Najdjelotvorniji Narodni lijek za ciste na jajniku

19
11451

bolovi u stomaku

Cistu na jajniku izliječiti je veoma teško, ali sa narodnim lijekovima možete brže da se otarasite ove bolesti! Uzmite listove aloe i stavite u frizider na dvije nedjelje. Poslije ih sitno izrendajte i iscijedite iz njih sok. Sok aloe pomješajte sa medom. Omjer je 1:1 (znači koliko kašika soka iscjedite iz aloe, dodajte istu količinu kašika meda). Smjesu čuvajte u frižideru.

Za liječenje:
zagrijte kašikicu ove smjese, uzmite običan ženski tampon i umočite u smjesu meda i aloe. Tampon staviti u vaginu i držati preko noći. Za bolji efekat liječenja ciste na jajniku pokušajte i ovaj način: dok listovi aloe prolaze biostimulaciju u frižideru, koristite sviježi izrendani korjen kamfora, čiji sok možete pomješati sa medom u istim proporcijama (koliko kašika soka iz korjena kamfora, toliko i kašika meda) umočite tampon u ovu smjesu i stavite u vaginu preko noći. Može da se koristi i kamforno ulje.

Prvih deset dana stavljati tampone sa kamforom i medom, poslje – deset dana pauze, a zatim deset dana tampone sa smjesom meda i soka aloe. Ciljajte vašu mjesečnicu da se zadesi u danima pauze! Tampone sa ovim narodnilim lijekom nikako nesmijete koristiti u toku mjesečnice.

Na ovaj način možete liječiti i eroziju grlića materice (u narodu poznata kao ranica na grliću maternice), neplodnost i druge ženske bolesti.

Bio-stimulativni sok od aloe
Sok aloe je izuzetno zdrav i koristan, Ali malo ljudi zna da iz aloe možemo dobiti obogaćen fermentima, biostimulativni sok, koji sadrži nekoliko puta visše korisnih komponenata i materija, nego obični sviježe iscjeđeni sok.

Narodni recepti
Orah protiv ciste na jajniku. Očistiti orahe od ljuske i unutrašnjih pregrada. Odvojene pregrade sitno iseckajte sa nozem i 4 kašike ove smjese stavite u manju šerpu i zalijte sa 3 šolje vruće prokuhane vode. Šerpu staviti na šporet i kuvati još 20 minuta. Ohladiti, procjediti i piti tri puta dnevno po pola čaše.

Tamponi sa lukom i medom. Uzeti ujutru jednu srednju glavicu crnog luka i staviti u neki manji sud (može široka šolja) sa medom tako da luk bude potpuno pokriven medom. Uveče, pred spavanje, kada je luk upije u sebe med, napravite od njega tampon sami (uz pomoc gaze i konca) ili umočite gotov tampon u prethodno izgnječenu smjesu da se natopi u njoj i stavite ga u vaginu preko noći. Tretman traje 10 dana. U ranom stadijumu cistu na jajniku možete potpuno izlječiti bez hirurške intervencije.

Ženske bolesti – Liječenje propolisom.
U liječenju upale vagine i grlića materice izazvane trihomanijazom, patogenim gljivicama ili bakterijskim infekcijama preporučuje se 3% vodeni rastvor propolisa u 96% alkoholu. Umočeni tampon u ovaj rastvor stavlja se u vaginu. Liječenje traje 7-10 dan. Lijek se koristi jednom dnevno. Erozija grlića materice uspješno se tretira sa 10-15% masti propolisa.

Mast sa propolisom
Prvo tamponom umočenim u 2% rastvor sode bikarbone pokupite sluz, zatim na mjesto erozije stavi se tampon umočeni u mast propolisa i drži se 10 sati. Procedure se rade svakodnevno. U 9 od 10 slučajeva došlo je do potpunog izlječenja. Ovo liječenje možete sprovoditi i kod drugih upalnih procesa ženskih reproduktivnih organa.