Ljekovito biljeKineska biljka za dugovječnost

Kineska biljka za dugovječnost

-

ginsengKineska biljna medicina preživjela je mnoge tisuće godina, tijekom kojih su se nakupili mnogi lijekovi. Zato nije iznenađujuće da u njoj nalazimo biljke za koje se vjeruje da produljuju život.

Moć produljenja života jedna je od onih koje istočnjaci pripisuju korijenu ginsenga. Iako je mogu uzimati i muškarci i žene, Kinezi smatraju ginseng “muškom” biljkom, a ženski ekvivalent je korijen koji se zove “Dong Kvvei”.

Kao i ginseng, Dong Kwei se u Kini upotrebljava već stoljećima. Kinezi tvrde da ima moć prehranjivanja žlijezda, obnove krvi i potiskivanja znakova starenja kod žena. Ako Dong Kwei doista prehranjuje ženske žlijezde, kao što kažu istočnjaci, to nam nedvojbeno daje važan indikator njezinih kvaliteta kao biljke koja produljuje život.

- Google oglasi -

U mladosti su ženske spolne žlijezde, kao i muške, zdrave i aktivne. Općenito se svi slažu u tome da su vitalni hormoni, koje proizvode spolne žlijezde, izravno povezani s dobrim zdravljem cijelog organizma i mladalačkim izgledom. S vremenom postaje očit postupan pad proizvodnje tih hormona. Počinje krajem srednjih godina i odgovoran je za simptome starenja. Kada su spolne žlijezde opskrbljene, proizvodnja tih dragocjenih hormona opet dosegne razinu blisku onoj iz mladosti. Ukratko, taj povratak hormona pomaže pri odlaganju starenja.

Opis jednog slučaja

Gospoda P. W., Amerikanka kineskog podrijetla, čini se mnogo mladom od svoje kronološke dobi od 84 godine. U odličnoj je tjelesnoj formi i u boljem mentalnom i psihičkom stanju od mnogih ljudi u pedesetim ili šezdesetim godinama. Obavlja sve svoje poslove: kuha, održava stan i daje satove glasovira, što je njezino zanimanje, koje zahtijeva jaku mentalnu disciplinu, dobro pamćenje i spretnost prstiju, šaka i ruku. Ona sudjeluje i u mnogim društvenim djelatnostima. Kada su je pitali kako je uspjela ostati tako mlada, ona je otvorila ormarić u kuhinji i pokazala čudan korijen: “Ovo je korijen Dong Kwei“, rekla je, “i njime se služim još otkad sam bila mlada žena.”

Moćna biljka

- Google oglasi -

Taj zdepasti, sivkasti korijen Dong Kwei obično je 5 do 10 centimetara dugačak. Ima jak i osobit miris. Nužno je čuvati ga na suhome mjestu jer će inače omekšati i istrunuti. Dong Kvvei dobre kvalitete, pripremljen na pravi način, daje vrlo jaku juhu. Zato ga kineske žene uzimaju samo jednom ili dvaput mjesečno. No, budući da se ta biljka smatra i obnoviteljem krvi, kineski liječnici preporučuju da je se češće uzima u slučaju anemije, a kada se povrati normalna energija, dva puta mjesečno samo radi prehranjivanja žlijezda.

Način uporabe

Ulijte litru vode u posudu od pireks-stakla ili emajliranu posudu. Nemojte se služiti aluminijskim posudama, a za ovu biljku zabranjene su i one od nehrđajućeg čelika. Dodajte nekoliko krtih komada sirove piletine ili govedine i mali korijen Dong Kwei ili polovicu velikoga. Poklopite i zakuhajte. Smanjite vatru i pustite da se polako kuha više sati ili dok se količina vode ne prepolovi. Procijedite i popijte topao napitak.

- Google oglasi -

2 KOMENTARI

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

3 provjerena rješenja uz koja nestaje bol u vratu

Dugotrajno sjedenje u neispravnom položaju, spavanje na lošem jastuku i stres tri su najčešća problema zbog kojih osjećamo bol...

Bolovi u vratu i potiljku – Uzroci boli mogu biti različiti a to su…

Vrat se nalazi između glave i grudnog koša, to je važan i vrlo osjetljiv dio tijela kroz koji prolaze...

Ako primijetite ovo na vašem tijelu istog trena idite ljekaru!

Karcinom pluća je bolest čiji se simptomi teško prepoznaju u najranijoj fazi jer ih gotovo ni nema. Ipak, razvojem...

Sve što trebate je promjena ishrane – Ova hrana pomaže u borbi protiv holesterola

Visok nivo holesterola u krvi ključni je faktor za razvoj srčanih oboljenja, stoga prevencija je najbolji lijek pa neka...
- Google oglasi -

Oporavak pluća prirodnim lijekovima koji pomažu i poslije korone

Upala pluća je naročito opasna kod djece, starijih osoba, osoba sa oslabljenim imunitetom i rekonvalescenata. Upalu pluća prepoznajemo po...

Šta je dobro za sinuse i kako se tretiraju bolni i upaljeni sinus

Upala sinusa je otečenost nosne i sinusne sluznice koje se događa zbog alergija, virusne ili bakterijske infekcije. Upala sinusa...

Ovo morate pročitati

Pravila za zdrav život

Zdrava probava zavisi od načina života. To je najvažnije...

Dobra stvar za čišćenje otrova

Sirova hrana reguliše metabolizam, istovremeno hrani tijelo i utoljuje...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas