Ljekovito biljeKineska biljka za dugovječnost

Kineska biljka za dugovječnost

-

ginsengKineska biljna medicina preživjela je mnoge tisuće godina, tijekom kojih su se nakupili mnogi lijekovi. Zato nije iznenađujuće da u njoj nalazimo biljke za koje se vjeruje da produljuju život.

Moć produljenja života jedna je od onih koje istočnjaci pripisuju korijenu ginsenga. Iako je mogu uzimati i muškarci i žene, Kinezi smatraju ginseng “muškom” biljkom, a ženski ekvivalent je korijen koji se zove “Dong Kvvei”.

Kao i ginseng, Dong Kwei se u Kini upotrebljava već stoljećima. Kinezi tvrde da ima moć prehranjivanja žlijezda, obnove krvi i potiskivanja znakova starenja kod žena. Ako Dong Kwei doista prehranjuje ženske žlijezde, kao što kažu istočnjaci, to nam nedvojbeno daje važan indikator njezinih kvaliteta kao biljke koja produljuje život.

- Google oglasi -

U mladosti su ženske spolne žlijezde, kao i muške, zdrave i aktivne. Općenito se svi slažu u tome da su vitalni hormoni, koje proizvode spolne žlijezde, izravno povezani s dobrim zdravljem cijelog organizma i mladalačkim izgledom. S vremenom postaje očit postupan pad proizvodnje tih hormona. Počinje krajem srednjih godina i odgovoran je za simptome starenja. Kada su spolne žlijezde opskrbljene, proizvodnja tih dragocjenih hormona opet dosegne razinu blisku onoj iz mladosti. Ukratko, taj povratak hormona pomaže pri odlaganju starenja.

Opis jednog slučaja

Gospoda P. W., Amerikanka kineskog podrijetla, čini se mnogo mladom od svoje kronološke dobi od 84 godine. U odličnoj je tjelesnoj formi i u boljem mentalnom i psihičkom stanju od mnogih ljudi u pedesetim ili šezdesetim godinama. Obavlja sve svoje poslove: kuha, održava stan i daje satove glasovira, što je njezino zanimanje, koje zahtijeva jaku mentalnu disciplinu, dobro pamćenje i spretnost prstiju, šaka i ruku. Ona sudjeluje i u mnogim društvenim djelatnostima. Kada su je pitali kako je uspjela ostati tako mlada, ona je otvorila ormarić u kuhinji i pokazala čudan korijen: “Ovo je korijen Dong Kwei“, rekla je, “i njime se služim još otkad sam bila mlada žena.”

Moćna biljka

- Google oglasi -

Taj zdepasti, sivkasti korijen Dong Kwei obično je 5 do 10 centimetara dugačak. Ima jak i osobit miris. Nužno je čuvati ga na suhome mjestu jer će inače omekšati i istrunuti. Dong Kvvei dobre kvalitete, pripremljen na pravi način, daje vrlo jaku juhu. Zato ga kineske žene uzimaju samo jednom ili dvaput mjesečno. No, budući da se ta biljka smatra i obnoviteljem krvi, kineski liječnici preporučuju da je se češće uzima u slučaju anemije, a kada se povrati normalna energija, dva puta mjesečno samo radi prehranjivanja žlijezda.

Način uporabe

Ulijte litru vode u posudu od pireks-stakla ili emajliranu posudu. Nemojte se služiti aluminijskim posudama, a za ovu biljku zabranjene su i one od nehrđajućeg čelika. Dodajte nekoliko krtih komada sirove piletine ili govedine i mali korijen Dong Kwei ili polovicu velikoga. Poklopite i zakuhajte. Smanjite vatru i pustite da se polako kuha više sati ili dok se količina vode ne prepolovi. Procijedite i popijte topao napitak.

- Google oglasi -

2 KOMENTARI

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Evo kako možete znati dali vam je potrebna detoksikacija?

Istraživanja pokazuju da svatko treba detoksikaciju barem jednom godišnje. Detoksikacija je veoma korisna za zdravlje. No, ne preporučuje se...

Evo kako odlediti šoferšajbu za 5 sekundi, bez da morate grebeti staklo

Da li ste i Vi jutros na parkingu zatekli neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferšajba na automobilu i nervoza što...

Kako protiv gorušice, žgaravice i kiseline u grlu?

Gorušica je vrlo rasprostranjen zdravstveni problem, koji ne ugrožava čovjekov život, ali nedvosmisleno remeti njegov komfor. Kao posljedica vraćanja...

Recept koji uspješno reguliše visok nivo šećera u krvi

Visoki šećer u krvi potrebno je tretirati jer on može dovesti do brojnih nepovoljnih posljedica za zdravlje. Iako se...
- Google oglasi -

Upala sluznice želuca – Gastritis – Simptomi i Prirodni lijek za gastritis

Upala želučane sluzokože, odnosno sluznice poznata je bolest pod imenom gastritis. To je obično upala sluznice na želucu izazvana...

Ovo je pravilna i zdrava hrana koja se definitivno najbolje bori protiv stresa!

Stalno ste pod pritiskom? Ponekad imate osjećaj da vas hrana koju unosite čini još više umornima? Istina je da...

Ovo morate pročitati

Maska od sjemenki lana i vode djeluje čudotvorno na bore

Maska za lice od lana i vode pomaže kod...

Snaga je u biljkama: pogledajte za što sve možete koristiti ružmarin i komorač

Dvije prekrasne biljke našeg podneblja, ružmarin i komorač, dva...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas