Osobni savjet Erl Mindela za liječenje akni

0
86

akneMada je vjerovanje da masna hrana podstiče stvaranje akni široko rasprostranjeno, to zapravo nije sasvim točno. U stvari, možda će vas iznenaditi saznanje da sol i jod koje ona sadrži mogu da budu veći krivci.

Izbjegavajte slanu hranu, vodite računa o tome koliko jedete čipsa, pomfrita i prerađenih namirnica. Održavajte kožu besprijekorno čistom, ali ne upotrebljavajte pretjerano jaka sredstva za čišćenje. Istiskivanje može da inicira zapaljenje, pretvarajući relativno bezazleni miteser ili bubuljicu u gnojnu bubuljicu, koja može da ostavi ožiljak. Ovakav postupak se uobičajeno primjenjuje za vrijeme profesionalnog facijalnog tretmana, bilo bi možda mudro da zamolite svoju kozmetičarku da tu proceduru preskoči.

Stres utiče na svaki dio vašeg otganizma, pa je logično da je njegovom utkaju podložna i koža. Meditacija, aromatska terapija (korištenje mirisa da bi se uticalo na raspoloženje osobe) i upotreba biljnih ulja za masažu i čišćenje kože mogu da doprinesu smanjivanju napetosti i vraćanju onog sjaja koji koža često izgubi tokom stresnih mladalačkih godina.