Ishrana Izbjegavajte ove opasne namirnice

Izbjegavajte ove opasne namirnice

-

hot dogVeć je i vama puna kapa informacija o tome što je dobro a što loše za vaš organizam. Ipak, treba se barem upoznati sa nekim činjenicama i na osnovu osobnog razuma možda donijeti ispravnu odluku. U daljnjem tekstu ćemo vam ukazati na neke namirnice i njihova dokazana loša svojstva.

Bijeli kruh – Iznenađujuće, ali nije baš prikladan za vaš organizam

Suvremenom preradom pšenice brašno gubi gotovo sve vitamine, vlakna i druge važne hranjive sastojke koje naš organizam traži. Takvo brašno kada dođe u naše tijelo postaje smetnja za probavni sistem koji ne zna kako da ga pravilno probavi, što za sobom vuče i mnoge druge zdravstvene probleme.

- Google oglasi -

Usto, rafinirano bijelo brašno izbijeljeno je kloridom i tretirano bromidom, a te su kemikalije povezane s bolestima štitnjače i oštećenjima nekih drugih organa.

Izbjegavajte smrznutu hranu

Većina konvencionalno pripremljene smrznute hrane sadrži razne konzervanse, hidrogenizirana ulja, prerađenu sol i druge umjetne sastojke.

- Google oglasi -

Pritom ne treba zaboraviti da su ta jela već prethodno kuhana te su izgubila gotovo sve hranjive sastojke, od kojih neće ostati ništa nakon što ih ‘dokrajčimo’ kod kuće u mikrovalnoj pećnici. Zato se takva pakiranja (uz tek malobrojne iznimke) i nazivaju ‘zamrznuta bolest’ te bismo ih trebali svakako izbjegavati.

Suhomesnati proizvodi nisu najbolji izbor

Ako pričamo o nezdravoj hrani tu trebamo spomenuti i suhomesnate proizvode.

Trebate dobro razmisliti prije nego posegnete za kakvom salamom, kobasicom ili hrenovkom, jer se u tim namirnicama nalaze nitrati, nitriti i drugi kemijski konzervansi koji su povezani sa srčanim i kancerogenim oboljenjima. Ako baš patite na takvu hranu, prije upotrebe provjerite njezine sastojke.

Kokice iz mikrovalne pećnice nisu zdrave

Izgledaju bezazlene, no pucketave kokice iz mikrovalne pećnice, u kojima uživate dok gledate uzbudljivi film, zapravo su štetne za organizam. Najčešće je to genetski modificirani kukuruz začinjen prerađenom soli i raznim kemikalijama, aditivima i pojačivačima okusa.

Povrh svega, kokice iz mikrovalne sadrže i kemijski sastojak diacetil koji štetno djeluje na pluća i uzrokuje razne druge bolesti. Ipak, kokice mogu biti i zdrava namirnica – odaberite sjeme iz organskog uzgoja i ispecite ga u loncu koristeći zdravije sastojke poput kokosovog ulja i himalajske soli.

Takozvani dijetalni proizvodi

Današnje tržište preplavljeno je brojnim takozvanim dijetalnim proizvodima koji sadrže umjetna sladila poput aspartama ili sukraloze, a koji su povezani s neurološkim oštećenjima, probavnim problemima i endokrinim poremećajima. Treba biti svjestan da je ‘dijetalni’ tek promidžbeni slogan za prodati nezdrave namirnice ljudima koji ‘drže’ do svog izgleda.

Također, mnogi takvi proizvodi sadrže razne kemijske spojeve koji nadomještaju masnoće i druge prirodne sastojke uklonjene kako bi se smanjila kalorijska vrijednost proizvoda. Radije odaberite cjelovite i prirodne namirnice, čak i ako imaju više masnoća, jer ukoliko su uzgojene prirodnim putem one će doprinijeti vašem zdravlju.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Crni biber pomaže za liječenje vitiliga

Crni biber za vitiligo bi mogao doprinijeti uspješnijem liječenju sada neizlječive kožne bolesti. Vitiligo bolest pogađa...

Kokosovo brašno bez glutena – Nutritivna vrijednost – Ljekovita svojstva – Recept za palačinke

Gluten je molekula proteina koja može uzrokovati mnoge negativne reakcije u organizmu, čak i onda kada ga...

Pelin biljka uspješno otklanja sve želučane tegobe – Čaj od pelina za želudac

Ako imate kroničnih tegoba u području trbuha, posebno s radom želuca, čaj od pelina za želudac je prva biljka koju...

Prirodni lijekovi za štitnjaču

Prirodno liječenje svih autoimunih bolesti štitnjače je moguće. Dijagnoza poremećenog rada štitnjače ne znači da ćete cijeli život morati...

Kako napraviti kantarionovo ulje – Recept

Kantarionovo ulje ili ulje gospine trave dobiva se od istoimenog cvijeta gospine trave. To je sićušna biljka...

Kantarion ili Gospina trava najmoćnija biljka na našim prostorima!

Kantarion ili gospina trava je višegodišnja zeljasta biljka, visoka do 100 cm. Ima vrlo čvrstu, uglastu, razgranam...

Preporučeno

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas