IshranaSamo jedna limunada dnevno za dugovječnost

Samo jedna limunada dnevno za dugovječnost

-

limunadaIako svi znamo da je voće zdravo za naš organizam, često nismo ni svjesni pojedinih dobrobiti koje ono ima. Pročitajte kako na vaš organizam utiče samo jedna prirodna limunada dnevno.

Izvor vitamina i minerala

Limun je pun vitamina C (antioksidans, poboljšava imuni sistem), vitamina B (obnavlja energiju), riboflavina (obnavlja tkivo, utiče na rast i razvoj), minerala kao što su kalcij i magnezij i vaš je najbolji saveznik kroz dan.

Pomaže jetri da ukloni toksine

Jetra je zadužena za sintezu proteina, detoksifikaciju i proizvodnju svih bioloških hemikalija koje pomažu tijelu da ispravno vari. Limunada pomaže jetri da ove funkcije obavlja još efikasnije. Budući da je limun diuretik, on također povećava mokrenje što pomaže u čišćenju organizma.

Jeftin lijek za pomlađivanje

- Google oglasi -

Limun pomaže pri sprječavanju nastanka bora i osvježava lice. Vaša koža ne može izgledati zdravo ako vaše tijelo skladišti previše toksina. Limun također sadrži citrusne kiseline koje vam pomažu da se izborite s aknama.

Dobar je za gubljenje kilograma

Jetra usporava metabolizam kada je puna toksina i otpada što vodi do debljanja. Limun pomaže jetri da eliminiše sve te toksine i pomaže da se brže sagorijevaju masti. Najbolje djeluje kada se kombinuje sa zdravom hranom i vježbama.

Oslobađa dišne putove i osvježava dah

Limunada pomaže da se riješite plućnih infekcija i kašlja. Vjeruje se da pomaže ljudima s astmom i alergijama. Limun također osvježava dah i pomaže kod zubobolje i gingivitisa, ali također pazite s unosom jer kiselina zna da ošteti gleđ.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,082SljedbeniciPratite

15 KOMENTARI

  1. Koristim limun nekoliko meseci neprekidno i zaista je tačno da povoljno deluje za gubljenje kilograma, a i uopteno se bolje osećam. Probajte, sigurno najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji način da svoje zdravlje poboljšate.

  2. Pišeš o cigaretama koje nemaju veze sa otrovom ni blizu kolko je zatrovan okoliš sa Ruskim i Amerečkim nuklearnim probama ,od kojih je rak i nastao ,pa su ameri to svalili na cigarete.O tim nuklearnim probama niko nepiše niš .pozdrav

  3. Nije nista u limunadi nego treba i tijelo dovesti u prirodnu kvlaitetu metabolizma pa i ta limuanda potpomaže samo jednim dijelom, ima toga daleko više koje se veže uz sve to, jer ako jednu cigaretu zapalite il popuijete šolju kave sve za 24 sata zdravo ste zatrovalo… više na stranicama rimarchuk.com prirodne klinike

Odgovori

Novi Sadržaj

Mozak, moždana oboljenja i prirodno liječenje

Naš je mozak čudesan organ koji je priroda poklonila čovjeku. Bez mozga se ne bismo mogli ničega prihvatiti, ni...

Očne smetnje: Promjene veličine i oblika zjenice

Zjenica (pupila) je otvor u šarenici oka kroz koji ulaze zrake svjetla, i igra ključnu ulogu u dijagnostici zdravlja...

Alergijska upala sluznice nosa zbog koncetracije polena

Alergijska upala sluznice nosa predstavlja i globalni zdravstveni problem jer značajno remeti kvalitetu života bolesnika. Pod ovim se oboljenjem...

Osnovne pilates vježbe za ravan stomak

Pilates je apsolutni hit u svijetu. Otkad ga je prije 80 godina izumio gimnastičar Joseph H. pilates, žene su...
- Google oglasi -

Nedovoljno poznata ljekovita biljka smrdljiva kopriva

Smrdljiva je kopriva dobra ljekovita biljka koja se ne spominje u knjigama, pa je poznata tek rijetkima. U srednjem...

Gljivice između prstiju spriječite pravilnom higijenom stopala

Atletsko stopalo je jako neugodno gljivično oboljenje stopala. Pored toga što napadju nokte i tabane, najčešće su gljivice između...

Ovo morate pročitati

Klice

U životu biljke, klijanje predstavlja trenutak iznimne vitalnosti i...

Kako se pije običan čaj

Čaj nije „ono” toplo piće koje se pije samo...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas