ZdravljeKako spriječiti gubitak vida

Kako spriječiti gubitak vida

-

spriječite gubitak vidaGubitak vida je moguće spriječiti u čak 88% slučajeva. Redovitom brigom o zdravlju očiju možete spriječiti rast dioptrije.

Ako vas oči peckaju ili žmirkate kada nešto jasno želite vidjeti, vrijeme je da odete okulistu.

Znakovi koji upućuju na probleme s vidom su obično pogrešna percepcija boja, ako sliku ne vidite izoštreno bilo to na daleko ili na blizu, iskrenje pred očima, suzenje očiju ili žmirkanje. Oči su važan organ, no mnogi i dalje ih zanemaruju i ne vode brigu o njima.

Poremećaji vida

Najčešći poremećaj vida je glaukom, to je bolest vidnog živca. U slučaju da se glaukom ne liječi može doći do trajnog gubitka vida. Ako se glaukom otkrije na vrijeme upešno ćete ga izliječiti.

Sljedeći česti poremećaj vida je senilna makularna degeneracija oka. Ova je bolest povezana sa starenjem i isto tako može izazvati trajan gubitak vida.

- Google oglasi -

Ova bolest nagovještava istrošenost dijela oka koji je odgovoran za centralnu oštrinu vida. Obično ovu bolest uzrokuje starost, no osim starosti uzrokuje ju i pušenje.

Dalekovidnost, kratkovidnost i astigmatizam isto tako spadaju u najčešće poremećaje vida. Kod tih poremećaja potrebna je korekcija dioptrijskim naočalama ili kontaktnim lećama.

Odabir naočala

Prije nego što izaberete neki oblik naočala koji vam odgovara morate biti sigurni da će vam baš te naočale biti funkcionalne za sve što vama treba. Naočale za čitanje mogu biti plitke. Naočale isto tako moraju zadovoljiti vaše potrebe udobnosti, morate pronaći odgovarajući oblik i širinu okvira, i dužinu ručki koje odgovaraju baš vašem obliku glave.

Održavanje naočala

Pazite da naočale uvijek spremate u kutiju koja im je namijenjena, ako ih dovoljno ne pazite mogle bi se oštetiti. Isto tako koristite obje ruke prilikom stavljanja i skidanja kako ih ne bi oštetili. Kada naočale odlažete obavezno ih odložite na stranu ručki, nikako ne na stranu stakla jer će se tako staklo oštetiti.

- Google oglasi -

Nemojte ih nikada izlagati toplini, naročito ljeti. U dodir s naočalama nikako ne bi smjeli doći lak za kosu ili neka sredstva za čišćenje. Naočale treba prati u mlakoj vodi i to koristeći sapun za ruke. U slučaju nekog oštećenja obratite se svom liječniku, nikako ih nemojte sami popravljati.

Izvor: zdravikutak.com

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Čaj za gastritis i poznati narodni lijek za sve želučane tegobe – Recept

Upala želučane sluzokože, odnosno sluznice poznata je bolest pod imenom gastritis. Bolest se povezuje sa gorušicom, nadimanjem, bolovima prilikom...

Soda bikarbona i med služe kao prirodni lijek koji uništava i najopasnije bolesti

Med i soda bikarbona su sastojci koji u kombinaciji služe kao izuzetan prirodni lijek za brojne bolesti. U nastavku...

Magični napitak, čaj i vitamini koji vrlo efikasno poboljšavaju vid

Prije svega, ako pitate za mišljenje nekoga tko je koristio ovaj prirodni lijek, on će vam sa zadovoljstvom saopštiti...

9 učinkoviti i korisni savjeta za liječenje hemoroida prirodnim putem

Hemoroidi se često spominju kao bolest suvremenog društva. Premda najčešće nisu opasni, mogu biti vrlo neugodni te je stoga...
- Google oglasi -

Dijelovi namirnica koje bacate, a zapravo su jako zdravi

Dijelovi namirnica koje bacate zapravo su korisne, potpuno ste nesvjesni njihovih zdravstvenih koristi? Listovi, stabljike ili kore nekih biljaka...

Slačica biljka izvanredna kao začin i još bolja kao prirodni lijek

Osim imena slačica, postoje i druga narodna imena: mustarda, senf, ardalj, gorušica, ognjica, muštarda, mušta biljka koja se kultivira...

Ovo morate pročitati

Dr. Budwig tvrdi: Ova ljekovita kombinacija izliječit će rak i mnoge druge bolesti

Dr. Budwig, poznata njemačka biohemičarka, otkrila je da kombinacija hladno...

Herbarium – Slatki korijen

Nazivi biljke Familija: PapilionataeNarodni: Slatki korijenLatinski: Glycirrhiza glabraLjekarski: Radix dulcisEngleski:...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas