina vitamina A u prepeličjim jajima štiti vid i održava zdravlje očiju.

Povišena prisutnost kalija u ovoj vrsti jaja podrazumijeva sposobnosti smanjenja krvnog tlaka, jer ovaj mineral djeluje kao vazodilatator te potiče cirkulaciju krvi u tkivima širenjem krvnih žila.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Devet simptoma endometrioze koje bi svaka žena trebala znati

Endometrioza je bolest u kojoj je endometrij (tkivo koje oblaže unutrašnjost maternice) prisutan izvan maternice. Endometrioza se najčešće javlja...

Ljetovanje i menstruacija – Da li je pametno plivati tokom onih dana?

Uplatili ste ljetovanje još zimus, spremate se na put s porodicom ili društvom, sve je isplanirano do detalja ali,...

Sigurnosni savjeti za korištenje prirodni sredstava protiv komaraca

Komarci, a ima ih oko 300 vrsta, ne napadaju samo ljude nego i sisavce, ptice i žabe. Oni vam...

Ako volite jesti banane ujutro, imamo loše vijesti za vas

Ako je banana tako nutritivna namirnica, zašto se onda ne treba jesti ujutro? Hajde da saznamo. Važnost i dobrobiti banana...
- Google oglasi -

Uvijek savršena – U šest koraka prepoznajte najslađu lubenicu svaki put

Samo najiskusniji mogu kuckanjem čuti je li lubenica zaista zrela. No i za obične kupce, postoji nekoliko trikova kako...

Očistite i poboljšajte zdravlje svoje jetre s ovih 10 namirnica

Kao najveća žlijezda u tijelu, jetra obavlja mnoge vitalne poslove kako bi vas održala na životu i vrhunskog zdravlja....

Ovo morate pročitati

Melem za vaša pluća – Narodni lijek

Jedan od prvih vjesnika proljeća jagorčevina (Primula vulgaris) od...

Žene imaju češće glavobolje od muškaraca

Žene se zbog glavobolja ljekaru obraćaju više nego dvostruko...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas