10 najboljih narodni načina za uklanjanje bradavica

-

Bradavice su neugodne i ponekad vrlo bolne izrasline koje se često mogu pojaviti bilo gdje na tijelu. Ipak, malo ljudi zna zašto nastaju bradavice i kako se zaštititi od nastanka ovih neugodni izraslina, a za opširnije saznanje o bradavicama pročitajte ovdje. U ovom tekstu pročitajte kako se riješiti bradavica prirodnim putem uz stare narodne metode.

Bradavice se također mogu liječiti vitaminom A u kremi, otopini ili gelu ili sredstvima koja izazivaju jače ljuštenje, tzv. keratoliticima.

- Google oglasi -

Kako se riješiti bradavica

  • Kroz tanku ljepenku probije se rupa veličine bradavice tako da ostala koža oko bradavice bude od vatre zaštićena. Nad bradavicom upali se kocka šećera tako da vrela masa pada na bradavicu. Za vrijeme ove operacije osjetit će se bol, ali će bradavica sve više crnjeti i na kraju za nekoliko nedjelja posve će nestati.
  • Upalimo svijeću i nad njom grijemo što je više moguće dobro zašiljenu grafitnu olovku. Zatim vrućim šiljkom brzo ubadamo bradavicu od sredine prema rubu. Kad se olovka ohladi, ponovno je ugrijemo. To se ponavlja 4-5 dana. Nakon 3-4 sedmice bradavica će nestati.
  • Bradavice se razgrebu, namazu slinom balavog puža i drže na toplini ili na suncu da se dobro osuše. Za nekoliko nedjelja ih neće biti.

>>Rosopas tinktura za uklanjanje bradavica – Recept pročitajte ovdje

  • Bradavica se uspješno i jednostavno uklanja bijelom školskom kredom. Kredom se trlja po bradavici dva-tri puta dnevno. Ili se nastruže praha s komada krede, pomiješa sa vodom i tim namazu bradavice. Za kratko vrijeme bradavica nestaje.
  • Prašak koji se nalazi u sredini bundevinog cvijeta malo smrvimo i time nažuljamo bradavicu dva puta dnevno. Za nekoliko dana bradavica će nestati.
  • Svako jutro poslije umivanja posipajte bradavicu pepelom od cigarete.
  • Bradavica se može odstraniti i solnom kiselinom (dobije se u apoteci). Gornju kožicu bradavice treba odrezati i bradavicu namočiti solnom kiselinom pomoću staklenog štapića. Za kratko vrijeme bradavica će otpasti.

>>Kako ukloniti bradavice na vratu potpuno bezbolno pročitajte OVDJE

  • Koristite češnjak za bradavice. Ova biljka čudotvorno djeluje na sve kožne probleme, uključujući i bradavice. Ima snažan protu virusni učinak, te u isto vrijeme djeluje antibakterijski. Zato se često koristi pri detoksifikaciji tijela, te za liječenje sličnih tegoba.

Protiv bradavica češnjak se koristi na sljedeći način – jednostavno zgnječite dva do tri režnja češnjaka. Kada dobijete glatku pastu, premažite njome mjesto na kojem se nalazi bradavica i pustite odstajati tri do četiri sata – nakon toga isperite češnjak vodom. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne vidite željene rezultate.

  • Skidanje bradavica limunom tj. limunovim sokom. Svježi sok limuna odličan je antioksidans, te se zato koristi u raznim tretmanima kao lijek. Protiv bradavica se također možete boriti limunovim sokom, i to uz pomoć ovog jednostavnog recepta; iscijedite sok svježeg limuna i samo ga nanesite na bradavicu. Pustite stajati 20 minuta i isperite običnom vodom. Za bolji učinka limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno. Kiselina u limunu idealno neutralizira kožne izbočine, a rezultate ćete vidjeti već kroz nekoliko sedmica.

>>Viseće bradavice uzrokuje HPV, evo kako ih možete ukloniti

- Google oglasi -

Skidanje bradavica prirodnim putem

Uklanjanje bradavica na indijanski način
Jedan 75 godišnji starac iz naših krajeva, ispričao je svom komšiji kako se jednostavno riješiti bradavica kojih je imao mnogo na obje ruke. Za vrijeme prvog svjetskog rata radio sam u Americi, priča starac. Jednom me srela stara Indijanka, vračara. Vidjevši da na rukama imam bezbroj bradavica, reče mi:

Ako se želiš riješiti bradavica učini ovo: navečer prije spavanja izaberi najveću bradavicu. Uzmi malu tanku šivaću iglu, duboko zabodi u bradavicu sve dok ne osjetiš bol. Igla u bradavici mora uspravno stajati bez pridržavanja. Tada se plamenom svijeće grije igla od ušice pomičući plamen svijeće prema sredini igle. Od plamena svijeće igla će se jako ugrijati. Nastat će nepodnosiva bol. Tada se svijeća odmakne od igle i čim bol prestane, ponavlja se postupak sa grijanjem igle od ušice prema sredini. To ponovi 3 večeri po 3 minute i grij uvijek istu bradavicu. Ja sam vračaru poslušao i nakon tri večeri sve su bradavice otpale pa čak i sa one ruke koju nisam grijao.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Blagodati Tikvica: Kako ovo povrće podržava Vaše Zdravlje

Tikvica je popularno povrće koje se koristi u mnogim kuhinjama širom svijeta. Ima niz zdravstvenih koristi zbog svog nutritivnog...

Namirnica koja smanjuje apetit i doprinosi za zdravlje

Grčki jogurt se pravi od kravljeg mlijeka koje se procijedi kako bi se uklonila sirutka, što rezultira gušćom konzistencijom...

Koje su koristi koprive za zdravlje?

Kopriva je samonikla biljka sa izuzetnim zdravstvenim vrijednostima. Kopriva ima vrlo dugu povijest u narodnoj medicini, stoga nije ni...

Majčina dušica (Thymus serpyllum)

Majčina dušica (Thymus serpyllum L.) u narodu poznata još kao "babina dušica" ili "materinka" je trajna biljka iz porodice...
- Google oglasi -

Maslačak (Taraxacum officinale)

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), s vrlo razvijenim korijenom iz kojega raste rozeta...

Vitiligo: vrste, simptomi, uzroci i liječenje

Bolest se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, u svim rasama i u oba spola. Vitiligo je stanje...

Ovo morate pročitati

Gljivice na nogama češće se javljaju tokom toplih dana

Većina nas uživa u toplom vremenu, međutim, toplo vrijeme...

Kako protiv glavobolje?

Ako vas glavobolje muče na tjednoj ili čak dnevnoj...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas

kamagra 100 mg

afilta 20 mg

combo 100 mg

degra 100 mg

flynta 20 mg

hardcis 20 mg

jeligra 100 mg fiyat

lex 20 mg fiyat

lifta 20 mg fiyat

orcafil 20 mg

priligy 30 mg

sildegra

sinegra 100 mg

vigrande 100 mg

cialis fiyat

cialis nedir