Ovih 7 svađa pogađa svaki par – i sasvim su normalne

-

svadjaSvađe oko novca znale su izazivati prekid veza i razvod brakova. Financijski savjetnici preporučuju da par ima tri računa u banci. Svatko jedan zasebni te treći – zajednički račun

Svađe u vezi ne moraju ukazivati na ozbiljnije probleme. Spoj različitih ljudi zahtjeva prilagodbu i razumijevanje, a donosimo 7 najčešćih svađa koje se događaju i u odnosima ispunjenim ljubavlju te nisu tako zabrinjavajuće, kako piše Reader’s Digest.

1. Svađe oko seksa

Neke žene više vole izmijenjivati nježnosti od samog čina seksa. Ali što ako muškarcu to i nije najomiljenija stvar ili obrnuto? Seks je važan čimbenik veze jer gradi intimnosti između dvoje ljudi, ali običan zagrljaj može pokazati puno više. Kad osobu zagrlite ili samo primite za ruku, mali je to podsjetnik da partnera volite i cijenite.

- Google oglasi -

2. Svađe oko gledanje televizije

Navodno većina svađa u vezi izbija zbog daljinskog upravljača, točnije televizijskog programa koji oboje želite gledati. Pokušajte pronaći kompromis. Neka jedan dan partnerica ima glavnu riječ, a drugi dan partner. Odlučili ste biti zajedno, što ne znači da imate potpuno iste interese. Dogovor je ključ dobrog odnosa.

3. Svađe zbog vremena provedenog s djecom

Roditelji kojima brzo dosadi igra s djecom nisu loše majke ili očevi. Podijelite odgovornosti kad je riječ o druženju s djecom. Ako se otac voli više igrati s djecom, neka on preuzme tu ulogu, a majka može raditi druge stvari koje joj leže i bolje odgovaraju njenom odnosu s djetetom.

4. Svađe ‘ni oko čega’

Sigurno vam se dogodilo da partnera/icu upitate: “Što ti je, je li sve u redu?”, a onda čujete samo tišinu. Pasivno-agresivno ponašanej dugoročno nosi samo daljnje komplikacije.

Kad smo ljuti na voljenu osobu često pribjegavamo šutnji kako bi to i pokazai. Ali, ovo zaista nije razlog za svađu ili napetosti u odnosu, radije priznajte što vas zaista muči i razumno riješite problem ili nesporazum.

- Google oglasi -

5. Svađe oko novca

Neki su rastrošni, neki vole štedjeti. Novac je uzrok brojnih svađa pa i rastava braka. Svjetska ekonomija takva je kakva je, a vi se, nažalost morate svakodnevno boriti s time.

Financijski savjetnici preporučuju da par ima tri računa u banci. Svatko jedan zasebni te treći – zajednički račun. Tako možete dogovoriti ćete zajedničkog novca na njega polagati, pa i bolje i pametnije trošiti ušteđevinu.

6. Svađe oko urednosti u kupaonici

Dlake u kadi, umivaoniku, otvorena pasta za zube, mokri ručnici… Svašta vam može zasmetati kad živite sa svojim odabranikom/icom i vjerojatno će vas neurednost osobe, posebice u kupaonici, prilični izbaciti iz takta. Svađe ove vrste bazične su prirode i zbog toga ne morate previše brinuti. Ipak, pokušajte riješiti problem koristeći šale ili romantiku, inače ćete se uzrujavati u krug.

7. Svađe oko gostiju

Dolazak gostiju može biti vrlo zabavan, ali zahtijeva dobru pripremu, čišćenje kuće, kuhanje… Neki partneri podijeljenih su mišljenje oko dolazaka prijatelja ili poznanika u kuću. Dok jedni vole druženja, drugima je to vrlo dosadno i zamorno. Nemojte ignorirati želje svog suputnika/ice već otvoreno razgovarajte o svojem poimanju druženja.

Većina parova, u suštini, svađa se iz vrlo sličnih razloga koji su često rješivi – komunikacijom.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Blagodati Tikvica: Kako ovo povrće podržava Vaše Zdravlje

Tikvica je popularno povrće koje se koristi u mnogim kuhinjama širom svijeta. Ima niz zdravstvenih koristi zbog svog nutritivnog...

Namirnica koja smanjuje apetit i doprinosi za zdravlje

Grčki jogurt se pravi od kravljeg mlijeka koje se procijedi kako bi se uklonila sirutka, što rezultira gušćom konzistencijom...

Koje su koristi koprive za zdravlje?

Kopriva je samonikla biljka sa izuzetnim zdravstvenim vrijednostima. Kopriva ima vrlo dugu povijest u narodnoj medicini, stoga nije ni...

Majčina dušica (Thymus serpyllum)

Majčina dušica (Thymus serpyllum L.) u narodu poznata još kao "babina dušica" ili "materinka" je trajna biljka iz porodice...
- Google oglasi -

Maslačak (Taraxacum officinale)

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), s vrlo razvijenim korijenom iz kojega raste rozeta...

Vitiligo: vrste, simptomi, uzroci i liječenje

Bolest se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, u svim rasama i u oba spola. Vitiligo je stanje...

Ovo morate pročitati

Dječja paraliza

Dječja paraliza ili dječja uzetost zarazna je bolest centralnog...

KAKO DOVESTI TIJELO U PRIRODNU RAVNOTEŽU Dijeta koju su prakticirali naši preci ubija rak

Strogi režimi prehrane sa smanjenim unosom kalorija poput dijete...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas

kamagra 100 mg

afilta 20 mg

combo 100 mg

degra 100 mg

flynta 20 mg

hardcis 20 mg

jeligra 100 mg fiyat

lex 20 mg fiyat

lifta 20 mg fiyat

orcafil 20 mg

priligy 30 mg

sildegra

sinegra 100 mg

vigrande 100 mg

cialis fiyat

cialis nedir