Kako prirodnim putem liječiti rak?

39
1210

kancerStanice raka se pojavljuju u svakom organizmu 6-10 puta tijekom čovjekova života. U zdravom organizmu imunološki sustav je dovoljno jak, pa se stanice raka uništavaju i sprječava se njihovo razmnožavanje.

Kada osoba ima rak to znači da je došlo do smanjenja hranjivih materija te da je rad metabolizma te osobe narušen. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo potrebno je promijeniti dotadašnju ishranu kako bi se poboljšao imunološki sustav u tijelu.

Neka standardna ili lagana metoda za rano otkrivanje stanica raka ne postoji. Naime, stanice raka postaju vidljive tek kada dostignu broj od nekoliko milijardi. Nakon terapija maligne stanice se povlače, a kada liječnici kažu da ih više nema, pri tome misle da je njihov broj smanjen na razinu koja se ne može otkriti standardnim testovima.

Kemoterapija i zračenje

Kemoterapijom uništavamo stanice raka, ali također osim bolesnih stanica kemoterapija uništava i zdrave stanice u koštanoj srži i digestivnom traktu. Može doći i do oštećenja drugih vitalnih organa u organizmu ( jetre, bubrega, srca, pluća i drugo). Na samom početku kemoterapije i zračenja stvarno dolazi do smanjenja broja stanica raka, ali dužom primjenom dolazi do pada imuniteta, te organizam postaje podložan većem broju infekcija i drugih zdravstvenih komplikacija.

Od pada imuniteta daleko veći problem je što kroz kemoterapiju i zračenje dolazi do mutacija stanica raka, koje je teško uništiti jer su postale rezistentne.

Koji je onda pravi put ka izlječenju?

Ključ je u ishrani! Određene namirnice koje mi jedemo su hrana za stanice raka i treba ih izbjegavati.

sokovi od povrćaJedna od njih je šećer, kojeg treba izbaciti iz ishrane. Kako je šećer neophodan našem organizmu preporučuje se uzimanje umjetne zamjene za šećer. Šećer se u vrlo malim količinama može zamijeniti medom. Preporučuje se med od kadulje i aloje.

Stanice raka hrane se i sa soli. Običnu sol treba zamijenite morskom soli.

Na listi nepodobnih namirnica je i mlijeko. Kada pijemo mlijeko mi podstičemo naš organizam da proizvodi sluz, kojom se hrane stanice raka. Preporučuje se da umjesto kravljeg uzmete sojino mlijeko.

Crveno meso je saveznik stanica raka. Na jelovniku crveno meso treba zamijeniti s vrlo malim količinama pilećih prsa i ribe.

Osobe oboljele od raka u organizam treba da unose hranu koja će omogućiti stvaranje alkalne sredine u kojoj stanice raka neće moći da opstanu. Dijeta treba da se sastoji od 80% svježeg povrća, jezgra, žitarica, klica, i malo voća. 20% ishrane trebaju čini kuhana jela, uključujući grah.

Da bi ste omogućili zdravim stanicama da rastu i da jačaju treba da pijete sokove od svježeg povrća, i da jedete sirovo povrće 2-3 puta na dan. Izbjegavajte kafu i čokoladu, a pijte dosta zelenog čaja i čaja od aloje koji radi odličnu detoksikaciju organizma i potiče borbu zdravih stanica naspram stanica raka.

Neke materije podižu imuni sistem i samim tim pospješuju organizam da se bori protiv stanica raka, a to su: 100% aloja , vitamin C u većim količinama, Vitamin B17, vitamin E, flor i drugi antioksidanti koji omogućavaju uklanjanje oštećenih i nepoželjnih stanica. Ono što je bitno navesti je to da je čist zrak osnova svega te da oboljeli od raka moraju imati dovoljno čistog zraka. Pod tim ne podrazumijevamo otvaranje prozora u stanu, nego šetnje na 800 m nadmorske visine i više jer oboljenja organizma u većini slučajeva nastaju kod dovoljno neprozračenosti organizma, kao i mogućnost pijenja zdrave izvorske vode koja je osnova svakog živog bića.

Rak je bolest uma, tijela i duha. Budite aktivni i pozitivni, jer vedar duh će pomoći da pobijedite rak. Nikako nemojte ispoljavati bijes, netoleranciju i gorčina, jer će u tom slučaju vaš organizam da bude pod stresom što pogoduje širenju bolesti. Naučnici savjetuju da u životu kakav god da je on, treba uživati, njegovati duh ljubavi i praštanja. Pritom priuštite sebi svjež zrak i tjelovježbu koja doprema kisik do stanica, jer terapija kisikom osigurava uništavanje stanice raka.

Izvor: Moje zdravlje